Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tazminat alıp işten çıkma şartları nedir?

SCALA80

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
2005 yılında yüzde 45 engelli kadrosu ile işe girdim 4500 gün pirim gün sayımı doldurdum kendi isteğimle işten ayrılıp tazminat alabilir miyim acaba

Emekli olma şartlarını sağladığınızda tazminat alabilirsiniz.

Ben pirim gün sayımı işe giriş tarihi itibariyle bilfiil doldurdum yaşı bekliyorum engelli kadrosu ile işe girdim....

[-]O zaman alabilirsiniz.[/-] Önemli olan emekli olmanız değil, emeklilik şartlarını sağlamış olmanız. Bir de engellilerde yaş sınırı yok yanılmıyorsam. Siz hangi yaşı bekliyorsunuz?

Ek: Söylediğiniz verilere göre günü henüz doldurmamışsınız. En az 10 ay daha beklemeniz gerekiyor. Şuraya gerçek verilerinizi girip kontrol edin.

https://uyg.sgk.gov.tr/nezaman/

Banka Sandığı Tescil Bilgileri
Adı Soyadı
M
T.C. Kimlik No
4A Sicil No
Durumu
Aktif
İşe Giriş Tarihi
05.12. 2005
Uzun Vade Gün Sayısı
4734
4A İptal Sicilleri + son 60 gün yardımcı olur musunuz acaba

20 yıl 4400 e tabiiyim.....

SCALA80 MeTePe

9 Eylül 1999 tarihinden önce ilk kez sigortalı olanlar 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 prim şartını doldurduğunda kıdem tazminatı alarak kendi isteğiyle işten çıkma hakkına sahiptir. İlk sigortalılığı bu tarihten sonra olanlar emeklilik için sigortalılık süresi ve prim şartını tamamlamadan kendi istekleri ile işten çıkarlarsa kıdem tazminatı hakkını kaybederler.

OturanBoğa

Peki 1999 dan önce işe girenler istifa ettiklerinde ihbar tazminatını da alabiliyor mu ?

Bu aralar istifa etmeyi düşünüyorum da :confused:

20 yılı tamamlamam gerekecek o zaman......aynı iş yerinde 20 yıl uzun bir süre değil mi?

Kıdem tazminatını çalışanların %90 ı alamıyor diye Bi haber okumuştum yıllık 1 brüt ücreti çok zorlaştırıyorlar ya

Peki 1999 dan önce işe girenler istifa ettiklerinde ihbar tazminatını da alabiliyor mu ?

Emeklilik şartlarını sağladığı için işten ayrılanlar ihbar tazminatı alamazlar....
OturanBoğa demek [-]üstü çızıklı[/-] font böyle yapılıyormuş.... Geçenlerde aradım aradım bulamadıydım. :)

OturanBoğa Bülent abi %56 3.dereceden vergi indirimi aldım.9600 günüm var 13.081990 sigorta girişim var 29 Mart'ta vergi indirim onaylandı ..emekli olmak istesem (ihbar)tazminatımı alabilirmiyim..engelliye böyle bı hak varmı. raporum sürekli şirkete vsrgii dirim kagidim gelmiş.nisan ayı bordroya yansidi

M.n.t
Emeklilik nedeniyle ayrılmalarda ihbar tazminatı olmaz.
İhbar tazminatı işverenin iş akdini tek taraflı feshinde olur.

Üst Alt