Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TCDD'yi şikayet için lütfen destek olunuz!

_çalıkuşu_

Aktif Üye
Konular
40
Reaksiyonlar
3
Sanırım kimsenin internetten engelli olarak rezervasyon yapılamama durumuna itirazı yok*:) *neden bilet seçeneklerinde öğretmenden tutunda evcil hayvana kadar varken sisteme engelliyi eklememişler?eskiden vardı ama şuan yok.engelli yolcu neden önceden gara gidip bilet almak zorunda.zaten engelliyiz.normaller bizden daha kolay bilet alıyor. Kimseninde sesi çıkmıyor buna.bugün çağrı merkezini arayıp bu konuyla ilgili şikayette bulundum.tamamen hak verdiler.önceliğin engellilere verilmesi gerekirdi,sisteme eklemeyi ihmal etmişler dedi telefondaki bayan ve şikayetimi aldı.rica etsem sizlerde şikayet ederseniz bu kaos ve güç durum son bulur Çağrı Merkezi:444 82 33Ayrıca tcdd nin öneri ve şikayetler kısmından mailde gönderebilirsiniz

ben bunu burada daha önce yazmıştım ne gerek varmış ztn bedava olmuş buldukça buluyor muşum gibi bişey söylendi bir yakınımız gidip alabilirmiş mesela engellei kartımızla.ben bu yüzden bilet bulamamıştım mesela şimdi son anda gitmeseydin diyeceklerdi şehir değiştirip o şekilde tren garına gitmiştim. çok saçma bir uygulama kesinlikle katılıyorum

LA tahzen çok var. bence bir şikayet maili hazırlayalım şablon olarak herkes kenidisi mail atsın.

kardeşim rezervasyon yaparken illede engelli söylemene gerek yok normal olarak rezerve yaptır denilen saate kadar git bakanlık kimliğini göster ücretsiz biletini al

burda şikayeti gerektirecek bir şey yok

Turan yılmaz neden olmasın ki yani çok zor birşey mi? Genç öğrenci yaşlı gibi tarifeler var neden bizim için olmasın?

Tabi olsun sorun şu

rezerve yaptırılırken hemen o günün veya ertesi gün 13 kadar almalısınız deniliyor

bende diyorum ki rezerve yaptırılırken normal olarak yaptır ve bilet almaya gidince kimliği verip bileti al

siz bunu sıkıntı tapıyorsunuz şunu niye düşünmediniz gar hariç hiç bir yer engelli bileti vermiyor

bu daha büyük bi sıkıntı değilmi

ben ona da katılıyorum ztn gar hariç başka yerden alamıyoruz ki genelde garlar uzak oluyor tam tren vakti gittiğimizde bilet kalmıyor tabi sizin dediğiniz gibi de rezerve yapılabilir ama onu da belli bir süre içinde almak gerekiyor

Ben saatler öncesinden neden gara gideyimki.hızlı trenin ne anlamı kaldı.çağrı merkezi bile bana hak verdi şikayetimi alırken.daha önce vardı sistem de.tekrar olması zor değil

Altyapıları kimin engelli olup olmadığını tespit edemediği için bu şekilde baba zoru çalışıyorlar. Tren hızlı ama kafa eski.

Bunun çözümü basit belki tc numarası üzerinden nüfusdan sorgulama yapıp engelli olup olmadığını tespit edebilirler. belki bu fişleme olarak düşünülebilir o zaman aile bakanlığının kart seri numarası ya da başka bir yöntemle bankaların kredi kartı 3d onay aşaması gibi işlem koyup cep telefonuna mesaj atarak bu sorunu çözebilirler.

Sağlam kişilerin gara hiç gitmeden internet üzerinden bilet alması mümkünken sakatların bir de bilet almak için gitmesi gerçekten çok saçma.

Onada luzum yok. Online islemden engelli secenegi koyup bu sekilde bilet alindiktan sonra garda kontrol noktasinda engelli karti gosterilmeli

Engelli karti ibraz etmeyenden tam parasi alinmali

Mavera nın dediklerine sonuna kadar katılıyorum. Ne zaman avrupa seviyesine çıkacağız çok merak ediyorum.

Garda bilet alırken zaten engelli kartına bakılıyo. Kişi engelli kartını gösteremezse binmesine de müsade edilmez yada tam para alınır.bukadar basit.ama benden başka şikayet eden olmadığından uygulama da hâlâ bir değişiklik yok

bunların dışında bir de rampa problemi var ki dillere destan ben eskişehir ankara arası gidip geldim bu esnada gene tekerlekli sandalyeli birine uygundu ama rampa olayları çok sıkıntı biri yardım etmeden çıkmak mümkün değil birinin yardım etmesini beklemek de sıkıntı gelecek yardım edecek diye bunun yerine tcdd daha iyi rampalar yapabilir kişinin kendi başına hareket edeceği ...

