Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tayvan mali merits marka akulu arac kullanan var mi? Nasildir?

Zorro

Aktif Üye
Konular
247
Reaksiyonlar
1
Bu arac 55 amper 2 aku olmasi avantajlimi?
Motoru 210 watt cift tabi.
Aku yuksek amperligi motora zarar verirmi ve aku agirligi araca zarar verirmi?
Amostorlu yayli arac.
2 yil kullanilmis ama.
Almayi dusunuyorumda saglammi bilmem.

S - Bu arac 55 amper 2 aku olmasi avantajlimi?
C - evet, 55Ah akü uzun mesafe gidebilir demek, ama aynı zamanda ağırlık demek... 2 akü olması "mecburi", çünkü engelli araçlarında kullanılan worm tipi fırçalı DC (doğru akım) elektrik motorları 24V ile çalışıyor, bu yüzden piyasada bol bulunan 12V akülerden 2 adet seri bağlanarak bu gerilim elde ediliyor...

S - Motoru 210 watt cift tabi.
C - özel engebeli arazi için ya da başka farklı modifiye amaçlı araçlar söz konusu olmadıkça (yani 100+ kiloluk kullanıcı için, vesaire) 200W motor değeri saatte 6km hızı geçmeyecek araç için yeterlidir...

S - Aku yuksek amperligi motora zarar verirmi
C - böyle bir durum olması eşyanın tabiatına aykırı...

S - ve aku agirligi araca zarar verirmi?
C - evet, verebilir... şöyle diyelim 33Ah akü 11kg, 40Ah akü 15kg, 55Ah akü neredeyse 20kg... bu farklar akülü aracın kullanım ömrünü azaltabilir, bir çarpma ya da yoldaki bir nesne üzerinden hızlı geçişte ya da küçük bir yağmur giderine sert girildiğinde vesaire daha hafif bir araca göre daha büyük hasar verebilir... o yüzden ben derim ki, kullanıcı kendi genel mesafe menzilini belirlesin ve üzerine biraz da ekstra "emniyet" mesafesi koyarak ona göre akü alsın... söz gelimi, 55Ah'lik akülerle 25km mesafe menzilin olup ta bunu kullanmayacaksan aracına her yolculukta boşuna 40kg yük taşıtacaksın demektir...

S - Amostorlu yayli arac.
C - bu çok yararlı bir avantaj

S - 2 yil kullanilmis ama.
C - yıl sayısı çok önemli değil, nasıl kullanıldığı önemli... ben geçenlerde bir medikalciye uğradım ve yeni bir akülü araç almak istediğimi söyledim, medikalci "neden abi?" dedi, ben de aracımın 8 yıllık olduğunu ve artık eskidiğini söyledim, medikalci "abi aracında hiçbir sorun görünmüyor, ayaklıkları bile daha yepyeni gibi, ben 3 yıllık araçlarda sağlam ayaklık kaldığını görmedim, senin aracını vitrine koysam çok az kullanılmış diye satarım" dedi :D ben de vazgeçtim tabii...
aracı almadan önce iyice kontrol et... bir test sürüşü yap... sağa ya da sola çekmediğine dikkat et... sürerken motorların sesini iyi dinle... 10 dakika hızlı sür ve durunca hemen iki motoru da elinle ne kadar ısındığını kontrol et... motorların sıcaklıkları belirgin şekilde farklıysa motorlardan biri sorunlu ya da sorun yaşamış (ve tamir ettirilmiş) olabilir... bütün vida ve cıvataları kontrol etmeye çalış...

S - Almayi dusunuyorumda saglammi bilmem.
C - ona cevap veremem walla :)

Tsk ederim yararli bilgiler anlattigin icin.
Vazgectim araci denemedim uzaklarda.guvenilmez

Üst Alt