Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tcdd ücretsiz seyahat için raporum yeterli olur mu?

bur4aakk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese sağlıklı mutlu bir gün dilerim
Arkadaşlar şehirler arası Yüksek hızlı trenlerde geçerli ücretsiz yolculuk için illa engelli kimlik kartımızın mi olması gerekiyor raporumla gitsem bu haktan faydalanabilirmiyim yanitlarsaniz sevinirim )

Birde başbakanlik engelli kimlik kartları kaç gün içinde alınıyor ?

Cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler
:)

Merhaba Burak;
TCDD nin yeni yapmış olduğu uygulama ile artık Tren Biletlerimizi İnternet ortamından rahatça alabiliyoruz.Bunun için gerekli olan evraklarla birlikte (Aile Sosyal Bakanlığından verilmiş olan Engelli Kimlik Kartı,Nufus Cuzdanı Fotokopisi ve TCDD Sosyal kart için dilekçe.Dilekçeyi internet ortamından indirip doldurabilirsiniz)bağlı bulunduğunuz şehrin Tren Garına bilet gişeşine müracat ederseniz orda gerekli işlemleri 5 dk içinde yaparak internet üyeliğinizi sisteme tanımlıyorlar ve Engelli kimlik kartınıza bir Barkod Yapıştırıyorlar.Bu barkodda Üyelik no yazıyor.Bu numarayı mutlaka bir yere kaydetmelisiniz çünki belli bir zaman sonra numara silinebiliyor. Bundan Sonra yapmanız gereken sadece internetten EYBİS Tren Bilet alıma girerek gerekli treni ve saatini seçip biletinizi almak.Burda dikkat edilecek konu tren biletinizi alırken koltuk seçiminizi yaptıktan sonra ücretlendirme kısmındaki ABONMAN KULLANILSIN kutucuğunu işaretlemeniz olacak.Bu kutucuğu işaretlediğiniz anda Tren Bilet ücreti 0 TL oluyor.Ben bu işlemleri 12.12.2016 tarihinde Sivas Tren garında yaptım ve 5 dk içinde sisteme tanımlandı.2017 Aralık ayına kadar günde 4 defa ücretsiz bilet hakkına sahip olunuyor.Bu biletler hem YHT hem ANAHAT TRENLERİ hemde BÖLGESEL TRENLER için geçerli. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Teşekkürler peki bu engelli kimlik kartı toplam kaç gün içinde çıkıyor mesela ben ayın 15inde başvursam 30una kadar elimdeki olurmu ?

ben cuma günü heyete girecem raporu kaç gün içinde alırım aldıktan sonra nasıl bir yol izlemem lazım (ötv,kimlik kartı,vergi indirimi,işçi kaydı)

bur4aakk
bağlı bulunduğun ilin Aile ve Sosyal Hizmetler İl müdürlüğüne Raporun Aslı yada Aslı Gibidir yapılmış fotokopisi,2 adet Foto ve Nufus Cüzdanı fotokopisi ile Engelli Kimlik Kartı almak için başvuruda bulunursan en geç 1 hafta içerisinde engelli kimlik karını almış olursun.
kemaltosun
Kardeş eğerki Vergi İndirimi alacak isen çalışmakta olduğun iş yerinden çalışdığına dair bir yazı alıp bağlı bulunduğun İl Defterdarlığı Gelir Dairesi bşk.lığına Vergi İndirim belgesi almak için muracatını yapmalısın.Seni Hastaneye Maliye sevk etmesi senin bu süreçte faydana olacaktır.Bu işler biraz uzun süreçli,onun için sabırla beklemen gerekecek.Hastane resmi yazı yolu ile raporun ne çıktığınıtekrar maliyeye gönderecek ve Maliyede Raporun kontrolu için Ankara Maliye Bakanlığına bağlı olan Merkez Sağlık kuruluna gönderecek.Ankaranın onayına istinaden de Vergi indirim belgen yine resmi yazı yolu ile iş yerine iletilecek.

KAPTAN5800
Hocam ben işyerinden yazı almadım direk gazi hastanesine başvuru yaptım raporu aldıktan sonra firmadan yazı alsam yine faydalanabilirmiyim?

galiba yanlış yaptım

kemaltosun
Kemal Bey başvuruda bulunduğunuz Hastane Eğerki Maliye Bakanlığının Özürlü Sağlık Raporu vermeye yetkili hastanelerden birisi ise bi sorun olacağını düşünmüyorum.Sağlık Rapronuzla birlikte Vergi İndirim Belgesi almak için başvurda bulunabilirsiniz.Ama maliyede görev yapan personeller bu durmları kendilerine göre yorumlayıp sizi tekrar HAstaneye sevk edip rapor isteyebilirlerde.Çünki bir memurun dediği bir başka memurun dediğini tutmuyor.
Ancak bu işin en doğru yolu sizi Hastaneye Maliyenin Sevk etmesi olarak düşünüyorum.

KAPTAN5800
Evet hocam yetkili hastane Gazi Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi
anladım hocam herşey memurun iki dudağında neyse hocam teşekkür ederim ilgilendiğiniz için

Üst Alt