Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tayin için Sağlık özrü mü öncelikli, Eş özrü mü öncelikli?

Neslihan2005

Yeni Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Herkese merhabalar

Eş durumundan tayin istiyorum çıkmıyor, sağlık özründen tayin istesem (ortopedik engelim var İl merkezinden ilçeye günlük gidip geliyorum çok zorlanıyorum.) eş özrüne göre öncelikli olur muyum?

Evet, sağlık durumu özründen dolayı öncelikli olursunuz.

Madde 12 - Aşağıda belirtilen özürlerin belgelendirilmesi halinde, bölgelerdeki ve/veya hizmet alanlarındaki zorunlu çalışma süreleri tamamlanmadan memurun isteği üzerine yer değiştirme suretiyle atama yapılabilir:
A Özür Grubu: Sağlık Durumu,
B Özür Grubu: Eş Durumu,
Bu özür gruplarında, yukarıda belirtilen öncelik sırası esas alınır.

mrb arkadaşlar bende özür durumundan dolayı başka bir ile memleketime tayin düşünüyorum işe başlayalı yaklaşık 10 ay oldu.nasıl bir yol izlemeliyim.bilen arkadaşlar yardımcı olursalar sevinirim.

aday memur iseniz adaylığınız kalkmadan başka bir ile atama yapamıyorsunuz...1 sene çalışma ve yardımcı hizmet eğitimini tamamlamamış olmanız gerekiyor...

Meraba Arkadaşlar bende tayin konusuyla ilgili biraz sıkıntılıyım, Kamu kuruluşunda 12 yıldır işçi olarak çalışıyorum %40 görme kusuruyla işe girdim büro işçisi olarak. Vergi indirim hakkından yararlanamıyorum , işe girdikten sonra E.M.Lisesi elektrik bölümünüde bitirdim Üst derece isteyerek , Bir üst müdürlük olan adapazarı grup müdürlüğüne tayin istedim hatta bugün yazdım yazımı , sanırım özürlü kadrosunda boşluk yok diye geri dönücek böyle bi hakları varmı . konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Aşkın, sakat kişiler ille de sakat statğüsünde çalışacak diye bir şey yok. Ama tabii hiç bir kurum bunu takmıyor! Sorununuz nasıl aşılır, bilemiyorum.

Bir fikri olan var mı arkadaşlar?

arkadaslar eğer eş durumunu 15 eylülde yapmazlarsa eşimin yanında olamayacağım,eylülde atandık eşim ve ben öğretmeniz eşim şeker hastası ve raporumuz var bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim.sağlık özründe 1 yılı doldurma şartı var mı? , ağustosta özür grubu atamasını yaparlarsa eylülde göreve başladığımız ve 1 yılımız dolmadığından 1 ay için 1 yıl daha ayrı kalmak durumunda oluyoruz fakat sağlıkproblemi nedeni ile eşimin yanında olmam gerekiyor sağlık özrünü ayrı tutuyorlar diye duydum, eşim şuan annesi ile kalıyor fakat anneannesi rahatsız oldugu için annem seneye memleketine geri dönecek eşimin yanında olmak zorundayım ya da o benim yanımda olmak zorunda, sağlık özründe 1 yıl dolduktan sonra direk eşleri birleştiriyorlar mı? zaman kısıtlaması var mı? adaylık kalkınca direk tayin istenebiliyor mu?

selam arkadaşlar ben tip 1 hastasıyım polis memuruyum şırnaktan aksaraya tayinim cıktı eşim öğretmen eş durumu isteyecek eş durumundan cıkmazsa heyet raporuyla sağlık özründen başvurucaz kesin cıkarmı sağlık özründen malum 4 öğün iğne düşmeler yükselmelr tek başıma yapamaam

arkadaşlar ben %85 görme engelliyim 1 eylül 2010 da mebe atandım müdür 3 eylül de muvafakat verip beni il mem'e yolladı gerekçesi sorumluluk alamam başına bir şey gelir vicdan azabı duyarım sana ne iş yaptırırım falan ilden dediler 1yıl dolmadan atamanı yapamayız neyse bir yıl doldu tayin istedim adam nereye gidiyosun ben buraları kime emanet edeceğim tayin verdiğimde gitmiyordun falan dedi yazımı yazdılar ve dediler ki yerine adam verildiği takdirde gitmesi uygundur tabi işe yarıyoruz ya göndermiyorlar kısaca işe yarayan adamı çok zor gönderirler ancak torpilin olursa onun için eğer bulunduğunuz yerde rahatsanız kımıldamayın

AKERMAN : Kamuda işçi misin memur musun?

işçilerin aynı kurum dışında başka bi kuruma tayin olayı yok diye biliyorum...

ben ruhsal ve de duygusal engellyim ailemde de iki tane ruhsal ve duygusal engelli var ve de ağır özürlü bir tanede hem ruhsal duygusal engelli hemde kanser hastası (onkoloji hastası) hastam var bulunduğum ilde ne psikiyatri doktoru var nede onkoloji doktoru bu üç tane hastamda bakıma muhtaç ağır özürlü yeni atandım acaba bu sağlık sorunları sebebiyleeski bulunduğum ile atanabilirmiyim bi yerde okudum vali isterse oluyormuş yani bu sağlık sorunları sebebiyle bir yılım dolmadan vali beyin yardımıyla tayinim çıkabilirmi teşekkür ederim.