BİMER'e internet üzerinden yada normal ücretli satış yapılan yerlerden neden bilet alamadığımızı vs yazdım
Beylikdüzünden taaa Haydarpaşa yada Sirkeciye gitmek sırf bilet için sorun oluyor çalışmıyor olsam her an gidebilirim ama haftasonu gelsin bileti al geri gel
Zaten Pendikten biniyoruz bir daha git vs zor oluyor.
Siz de şikayetlerinizi ekleyin lütfen:eek:

BİMER'in cevabı ;

Sayın: Gül ------- Başbakanlık iletişim Merkezine (BİMER) hitaben göndermiş olduğunuz 25.11.2014 tarih ve ---- sayılı yazınız incelenmiştir Teşekkülümüz internet sitesi üzerinden halen ücretli bilet satışları yapılmaktadır. Ücretsiz bilet belge karşılığında sadece TCDD gişelerince verilmekte olup, geçerli belge kontrolünden sonra bu yolcularımıza ücretsiz yer verme işlemi yapılmaktadır. Diğer taraftan sistemsel belge kontrolü yapılarak internet üzerinden ücretsiz yer verme işlemi hususunda Teşebbüsümüzce çalışma yapılmakta olup, olumlu neticelenmesi halinde konu kamuoyuna ilan edilerek başlatılacaktır. Teşekkür eder, bilgilerinize rica ederiz.

Bu durum ne oldu? Tcdd çalışma yapıyoruz, düzelteceğiz dedi ama baktığımızda seçenekler içerisinde hala engelli yok.

Bu konuda bilgisi olan var mı?

Arkadaşlar

Devlet EKPSS, ve diğer yöntemler ile bir süre sonra engelli olduğumuzu bu çipli kimlik kartımıza ait bilgilere dahi işleyecekler bir süre sonra engelli olduğunuzu ispatlamak zorunda kalmayacaksınız dahi.

Belki 1 yıl belki 3 yıl ama olacak...Her şeyin hemen olmasını istiyorsunuz ancak mümkün değil.

Nüfus cüzdanlarımızda zaten işli. Hemen olmasını istemiyoruz ama herşeyin makul bir süresi var. Tcdd bu çalışmayı yapıyoruz bekleyin diyor ama ucu açık. Bu arada sıkıntı çekmeye devam. Bencede güzel işler yapılıyor. Ama güzel işler olurken bu tip gecikmeler insanı üzüyor maalesef
.

Konunun dışına çıkmak gibi olmasın ama yht marmaraydan geçip yenikapıya bağlanacak deniyordu. Onunla ilgili bir gelişme var mı? Yenikapıya gelirse bilet alımı herkes için kolaylaşacak inşallah

Pesimist57 mümkün olmayan nedir?
Ben Beylikdüzünde oturuyorum Tren biletini almam için Haydarpaşa, Sirkeci yada Pendiğe gitmem gerekiyor bileti al geri dön
Bir de gidiş zamanı git bin..
Bilgisayara evrak tarattırıp netten almanın neresi zor ki?
Yada
Bu tarafta bilet satışını yapan yerlerden normal bilet satabiliyorlar da engelli için bileti sağlık raporunu mu anlamıyorlar da satamıyorlar?
Eğer raporumuz sahteyse trene binerken geri çevirebilirler.
Sonuçta trene binerken kontrolden geçiyoruz..
Yani işlem çok basitken zorluk çıkarıyorlar
Bunun için niye belirli bir süre beklenilsin ki 1 gün bile sürmez bunu halletmek :S

Ha bir de engelli olduğunu o çiple ispatlasan dahi yine TCDD biletini almak için bu 3 yerden bir yere gideceksin.
Konu o değil.

Bilgisayara evrak taratıp netten almanın neresi zor demek yerine neresi mantıklı ki diye sorabiliriz.

Devletin verdiği raporun kopyasının birebir aynısı 10 dk içinde yaparım.

Eğer raporunuz sahte ise trene binerken anlaşılır demişsin. Evet anlaşılır ancak 20 yer var 20 engelli bileti alınmış 15 i sahte 5 i gerçek 15 koltuk boş kalacak tren mevcut kalkacak zararı kim karşılayacak?

Engelli olduğunuz çipe işlendiğinden TC kimlik numaranız ile sistem üzerinden bilet alabildiğinizde karşısınza engelli seçeneği çıkabilecek.

Sizin içiniz temiz ondan bunları düşünemiyorsunuz sanırım.
Ancak kötü niyetli insan o kadar çok ki bu memlekette.

