Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tazminat için Sigorta şirketi adli tıp raporunu kabul etmedi! Ne yapabilirim?

Abdullahsnr

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
02.07.2016 tarihinde trafik kazası geçirdim bu kaza sonrasında bana çarpan araç sigortasına 01.11.2017 tarihinde başvurdum bütün istenilen evrakları gönderdim fakat resimde gördüğünüz adli tıp raporunu bu nedenden dolayı kabul etmediler ne yapmam gerekiyor uzmanlardan yardım istiyorum .

Dosyada yapılan medikal inceleme sonucunda tarafımıza ulaştırılan maluliyet raporunda belirtilen oranın olması gerekenden yüksek olduğu anlaşılmıştır. Bu nedenle poliçe genel şartları gereği Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması Ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik kapsamında alınan yeni maluliyet raporunun tarafımıza ulaştırılması beklenmektedir.

Merhaba Abdullah Bey

Adli tıp raporları itiraz edilebilir ancak bir okadar da itiraz edilmesi çok zor olan raporlardır.Adli tıp raporları eğitim araştırma hastanelerindeki raporlar gibi salt engellilik üzerine değil trafik kazası ile illiyet bağını açılayan bilimsel raporlardır.Bu durumda konu rapor trafik kazasına bağlı maluliyete ilişkin düzenlendiğinden sigorta şirketinin rapora itirazı mesnetsizdir.

Konusunda uzman bir avukat ile sigorta tahkim komisyonuna başvurmanızı tavsiye ederim.Kolaylıklar diliyorum.

şirkete cevap yaZmam gerekiyor ne yazmalıyım davayı kendım yurutuyordum olmazsa dedıgınız gıbı tahkım komısyonuna basvuracagım

Abdullah Bey

Dosyayı elinizdeki adli tıp raporuna göre değerlendirmem mümkün değil maalesef.Daha detaylı bir başvuru için dosyanın tamamına hakim olmam lazımki zarar kalemleri üzerinde çalışabilelim.Bu yüzden mutlaka ama mutlaka bir avukatla çalışmanızda fayda görüyorum.

Sigorta tahkim komisyonu asliye ticaret mahkemelerinden farklı bir işleyişe sahip olduğundan ilk başvuru dilekçeniz ve dahi talepleriniz çok önemli.Çünkü tahkim komisyonu mevzuat gereği eldeki mücbir belgelere göre karar vermek zorundadır.Bu durumda yapmanız gereken evdeki bulgurdan da olmamak için alanında yetkin bir avukatla çalışmak olmalıdır.

Zararlarınız sadece iş göremezlik olmayabilir.Avukat ile tahkime başvurmanızda fayda görüyorum,zira sonunda üzülebilir ve zaman kaybedebilrsiniz.

Kolaylıklar diliyorum.

Aldığınız rapor meslekden kazanca iş gücü kaybı oranı sigorta şirketinin sizden istediği Özürlüluk ölçütüne göre düzenlenmiş rapor istiyor.sebebi ise bu raporun Özürlüluk ölçütü cetvelinde raporun oranın düşük cikmasidir

Üst Alt