Vali isterse her türlü tayini çıkartabilir tabii ki

teşekkür ederim bülent bey ama kimse istemedi kimse yardımcı olmadı ve tabi yine her zamanki gibi vede şüphesiz yine ALLAH yine ALLAH yardım etti bize, yaklaşık 4 aydır ailemi bulunduğum yere getirdim ev kiraladım

bu konuda her yere yazdım olmadı 2 ay sonra yine memlekete dönecez gibi kimsenin bizi düşündüğü yok ailece engelliyiz 3 tanesi ağır olmak üzere bakıma muhtaç herşeyden vazgeçtim ALLAH için dedim yazdım tüm yetkililere kendi paramızla bir tokiye koyun bizi dedik ,-5 ayda bir ev değiştirmekten bıktık kendi paramızla rezil oluyoruz özellikle bizim bu memlekette adam kardeşin özürlü diyor pat 2 ay sonra seni evden çıkarıyor ama sarhoş olsan ayyaş olsan ahlaksız olsan seni çıkarmaz ama biz özürlüyüz diye ( ha ben ha kardeşim ha annem aha ablam ne farkeder sonuçta ALLAH 'a şükür suçlu değiliz engelliyiz özellikle zihinsel engelli olan kardeşim hiç kimseye zararı yok sadece hiperaktif ama gel görünki istenmeyen insanlar ilan edilmişiz yazık bu topluma engellisinin hastasının değerini bşilmeyen toplumlar ne yazıkki uzun yaşamaz yazık hele özellikle bizim buralar ben doğudayım bu arada kusura bakmayın ayrımcılık için asla bunu yazmadım ama bi doğulu g.doğulu olarak halimden utanıyorum İNŞAALLAH batı öyle değildir İNŞAALLAH buralarda kısa zamanda düzelir ne diyelim)
inanır mısınız son bi senede 5 tane ev değiştik ALLAHAŞKINA kendi imkanlarımla diyorum Türkiyenin neresi olursa olsun razıyım sadece bana ait ve özellikle de belirtiyorum yok kardeşim yok dilenmiyorum bedava demiyorum aman ALLAH korusun insanların minnetinden birikmiş param var diyorum yazıyorum heryere cumhurbaşkanına başbakana bakanlara oraya buraya bakın gelirim de var diyorum hadi ondanda vazgeçtik evini bana kiraya veren adam en az 3 sene çıkarmasın kontrat yapalım ya en azından 3 senede kendimizi yine toparlar paramızı daha çok biriktirir ve yine ev sahibi oluruz kimsenin bedava istediği bişey yok
bu nasıl insanlıktır anlamadım valiye çıkıyorum belediye reisine çıkıyorum vaz geçtim peki toki olmaz diyorsunuz (nasıl olmazsa ona buna şuna herkese bedava lojman vs.engelliye gelince de ki kendi paramızla minnetiniz dağ başına valla ne yapalım ALLAH yardım etsin edecek edecek göreceksiniz ediyorda o yüzden de çatlıyorsunuz ya) o zaman yine üstüne basa basa diyorum kendi paramla büyük harflerlede yazıyorum KENDİ PARAMIZLA ki anlasınlar diye bir ev bulun kiralık tamam kirası tamam normal şartlar altında evet ne kaldı geriye en az 2-3 sene bizi çıkarmayacaklar
2008 ocak ayında da evim yandığında yine bunları yaşadım 10 ayda 5 ev değitim şimdi yine 10 ayda beş ev her şey kayıtlı zaten nüfus müdürlüğünde nerden nereye gitmişiz sonuç olarak bunları yaşadığımız için dile kolay geliyor
bide yeni öğrendim uzaktan davul çalan biride o da çok yakınım kalkmış bana diyor 2 ev değişmek deprem gibidir yazık bunda bile kimse yardımcı olmuyor ne korkak ne duyarsız ne kayıtsız bir durum yazık çok yazık ben ortalama iki ayda bir ev değişecem ondan sonra herkes çıkıp sosyal adalet akrabalık insanlık şu bu diyecek ve bende bu dünyaya kanacam öylemi yazık. iyiki ALLAH beni kimseye çok muhtaç etmemiş şimdi benden daha zor durumda olan insanları düşünüyorum ev bi kenara kirasını ödeyemeyen insanlar aman ALLAH 'ım ne acımasız bir dünya işte ne siyaseti nede uzantılarını bu yüzden hiç sevmedim ne sağ ne sol ALLAH şahidim
siz hayatnızda kaç milletvekili gördünüz sokak sokak dolaşıp kim aç kim tok diye sokakları doalştığını kaç belediye başkanı gördünüz kaç encümen kaç imam ALLAH korusun bu dünyadan bizi İNŞAALLAH öbür dünya herkese yeter artar yazık gerçekler bunlar yazık daha ne kadar kafamızı kuma gömecez hertürlü siyaseti gerek ülkemiz gerek dünya ölçeğinde kınıyorum
yazık şu anda açlıktan hastalıktan can çekişen insanlar var bu dünyada ve biz sadece seyrediyoruz ve istatistikler tutyoruz utanmadan istatistik için para ayırıyoruz memuruna kurumuna vs. ama o insana sistemli olarak onları bu acılardan kurtaracak yöntemleri geliştirmiyoruz sonrada insanız diye geçiniyoruz ALLAH elbetteki görüyor herşeyi ve bende dahil bunların hesabı tektek sorulacak
ALLAH 'tan başka korkusu olmayan insanlara sesleniyorum ALLAH tan başka kimseye güvenmeyin çünkü karşılıksız iyilik yapan bir tek O'dur sadece ve sadece O'na dayanalım kendimizi çok rahat kurtarabiiriz ve belki ailemizide kurtardığımızı sanabiliriz peki ya sonra ya sonra işte uyanma vakti ALLAH 'tan başka kimseye prim vermeyin sözüne aldanmayın

