Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tayinin nispeten kolay olduğu kurumlar hangileri? (lisans-memur)

shure

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
2
Evet arkadaşlar tercih yaparken bu benim için çok önemli çünkü ikamet ettiğim şehre bir an önce atanmam lazım. Babam yarı felç ve de duygusal bir insan hani "ille de oğlum" diyen biri.
rtük genel müdürlüğü, rtük başkanlığı, başbakanlık, gelir idaresi başkanlığı gibi ankara merkezli kurumlardan tayin imkanı var mı?
belediye, üniversite veya sağlık kurumları nasıl?
en rahatını önerirseniz çok mutlu olurum.

Branş lisans ise sırası ile
kamu hastaneleri
Sağlık bakanlığı
Afad
Çevre ve şehircilik
Bunlarda kolay olur. Tabi meb filanda var. Ama merkezi ankara olan rtuk trt başbakanlık ile univ. Ve belediyeler çakılı kadro büyük ihtimalle istifa etmen gerekir çünkü tayin pek yok. Gecmis olsun

Belediye ve üniversitelerin çakılı olduğunu duymuştum, çok geçmiş olsun inşallah bulunduğunuz yere atanırsınız :)

rackyt
teşekkür ederim. TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU BAŞKANLIĞI diye geçen kurumu mu kast ediyorsunuz? bu kurum hastanelere mi alım yapıyor? sağlık bakanlığı ile arasında ne fark var?

eMeL_eMeL
teşekkür ederim. antalya ili dışından üniversite ve belediye yazmayacağım o halde.

kusura bakmayın bir de şimdi aklıma geldi. önümüzdeki yıl açıköğretim den 2. lisans alacağım, sosyoloji alanında.
diyelim ki üniversiteye düz memur olarak atandım. ileride 2. diplomamı kullanıp sosyolog olarak yeniden atanma, kurum değiştirme şansım olur mu?

ilk yazınızda verdiğin kurumlar çok sıkıntı: Tayin sıkıntısı yaşarsınız. Belediye ve üniversite kurumlarında tayin neredeyse yok gibi. Çok büyük torpil yoksa tayin unut derim. RTÜK ve TRT gibi kurumlarda tayini bırak izin bile sıkıntı, kolay kolay izin vermez... Ama olanaklar çok güzel...

Kamu Hastaneleri Kurumu bildiğim en rahat tayin edilen yer. Ancak kadro varsa; ille de tayin isterim diyemesin. Tayin olacağın yerde boş Kadro varsa yerleştirir ve tayin eder. Ancak her istediğin zaman değil: onların istediği zamanda..

Başka kurumlara gelince; Genelleme yapıyorum: Türkiye Genelinde taşra ve merkezi varsa kesin yazılı kuralları yoksa tayin olabilirsin. Mesela MEB 5 yıl için başka kurum veya başka ile tayin olamaz diye imza attırırsa size; o zaman torpili bile unutursun.
İşe başlarken ilk günlerde önünüze evrak koyarlar; okumadan imzalarsanız kolay gelsin... Kaldı ki EKPSS ile yerleştirilir ve evrakları okuduğunuz da" ben bunu imzalamam olmaz" derseniz EKPSS seçim hakkınız biter.
Dolayısıyla EKPSS yada KPSS seçim yapmada detaylı araştırın derim... Geri dönüş zor çünkü...

Mr.No
gerçekten çok teşekkür ederim, çok faydanız oldu. peki diğer sorumu da yanıtlar mısınız?

"önümüzdeki yıl açıköğretim den 2. lisans alacağım, sosyoloji alanında.
diyelim ki üniversiteye (veya bir diğer kuruma) düz memur veya vhki olarak atandım. ileride 2. diplomamı kullanıp sosyolog olarak yeniden atanma, kurum değiştirme şansım olur mu?"

KPSS ve veya EKPSS ile tekrar atanırsınız bu bir...
Sizin memur olarak veya VHKİ olarak atandığınızda bulunduğunuz Kurum veya başka kurum kabul ederse unvan değişikliği sınavı (görevde yükselme sınavı değil) girerek atanabilirsiniz yanı sosyolog olabilirsin

Çok teşekkür ederim Mr. No bey, şimdi bu doğrultuda tercih yapacağım gerçekten çok büyük faydanız oldu :)

Memur yada VHKİ olarak atandınız diyelim: İleride sosyolog veya başka birey ne bileyim isterseniz Doktor unvanı alabilirsiniz ancak bulunduğunuz kadro memur veya VHKİ en kötü ihtimal Hizmetli kadrosunda iseniz; sakın sosyolog veya doktorluk yapmayınız. unvanınız o olabilir ama işgal ettiğiniz kadro o değildir. Bir hata anında mesleğiniz ve çalışma hayatınız biter.

Ancak amir rica ederse bunu yazılı isteyiniz. Vermeyecektir çünkü başınız ağrıdığında o amir sorumlu olmayacaktır.

Üst Alt