Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tazminatımı alıp işten çıkmanın şartları nedir?

furkan-)

Üye
Konular
61
Reaksiyonlar
0
18 yaşında başladı sgk yaş 32 vergi indirimi sürekli sgk başlangıcım 21.06.2003 şuan prim iş günüm 4550 engellilik durumu birinci derece şimdi arkadaşlar benim sgk dan iş yerine kağıt getirsem tazminatımı alabilirmiyim

Kendi isteğinizlemi işten ayrılacaksınız veya ayrıldınız?

Daha 15 yılı doldurmamışsınız. O yüzden tazminatınızı alamazsınız.

Emekliliğinizi hak ettiğiniz gün itibariyle istifa edip tazminatınızı alabilirsiniz.

Emeklilik

Tazminatımı aldıktan sonra bankaya atsam paramı vergi indirimle emekli diye bir sorun olurmu senin paran var gibi şeyle SGK sorun yaparmı

furkan-)

Öyle şey olmaz. O senin paran, emekliliğide haketmişsin, SGK karışmaz parana. SGK yla alakası bile yok. Boşyere sıkma canını. Rahat ol sen

Son düzenleme:
Emeklilik başvurumu yalnız mı yapmalıyım?

Arkadaşlar yarın emeklilik için dilekçe vercem ama tek mi gitsem iyi olur yoksa abimle gitsem dahamı iyi olur

Bir fark yok dostum.tabi durumunu bilmiyorum.dilekce verdiğin yer dilekceni işleme koyuyor o kada

erkandomur

önce sgkyamı dilekçe vercem iş yerimden nasıl çıkış yapılacak tazminatımı nasıl alcam acill yardım

Sgk dan emekli olabilir yazısı alman gerekli sgk emekli olabilir belgesini sana verince işyerine götürüyorsun işyerinde sana hakedişlerini vs verip işten çıkış belgeni veriyor o belge ile sgk ya gidip emeklilik dilekçesi veriyorsun

Emeklilik dilekçeni ay sonuna doğru verirsen daha iyi olur ben 26 ocakta verdim şubat başı gibi maaş birikmeye başladı

kurufasulya

arkadaş dedin gibi yaptım bugün sgk elime evrak verdi tazminatını bu evrakla al iş yerinden bize tekrar evrak getir dediler tamamda emekli olduktan sonra iş yerine tekrar devam edebilcekmiyim ama iş yerim bana karşı sorun çıkardır mı sen sgk dan tazminatını almak için evrak getirdin gibi vesayre şeyler olurmu

Emeklilik

Arkadaşlar işe giriş tarihim 16
09.2006 işten çıkış 27.06.2018 aylık bürüt 3147 maaş botrasın da işten çıkış sebebi vergi indiriminden emeklilik için çıkış nekadar tazminat alırım iş yerinden

furkan-) hayırlı olsun şimdiden işyerinizden emekli olarak ayrılıyorsunuz tüm haklarınızı size ödeyecek
Burada tekrar iş yerinde çalışmanız işverenin sizinle
Çalışıp çalışmayacağına bağlı burada sizin yapacak bir şeyiniz yok iş veren sizden memnun ise zaten sizinle tekrar çalışmak isteyecektir.

furkan-) tazminatta yasada şu şekildedir
her yıla 1 brüt maaş ödenir
Sizde 35.000 bin üzerinde bir ödeme alırsınız.

Tazminat verirse işveren zarar eder, devlette işsizlik maaşı verip zarar eder, en mantıklısı vur abalıya sürünsün işçi mantığı, şu an sistem bu şekilde işliyor. Ne şekil olursa olsun tazminatını alabilen kişi günümüzde çok şanslıdır bence.

Sgk

Vergi indirimi ile emeklilik dilekçesi verdim ama bazı arkadaşlar diyorlardıki sgk emekli dilekçe verirken rapor istemiyo sadece vergi indirim istiyor diyordu alakası yok benden her ikisinide aldılar rapor süreli vergi indirimi sürekli hayırlısı olsun bakalım OturanBoğa

Son düzenleme:
furkan-) genelde istemiyorlar vergi dairesinden teyit ediliyor bazı memurların iş bilmezlikleri rapor yok diye bilirdiniz.

Emeklilik

Vergi indirim Emeklilik dilekçesini verdim ama 2 ay içinde sonuçlanacak neden bu kadar uzun tahsis nosu verdiler 29 haziranda evraklarımı sgk ya teslim ettim BuTcHeR

furkan-) en geç 2 ay bulur edevletten kontrol et ayın 10 dan sonra bilgilerin düşmüşmü diye sisteme bu ay yetişmez ise diğer ay toplu ödeme alırsınız.

Peki abi ev adresime evrak gelcek mi acaba gelen evrakta Ne gibi bilgiler yazıyo umut2135

furkan-) eve evrak gönderiyor sgk ama posta yoluyla oldugü için biraz uzun süre bilir e devlette daha erken düşer bilgiler ayrıca gelen evrakta toplam gün sayınız bağlanan maaş vesayre bilgiler yer alır.

Hmm anladım çok saolun Allah razı olsun sizden

Sgknın verdiği tahsis numarasını iş yeri istedi nedendir acaba

furkan-) işe tekrar giriş için istemiş olabilir
Muhasebe ye sorsaydınız.

Emeklilik

Arkadaşlar 29 haziranda emeklilik için dilekçe verdi. Ama sgk bana tahsis nosu verdi ama nerden hangi siteden takip etcem kaç günde sisteme düşer.işlem yapıldığı bilen varmı. OturanBoğa

SGK evrak takibi yaz google dan.ortalama 1 ay gibi sonuçlanır

Üst Alt