Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tazminat ve maaş açısından Adi Malülük mü iyidir, yoksa Vazife Malüllüğü mü?

alperen58

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
iyi geceler

ben 1969 doğumluyum sigorta başlangıcım 11/10/1988
askerliğimi yaptım. 1992 altıncı ayda telekoma işçi olarak başladım. özelleştirme nedeniyle 09/04/2006 da memur olarak cumhuriyet üniversitesine koruma ve güvenlik görevlisi olarak atamam yapıldı

ben 2004 yılında rl istasyonunda tek başıma nöbet tutarken rahatsızlandım fakat ıssız bir yer olduğu için çalışmama engel olmuyordu. şimdiki yerim 35 bin kişilik kalabalık bir yer olduğundan verimli çalışamıyordum. iki yıl tedavi gördüm samsun ruh hatanesi,numune .ssk,üniversite hepsinde yatarak tedavi olmama rağmen düzelmedim
bana yenileyici depresyon + dissosiyatif bozukluk tanısı koydular ve % 78 rapor verdiler

emekli sandığı 13/12/2010 tarihinde adi malul olarak emekliliğime karar verdi

hocam size sormak istedeiklerim:

1- ben telekomda nöbetteyken rahatsızlandım vazife malulu olmak mı avantajlı adi malül mü ilk rahatsızlandığım görevdeyken oldu

2- telekomdan ayrılınca kıdem tazminatı almadım 2000 tl maaşla geçtim 2006 dan berli zam almadım maaşlrımz dondurulmuştu. ben ne kadar tazminat ve emekli maaşı alırım

3- ssk günüm 5160, emekli sandığı günüm 1680. iş yerinden ilişiğimi ocak 17 de kesecem. maaş ve tazminatım ne kadar sürede gelir

4- çocuğum da özürlü % 80. bizim haklarımız nelerdir

yardımcı olursanız çok memnun olurum şididen çok teşekkür ederim

5510 sayılı yasanın 27. maddesi " Malûllük aylığının hesaplanması, başlangıcı, kesilmesi ve yeniden bağlanması"nı düzenler. Buna göre:

1- Aralarında hiç bir fark yok. Eğer toplam hizmet süreniz 9000'den azsa bu süre 9000 olarak hesaplanacak.

2- Maaşınızı bilemiyorum, ama bence 1300 tl gibi bi aylık bağlanır. Tazminat için ise şu siteden yararlanabilirsiniz: Kıdem ve İhbar Tazminatı Hesaplaması

3- İki ayda emekli maaşınız bağlanır.

4- Çocuğunuz için şu forumları inceleyin:
Evde bakım aylığı: Evde Bakım Hizmeti/Aylığı
Özel Eğitim: Özel Eğitim, Öğretim ve Rehabilitasyon

arkadaşlar bugün maaşım bağlanmış 900 tl 36 tl de ek ödeme

bu oran çok düşük itiraz edecem gerkirse dava açacam 5160 gün ssk primlerim hep tavandan yattı emekli maaşı. com da hesaplamam 1435 tl çıkıyor bu sadece ssk son 5 yılım emekli sandığı maaşım 2050
tl ne yapmam lazım bana yardımcı olurmusunuz özellikle bülent bey

Bence de bağlanan aylık düşük. Bağlanan aylığın kontrolü ve düzeltilmesi için bir dilekçe ile başvurun.

ilginize teşekkür ederim bülent bey nasıl bir dilekçe yazmam lazım örnek dilekçe varmı

Özel bir şeye gerek yok. Kimlik bilgilerinizle birlikte şu minvalde bişey olması yeterlidir: XX tarihinde bağlanan aylığımın düşük hesaplandığını düşünüyorum. Kontrol edilerek yeniden hesaplanmasını, sonuca istinaden eksik ödenmiş aylıkların farklarının defaten hesabıma yatırılmasını arz ve talep ederim

Ve lütfen sonucu bizimle paylaşın.

sgk ya dilekçemi yazıp gönderecem gelen cevabı sizlerle paylaşacam ilginize çok teşekkür ederim

Üst Alt