Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tazminatı alıp işten çıkayım mı karar veremedim..?

MUHENDIS2

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar. bu konuyu bir arkadaş ( @AYCA01 ) bana yazmış.bilgim olmadıgı için ben de buraya yazayım dedim. arkadaş engelli ve üye ama siteyi kullanmayı bilmiyor yardımcı olalım.

Ben özel bir şirkette 5 yıl 7 aydır çalışmak tayim bu ayin 9 unda bir kac kişiye ihbar verildi içinde Bene olmak üzere ve tazminatlarimizin yatacağı söyleniyor benim bilmek istedigim şey sözleşme tarihi 2015 1 mart bitiş tarihi ise 2018 1 mart biz imzamizi bu sözleşmeye atmıştık devam etmek için bu ay içerisinde bize ihbarname imzalattilar ve oradaki sözleşme biis tarihi 31. Aralık 2018 yazıyordu biz bunu sorduk ancak şirket yanlış yazmış falan dedi

benim ne gibi haklarim var bunu ogrnebilir miyim nasıl davranmam lazım tazminatını alıp işten cikayim mi yoksa başka haklarim var ise arayayim mi

Merhaba arkadaşım yazdığından anladığım kadarıyla 01.03.2015/01.03.2018 tarihleri arasını kapsayan belirli bir iş sözleşmesi ile çalışıyorsunuz, 01.03.2018 tarihinde muhtemelen iş yoğunluğundan sizi çıkartmayıp 31.12.2018 tarihine kadar iş sözleşmesine ek bir protokol imzallattılar, anlattıklarıma göre ek protokolü imzalamasaydınız sizi haklı bir neden gösterip çıkartmak zorundalar dı, şimdi sizi çıkartacaklarında hiç bir evrağa imza atmayınız

hatta alabilirseniz son imzaladığınız belgeden bir nüsha isteyiniz, çıkış tarihinde ise bulunduğunuz ilin adliyesinde yer alan arabuluculuk bürosuna müracaat ediniz, sözleşmenizin 01.03.2015/01.03.2018 tarihlerini kapsadığını fakat sizi Kasım 2018 e kadar çalıştırdıklarını 09.112018 tarihinde de bir belge imzalattıklarını ama bunlara rağmen işe iade davası açmak istediğini söyleyeceksin dava sonucunda boşta geçen 4 aylık süreye ilişkin 4 aylık, + işe başlatmama halinde ise 1 ila 8 (mahkemenin vereceği karar doğrultusunda 4 olur 5 olur veya 8 ay olur) aylık ücret karşılığı tazminat talebinde bulunacaksın. takıldığın yer olursa yine yazarsın.

@MUHENDIS

Hiç bir çıkış evrağına imza atmadan ,acilen iş mahkemesine başvurması gerekiyor

Üst Alt