bülent bey amacım sizide asla rahatsız etmek değil ama dayanamıyorum bazen adaletsizlik heryerde elele verip sistemli bir şeyle yapmalıyız günübirlik sadece 3-5 kişi için değil sistemli olarak herkes için ve eğer ALLAH katında özürlülüler vede özelliklede ağır özürlülüler kastediliyor
tabiki burda evet bu ağır özürlü insanlar ve hayatını böyle kaybeden bu hastalıklardan kaybeden ağır özürlü insanlar ALLAH katında şehitlerden sonra sayılıyorsa ki ayetle bu sabittir ALLAH katında önce peygamberler sonra evliyalar sonra şehitler ve sonrada ağır hastalık sebebiyle hayatını kaybedenler geliyorsa ki dikkat müminlerde bu ağır hastalık yüzünden hayatını kaybeden insanlardan sonra geliyor derece olarak ALLAH katında 4.sırada olan bu insanların ölümünümü bekleyecez yani yazıklar bu olsun bu dünyaya bu düzensizliğe
ve bence şimdi çalışma zamanı öncelişk larak bu ağır özürlü ne kadar varsa elele verip onların hayatını daha da güzelleştirmek için elimizden geleni yapalım bakın ben 2 haftadır evdeyim ve bu ağır özürlülerimle iki kere doğru düzgün dışarı çıkabilmiş değilim öncelik insanları bilinçlendirelim anlatalım bu insanlar bir suçlu değil ortaçağ zihniyetini yok edelim yada herşeyi ALLAH 'a havale edip vah vah demelerini deği empati kurmalarını sağlayalım elbetteki ilk önce peygamberlerin evliyaların şehitlerin değerini bilelim ama dikkat şu an peygamber yok dünyada evliya çok az ve şehitler ölmedi doğrudur hayatta ayette sabit olduğu üzere ama onları biz göremeyiz kim kaldı 4.derecede görebileceğimiz insanlar işte bu ağır özürlülüler gelin acıları paylaşalım kapıları açalım dalgayı bırakalım elele verelim misafir edelim misafirolalım gezelim tozalım yiyelim içelim inancımızı tazeleyelim ama yeter artık nereye kadar bu yalnızlık bu zulüm nereye kadar gelin ALLAH için ALLAHAŞKINA elele verelim bu dünya küçük bu dünya bitimli sonu olan bişey her türlü hırstan hevadan hevesten reklamdan ajitadyondan uzak gelin ALLAH için gelin bilinçlenelim

tüm içten duygularımla saygım sevgim vede sonsuz ALLAH'a olan inancımla hepinizi saygılarımla selamlıyorum rahatsız ettiysem özür diliyorum bağışlayın kusuruma bakmayın lütfen böyle bir imkanıda verdiğiniz için sonsuz teşekkürler ALLAH daima yardımcımız olsun umarım cümle insanların insanlığın mslüman müminlerin amin amin İNŞAALLAH hakkınızı helal edin.

Üst Alt