Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tazminat davalarının sonuçlanma süreleri..?

Konular
18
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar davaları sonuçlananlar buraya yazsınlar ki bilgilenelim. Dava hangi mahkemede görüldü gibi detayları da unutmayalım.
Şu ana kadar kendi kafam için yaptığım araştırma da kimisi 1 yıl içinde asliye ceza da sonuçlanır diyor kimisi temyizle beraber 3 yılı geçer diyor. Ciddi bir karmaşa var konuyla alakalı. O yüzden herkes kendi davasının, bildiği davanın sonuçlanma sürelerini paylaşsın.

Sigorta şirketlerine açılan maddi tazminat davaları ne zaman sonuçlanıyor?

Temyize gidildiği zaman Yargıtaydan ne zaman dönüyor?

Bununla birlikte manevi tazminatları da yazalım.

gerecekten bu konuya hakşm kişiler burada insanları bilgilendirirse burdakş madur insanalarda konuya hakim olur tesekkurler cok guzel bır konuya degındıgın ıcın

benim davam 4.5 yıl sürdü dosya temyize gitti ama şirket mahkemenin belirlediği rakamı ödedi

Benim dava 20 yıl sürdü şuanda yargıtayda ordanda sanırım 2-3 yılda gelir gecikmiş adalet adaler degil ama ne yapacaksın yapacak başka bişe yok.

arkadaşlar, tazminat davası ne şekilde açılmış olursa olsun, 2 yıldan önce tam miktarla birlikte sonuçlanması çok zor hatta imkansızdır. çünkü siz sigorta şirketine dava açmışken sigorta şirketinin eli armut toplamıyor. onlarda davaya itiraz ediyor. en ufak bir dosya eksiği olsa bile mahkeme ortalama 4-5 ay ileri atıyor zamanı. bu durum karar verilene kadar 2 yıldan önce bir zamanda sonuçlanmıyor. heleki karar temyize falan giderse 4 yıldan önce bir sonuç alacağınız umuduna kapılmayın. avukatlarla iş yapmış kazazedelere ulaşırsanız onlar da size durumu anlatacaktır.

Davanızı kimin takip ettigine baglı süresi davayı vereceginiz avukat veya danışma merkezleri öncelikle tazminat davalarında tecrübeli olmalı..

Benim tazminat davam 2011 de başladı 2015 6. ayda bitti ve temyize gitti..2015 9. ayda yargitay 21.hukuk dairesine ulaşti 4 ayı gecmesine ragmen hala arşivde görunuyor duydugum kadariyla bir yıldan önce sonuclanmiyormuş..

şirket kıdem tazminatları ortalama ne kadar sürer?

İyi bir avukat tazminatı 1 yıl içerisinde çıkarıyor...

berfa

Hocam bu deniliyor fakat daha hukukçulardan kimse belgeyle göstermedi bunu. O kadar görüşme yaptım sadece olur dediler geçmiş davalardan örnek gösteren olmadı.

Biz sadece bu konularla ilgilenen bir hukuk bürosuyuz. İşleyişi çok iyi bildiğimiz için 5 ve 8 ay gibi kısa bir sürede bitirdiğimiz dosyalar var. Ancak bu dosyalar ölümle sonuçlanan kazalar için geçerli bir süre. Yaralanmalardan kaynaklı tazminat davalarında Adli Tıp süreci olduğu için eğer hiç bir sıkıntı yaşanmazsa 12 - 18 ay civarında bir sürede davayı bitiriyoruz. Eğer sigorta şirketi icra ertelemeli olarak (tehir-i icra) dosyayı temyiz ederse Yargıtay'dan dönmesi 15 - 18 ayı buluyor. Ancak genelde sigorta şirketleri temyiz süresini kaçırıyorlar veya temyiz etmiyorlar. Bu yüzden kısa sürede tazminatı tahsil edebiliyoruz.

