Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tayin için yeni rapor mu almak gerek?

ferit1011

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim raporum sürekli ama tayin işlemlerine baktım orda diyorki rapor en gec 6 ay içinde alınmış olması gerek, benim yeniden rapormu almam gerek tayin istemek için?

Raporunda "sürekli" ibaresi varsa yeniden almana gerek yok. Bende de aynısı var.

Hayır özür grubundan tayin falan yapmadım. Sadece ücretsiz seyahat kartı aldım. Ömür boyu geçerli...

Tamam o öylede.. tayin farklı bir konu bence.. bilgisi olan bir bilgi verirse sevinirim

Tayin için "sürekli" ibareli raporunuzu kullanabilirsiniz. Yeni tarihli almanıza gerek yok. Hangi bakanlığa bağlı çalışıyorsunuz?

yahu bi önce git dilekçe yaz raporunun aslı gibidir fotokopisini dilekçeye ekle bak bakalım onay veriyorlar mı? vermiyorlar mı? o zaman sonuca göre yenilersin veya yenilemessin!

ferit1011,
1997 tarihli sağlık kurulu raporum ile (sürekli)

1-Memur olarak atandım..
2-Kurum içerisinde engellilere tanınan 1 defa haktan faydalandım.
3-engelli kimlik kartı aldım.
4-Belediyeden engelli kartı aldım. (Şehir içi yolculuk için)
5-Su faturasına indirim sağladım
6-emlak vergisinden muaf oldum.
7-Vergi indirim belgesi aldım.
8-Turkcell den indirim aldım.
Aklıma gelmiyor geldikçe yazıyım elinizdeki rapor ile işlemlerinizi yapın ..

Halk sagiığı kurumundayım

Ne zaman 1 defaya mahsus tayin hakkınızı kullandınız ?

"kişinin kendisi engelli olduğunda istediği yere ataması yapılır" der sağlık bakanlığı atama tayin yönetmeliği. ve herhangi bir dönemi yoktur. canın ne zaman isterse. şimdiden hayırlı olsun tayininiz.

Ben Halk Sağlığı Kurumundayım daha geçen yıl aldığım rapor ile tayin istedim, durum bildirir raporu istiyorlar ne yaparsanız yapın bu durum bildirir raporunu istiyorlar, raporu fatura kimlik vs kullanmak ayrı sağlık mazereti istemek ayrı ve istediğin an durum bildirir istiyorlar kurumdan kuruma değişiyor olabilir ama Halk Sağlığı Kurumunda kesinlikle durum bildirir raporu istiyorlar..

Merhaba arkadaşlar,
Yüzde 40 ve üzeri oranlı, sürekli ibareli Engelli Sağlık Kurulu Heyet Raporu olan memurlar, hiç bir kısıtlayıcı hükme takılmadan canının istediği yere bir kez tayin olma hakkını kullanabilir. Duyduğum kadarıyla "bir defaya mahsus" şartını bozan bir dava da mevcut. Bir de "sağlık mazereti"nden ötürü tayin hakkınız var tabi. Eğer bu şıkkı kullanacaksanız tayininizin çıkması olasılığı daha riskli çünkü raporunuz kurum üst mercinin kurulunda değerlendiriliyor. Uygun bulunmayadabilir yani. Neticede dilekçenizi yazarken hangi gerekçeye istinaden tayin istediğinizi açıkça belirtin ve dilekçenizin takipçisi olup işlemleriniz doğru yolda olup olmadığına emin olun. Örneğin sağlık bakanlığı personeliyseniz, engel durumunda tayin isterseniz tayin evrakları doğrudan tayin istediğiniz hastanenin sekreterliğine gönderilir, o kurumda Ankara'da bulunan TKHBGSye talep açar, Ankara onaylar. Sonra tayin istediğiniz hastanenin bağlı bulunduğu Sekreterliğide son onayı yapar. Ve tayin işlemi gerçekleşmiş olur. Eğer sağlık mazeretinden isterseniz direk Ankaraya gider ve kurul değerlendirmesine kalır.... Bu ay kullandım engelli durumunda tayin isteğini. Bu süreçte öğrendiklerim bunlar. Raporunuzun tarihinin önemi kurumunuza göre değişir. 2008 öncesi raporlara yenileme isteyebilirler,sürekli ibareli olsa dahi. Bilginize.

Son düzenleme:
@officer
[FONT=sans-serif]2017 yılında yapılan unvan değişikliği sınavı ile başka bir ile atandım ve ben de yaklaşık 1 ay önce devlet memurları atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmeliğin madde 11 ek madde 3 sine istinaden 'engellilik durumuna bağlı yer değişikliği' tayini istedim ve bugün ret cevabı geldi.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Unvan değişikliği ile atananların mazeret halleri hariç 2 yıl çalışma şartı bulunduğu gerekçesiyle ret cevabı vermişler ve ayrıca tamamen farklı ve alakasız bir maddeyi gerekçe göstererek (sağlık bakanlığı'nın atama yönetmeliği madde 19 a göre yani '[/FONT]Sağlık mazeretine bağlı yer değişikliği
MADDE 19 (Başlığı ile birlikte değişik:RG-4/4/2015-29316)
(1) Personelin kendisinin, eşinin, annesinin, babasının, bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının ve yargı kararı ile vasi tayin edildiği kardeşinin hastalığının görev yaptığı yerde tehlikeye girdiğini veya görev yerinin değişmemesi hâlinde tehlikeye gireceğini, üniversiteler veya Bakanlık eğitim ve araştırma hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelendirmesi halinde tedavinin yapılabileceği bir sağlık kurum veya kuruluşunun bulunduğu veya sağlığının olumsuz etkilenmeyeceği bir ilin münhal kadrolarına sağlık mazereti değerlendirme komisyonu kararı doğrultusunda atanır.
')maddesine istinaden bakanlık veya herhangi bir eğitim araştırma hastanesinden yeni sağlık raporu almamı ve tekrar göndermemi, ondan sonra sağlık mazereti komisyonunda durumumun inceleneceğini bildirerek ret cevabı vermişler.Raporumu devlet hastanesinden almıştım ve 2010 yılına ait.

1-Yeni bir rapor almam şart mıdır?Ben engellilik durumuna bağlı yer değişikliği değil de, durumumun sağlık mazereti çerçevesinde değerlendirildiğini anlıyorum.

2-Rica etsem 2 sene önce engellilik durumundan dolayı atandığınıza dair atama kararı ya da yazınızı paylaşır mısınız?Bizlere de emsal olsun.

-Gelen cevaba itiraz dilekçesi yazmayı düşünüyorum.Dilekçemin altına da ilgili danıştay kararları ve bulabilirsem emsal atama kararlarını koyacağım.

Durum bildirir raporu istiyorlar bende oglumun tayin icin heyete girdim.

güzi
Bende 3 ay önce memur olsaak basladim 112de.Kalp rahatsızlığım var ilaç kullanıyorum raporumda süregen(kronik)yazmasına rağmen raporumu 2 yıl sureli vermişler ve oranın 41.Ben su an tayin istesem sıkıntı çıkarabilirler mi bana peki bilgisi olan var mı.Raporumun sureli olması beni endişelendirdi.

hayat52
Bende 3 ay önce memur olsaak basladim 112de.Kalp rahatsızlığım var ilaç kullanıyorum raporumda süregen(kronik)yazmasına rağmen raporumu 2 yıl sureli vermişler ve oranın 41.Ben su an tayin istesem sıkıntı çıkarabilirler mi bana peki bilgisi olan var mı.Raporumun sureli olması beni endişelendirdi.Bilginiz var mı acaba?

Üst Alt