İşlerin yavaş ilerlemesi devletin sucu....E herkes devlete sırtımı dayayım rahat ederim derse işinizde böyle yavaş olur arkadaşlar.

evet pesimist 57

15 tane sahtekarın cezasını biz çekelim
elektrik kaçak kullansınlar cezasını biz çekelim
engellileri kullanarak sahtekar dernek kursunlar cezasını biz çekelim
engelliler üzerinden araba alıp kullansınlar cezasını biz çekelim
engelli araç park yerine sağlamlar park etsin cezasını biz çekelim
sahte raporlarla engelli bakım aylığı alsınlar cesasını biz çekelim
kanunlara uymayan devlet kurumlarının yaptığı engelli hak gasplarının cezasını biz çekelim
ozon tabakasını delsinler cezasını biz çekelim
parisde dergiyi tarasınlar cezasını biz çekelim
suriyede birileri para kazansın cezasını biz çekelim
rusyaya ambargo uygulansın cezasını biz çekelim
paraleller soru çalsın cezasını biz çekelim
kamuda engelli kadroları boş kalsın cezasını biz çekelim
.......................................................................
???????????????????????????????????????????????????
saygılar ( çok yaratıcısın haberin olsun :) )

Sende yaratıcısın....Kafan yerine başka yerlerinle anlama konusunda...

Benim yorum yaptığım bir yazıya rica ediyorum cevap yazma güzel kardeşim.

Evet Dadaş arkadaşa katılıyorum farklı birileri sahtecilik yaparsa! diye cezasını 1 km bile zor gidecek olan arkadaşlar çekmemeli..

Sahtecilik düzenlendiyse cezasını tabi ki kim yaptıysa o çeker..
Kimlik hırsızlığı,Siber suç, sahtecilik, dolandırıcılık şubeleri var.
Onun önlemini de mi ben düşüneyim?
Sağlık raporunun aslını görmeden fotokopisini almasınlar o zaman.
Zaten girişte de müthiş bir kontrolden geçmiyoruz.
Engelli raporunu bile almıyor engelli kimliğinin seri numarası yetiyor.
Bu durumda netten alırken sen engelli kimlik kartının seri numarasını giremeyecek misin?
Bu durumun nasıl neresi mantıklı?
Her PTT, TCDD bileti satıyorken yada netten bilet alınabiliyorken bizim de rahatlıkla alabilmemiz için öneriydi
Farklı şekilde uygulasınlar ama 2-2,5 saati git gel yaptırmasınlar
Engelliler için güzel bir uygulama getirildiğinde illa ki bir engel koyulmak zorunda değil.

Sende yaratıcısın....Kafan yerine başka yerlerinle anlama konusunda...

Benim yorum yaptığım bir yazıya rica ediyorum cevap yazma güzel kardeşim.

birinci satırda hakaret ediyorsunuz , ikinci satırda rica ediyorsunuz . daha önceki yazılarınızda hakaret ettiğinize tanık olmadım hatta size hakaret edildiğini bile düşünmüştüm . ne olduda hakaret etme gereği duydunuz anlamadım . yazdığım yazıda size hakaret ettiğimi mi düşündünüz ? gerçi bu sizin vereceğiniz bir cevap , vardır bir açıklaması.

bu site paylaşım sitesi bu sebeple paylaşımlar yapılarak bilgi sahibi oluyoruz . sizin ricanızı geri çevirmek yakışık almaz lakin aynı konuda yorum yapmamız gerekirse nasıl çözeceğiz bu durumu ? yada benim yaptığım bir yorum yanlış ise ve sizde doğrusunu biliyorsanız amaaan bana ne mi diyeceksiniz ?

saygılar

bu duruma bi çözüm bulunmalı bence ben kendim bolu da ikamet ediyorum arkadaşımla beraber ankaradan hızlı trenle konya ya gitcez ama maalesef internetten engelli bileti alamıyoruz çağrı merkezini aradım rezerve yaptırın yada siz ücretini kredi kartı ile ödeyerek alın gar a geldiğinizde dilekçe yazın ücret iadesi yapılır dediler ama güvenemiyorum maalesef

Konunun dışına çıkmak gibi olmasın ama yht marmaraydan geçip yenikapıya bağlanacak deniyordu. Onunla ilgili bir gelişme var mı? Yenikapıya gelirse bilet alımı herkes için kolaylaşacak inşallah

Aranızdaki kavgayı bırakında bu konuda cvb olan varmı acaba

tekerlekli sandalyeli toplamda 2 kişi alıyorlar ve sistem kapanıyor sen netten bilet aldığın zaman sistem otomatik olarak engelli bilet alınmış gözükecek bileti aldın sen gitmediğin zaman gitmek isteyeni engellemiş olacaksın sorun daha fazla

Üst Alt