Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tazminat için gereken 15 yıllık sürenin aynı işyerinde olma zorunluluğu..?

Konular
25
Reaksiyonlar
0
15 yılık sigorta sigorta sadece bir iş yerinde mi geçerli
mesala 5 yıl başka yerde,sonra 6 sene başka bi yerde on sonda 15 yıl dolması için 4 yıl bir yerde çalıştığım zaman
en son çalıştığım yer mi tazminatı ödeyecek.
yoksa bir şirkettimi 15 yıl doldurmam gerekiyo emeklilik tazminatı için

Önceki çalışmışlığınızdan hak ettiğiniz bir tazminat var idiyse, bunu o zamanlarda işten ayrıldığınızda almış olmalısınız. Bugün alacağınız tazminat sadece bu son işyerinizdeki çalışmışlıklarınıza dair olur.

15 yılın aynı işyerinde geçmesi gibi bir şart söz konusu değil. O güne dek 15 yıllık sigortalılık süreniz ve 3600 gün priminiz varsa, sigorta müdürlüğünden alacağınız tazminat hak eder yazısı ile tazminatınızı alıp işten ayrılabilirsiniz.

Erken Emeklilik hk

İyi günler,

iki sorum olacak,

1. 1998 yılı sigorta girişim var %60 raporla 17 yılda erken emekli olabiliyorum.nisan ayında 15 yılımı dolduruyorum.işten ayrılıp 2 yıl sigorta yılımın dolmasını beklemeyi düşünüyorum.şuanda çalıştığım kurumda 4 yıldır çalışıyorum 15 yılımı doldurduğum için kendi isteğimle ayrılırsam tazminat alabilir miyim?

2. erken emekliliğim 2015 yılında doluyor.işten ayrılırsam bu süreyi çalışmayarak geçirip ,erken emeklilik sürem gelene 2022 maaşı alabilir miyim.

tşk

15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 gün prim şartı tamam olduğunda, sigorta müdürlüğünden alınacak bir yazı ile kıdem tazminatı alıp işten ayrılınabilir.

emeklilik için prim günü tamamsa, süreyi beklerken çalışıp çalışmamak sizin bileceğiniz bir şey. Çalışmazsanız, diğer şartları da taşıyorsanız, 2022 maaşı alabilirsiniz tabii: 2022 Engelli Aylığı ile Vakıf Aylığı

engellilik durumuma göre 17 yıl sigortalı 3840 iş günü sgk primim yatması gerekiyor.
benim sgk primim doldu şuanda sadece yaşı bekliyorum
toplam 15 yıllık sigorta süremde doldu

çalıştığım kurumda 4 yıldır çalışıyorum
kıdem tazminatı alıp işten ayrılabilir miyim

Ayrılabilirsiniz.

Ancak sadece son 4 yıl için kıdem tazminatı alabilirsiniz.

Üst Alt