Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Tazminat almaya hak kazanmış olarak istifa edicem. Emeklilik için prim..?
sigota giriş tarihim 01.09.1998 ve 3600 prim günüm var. % 45 rapor oranıyla emekli olamıyorum diye biliyorum..
işten ayrıldığımda çalışmazsam dışardan sigorta ödeyecek miyim, ödeyeceksem nekadar ödemem gerekiyor?
bende öyle biliyordum ama şu malum cetvele göre olamıyor muşum ayrıca telefon ile bilgi aldım 3 yıl daha çalışmam gerektiği söylendi. sgk ya gittim memurlar dahi yeni yasa hkkında bilgi sahibi değildi,iyice kafam karıştı. vergi dairesine yönlendirildim..
kolay gelsin. hayırlı günler. pirim ödeminize gerek yok. hatta siz 3600 doldurmuşsunuz. işyerinizden tazminatınızı alıp emeklilik için bekleyebilirsiniz. peki sizin vergi indiriminiz bulunuyormu.
teşekkür ederim size de hayırlı günler. evet vergi indirimim mevcut.. fakat aldığım bilgiler hiç birbirini tutmuyor. vergi dairesine de henüz gidemedim..
şimdi kimsenin kimseden haberi yok. kanunların ne olduğunu bilmiyorlar semra hanım. sizin yapacağınız tek şey. eger işten ayrılmak istiyorsanız. işyerinize dilekçe verip. işten ayrılacağınızı bildirip tazminatınızı istemek. eger olmaz derlerse. sgk dan bir yazı alıp işyerinize göstermeniz.
bu süreci biliyorum teşekkür ederim. fakat net bilgi almak istiyorum sorularım hakkında , bilgi sahibi arkadaşlar, site yöneticileri yardımcı olursa sevinirim
emekli olur. bir işyeri açar her iki taraftan degerlenir olamazmı.yada emekli olur. olduktan sonra hem sigorta destek pirimi öder hemde çalışmaya devam eder çift maaş alır. hükümet emekliye çokmu maaş veriyor. 800-900 maaş
*3.derece vergi indirim hakkınız var ise 18 yıl 4080 güne tabisiniz.
01/09/1998+18 : 02/09/2016 tarihinde emekli olmayı hak edersiniz. Şuan tazminatınızı alıp işten ayrılabilirsiniz ama 18 yıl sonunda emekli olmazsınız prim süreniz eksik. İş ten ayrıldıktan sonra ssk lı çalışan görünüp primlerinizi tamamlayabilirsiniz. İsteğe bağlı prim öder iseniz bağ-kur kapsamında değerlendirilir ve emekli maaşınız düşük olur.
Sizin yerinizde olsam 4080 gün primim dolana kadar çalışırım ve işten ayrılırım sonra yılımı beklerim.
Son olarak (bilemiyorum) doğum yapmış iseniz doğum borçlanması da yapılabilir. Prim gün süresi kazanmak için..
ARKADAŞLAR. % 42 prim olayı sadece 2008 yılına aittir. 1998 deki yasa ne ise senin için o geçerlidir. 2008 yılında çıkan yasaya bakma oldan önceki yasaya bak sen o yasadan yararlanıyorsun... 2008 yasasından yararlanamazsın...
semra,
sonuna kadar emin olabilirsin. SGK ya müracaat etsen de sana bu cevabı vereceklerdir.
Tekrar söylüyorum prim ödemenizi 4080 güne tamamlayın ve işten ayrılın erken ayrılmanız prim bakımızdan kayba yol açar.
*semra*;
semra hnm,bende % 40 raporum ile vergi indiriminden yararlanıp emekli oldum.ssk başlangıcım 1995 ve 4200 gün pirimim vardı.darısı başınıza.hoşçakalın.
Semra Hanım;
İlker Bey'in cevabı harfi harfine doğrudur,başka bir yere gitmenize danışmanıza gerek yok bilgiler kesindir.
İlker Bey'in tavsiyesine de katılıyorum,hemen ayrılmayın,dışardan ödeyeceğiniz primler bağkur olarak değerlendirilir, az daha sıkın dişinizi.