Biz sadece bu konularla ilgilenen bir hukuk bürosuyuz. İşleyişi çok iyi bildiğimiz için 5 ve 8 ay gibi kısa bir sürede bitirdiğimiz dosyalar var. Ancak bu dosyalar ölümle sonuçlanan kazalar için geçerli bir süre. Yaralanmalardan kaynaklı tazminat davalarında Adli Tıp süreci olduğu için eğer hiç bir sıkıntı yaşanmazsa 12 - 18 ay civarında bir sürede davayı bitiriyoruz. Eğer sigorta şirketi icra ertelemeli olarak (tehir-i icra) dosyayı temyiz ederse Yargıtay'dan dönmesi 15 - 18 ayı buluyor. Ancak genelde sigorta şirketleri temyiz süresini kaçırıyorlar veya temyiz etmiyorlar. Bu yüzden kısa sürede tazminatı tahsil edebiliyoruz.
geçiniz efenim geçiniz :) sigorta temyiz etmeyi kaçırımı hiç güldürmeyin insanı. saygıyla..

6 ay önce ben avukat tutup tazminat davası açtım ilk mahkemem 1 hafta önce yapıldı 2.mahkemyi nisan ayında gününü vermiş hakim bakacağız nekadar sürecek :)

Arkadaşlar bende iş kazasından dolayı 13,10.2015 tarihinde maddi ve manevi tazminat davası açtım.ilk duruşmam 26.12.2015 de yapıldı Hakim tanıklsrın dinlenmesi ve sgk evrak istedi duruşmayı 24.09.2016 tarihine verdi yam 10 ay sonrasına gerisini siz düşünün artık ne kadar uzayacağını.Bir sure sonra iş yerinden ayrıldım onun içinde tazminat alacaklarım için dava açtım.20.122015. tarihinde E Devlet bakıyorum tenzih zaptı hazırlandı yazıyor neden se bir türlü duruşma günü verilmedi.1,5 aydır hala duruşma günü bekliyoruz.

cmmddmm

kısmen içinde diyebiliriz. basımızda böyle bir durum var ama hiç de dediğiniz gibi temyiz etmeyi unutma veya temyiz etmeme gibi durumlar olmuyor tam tersine ellerinden geldiği kadar süreci uzatmaya çalışıyorlar. lütfen insanlara 3 ayda bitiririm 6 ayda alırım gibi vaatlerde bulunmayın. çünkü insanlar ona ümit bağlayıp ona göre hareket ettiğinde ellerine para geçmeyince zor durumda kalabiliyorlar (tecrübe ile sabittir) sizde biliyorsunuz ki bu davalar temyiz süreçleri ile birlikte min. 3 4 yıl sürüyor. kolaylıklar dilerim.

ankyrali

yazdıklarını kadarıyla bu konu hakkında hiç bilgi sahibi değilsin. Ben elimdeki davalara göre konuşuyorum. Bitirdiğimiz dosyalar var. Ayrıca ben 3 - 6 ayda bitiririm gibi vaatlerde bulunmadım. Yazılanları dikkatli okuyun. 5 - 8 ay gibi kısa sürelerde bitirdiğim dosyalarımız var dedim. Siz kısmen bu işin içindesiniz ben her gün bu davalarla uğraşıyorum.

Ankyrali ye katılıyorum öyle 1 yıl birbucuk yilda alirim diyen avukatim 5 sene oldu hala daha yargitayda dosyam..sadece 6 yedi ay arşivde bekliyor...mahkemeler yargi cok yavas ilerliyor malesef..

Trafık kazası,ceza mahkemesı ocak 2015 ten berı devam edıyor 3 tane mahkeme gectı ve sanık hıc bırıne gelmedı duruşmanın Hakkı'nda yakalama kararı çıktı fakat nafıle bulunamadı daha böyle bı durumda ne olur

Sanık yurt dışına çıkmış ıse gerı gelmemek üzere yada vefat etmısse bu durumda Bnm mahkeme Nasıl ılerler

Böyle bı durumda ceza mahkemesı trafık tespıtı tutanağına göre mi sonuçlanır yoksa sanık yakalana kadar uzarmı

Üst Alt