Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tazminat faizinin başlangıcı kaza tarihi mi dava tarihi mi olmalı?

Deryadeniz58

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar, dün avukatımla görüştüm. Bana, sigorta şirketinden alınacak faizin kaza tarihinden (Ekim-2014) değil de dava açılma tarihinden (Şubat-2016) olacağını söyledi. Dava dilekçesini okudu, ifadede dava tarihinde itibaren yazılıymış faiz isteği olarak. Şahsa açılan davalarda kaza tarihi esas alınıyormuş, sigortalara karşı dava açılma tarihi dedi. Ben, daha önceki forum yazılarından okuduğum kadarıyla, faizin kaza tarihi itibariyle hesaplandığını biliyordum. Bilen, konuya hakim arkadaşlar bizleri aydınlatırsa müteşekkir olurum. Şimdiden teşekkürler, iyi günler...

Yasal faiz davanın açılış tarihinden itibaren hesaplanıyor. Benim hesaplama da davanın açılış tarihinden sonrası için hesaplanmıştı.

Faiz başlangıcı Dava tarihinde olacak diye bir kural yok, Dava tarihinde önce sigorta şirketine başvuru yapılmışsa , sigortaya başvuru tarihinde faiz başlar, şayet sigortaya başvuru yapılmayıp direk dava açılmışsa, Evet Dava Tarihinden itibaren Faiz başlar.

enes75

hocam yasal faiz ne oluyor tam olarak bende 2014 tarihinde kaza yaptım 2015 te sigortaya dava açıldı şimdi heyete girdim rapor oranını bekliyoruz tedavim geç bittiği için yeni girebildim heyete

Yasal faiz, bi alacağın uzaması süresinde geçen süre ve yasal faiz oranı ile hesaplanıp gerçek alacağın üzerine eklenen bi alacaktır.
Şu anda yıllık faiz hesaplama oranı %9 oranında.

Üst Alt