Arkadaşlar merhaba. Benim siringomyeli, gergin omurilik ve aşırı aktif mesane sendromumum var. Normalde Ankarada yaşıyorum ama ikamet ve aile hekimim başka bir ilçede. O ilçede doktorla görüştüğüm zaman bana muafiyet konusunda kesin bir şey söylemedi. Tecilini bozdur öyle gel denildi
Sanirim yönetmeliğe bu 3 hastalığım da askerliğe gitmemi engelliyor ama kesin bir şey söylenmedi bana. Ben şu an Ankarada doktorla konuşup kesin bilgi alarak tecili bozup askerlikten muaf olmak istiyorum
Sorularım şu şekilde olacak
1)Tecil bozmadan muafiyet raporu alabilir miyim?
2)Ikametimin bulunduğu il dışında tecil yapabilir miyim?
3)Eğer ikametimi değiştirmem gerekiyorsa sadece ikamet değiştirmek yeterli mi aile hekimimi de değiştirmem gerekiyor mu?
4)İkamet ve aile hekimini değiştirdikten ne kadar süre sonra muafiyet işlemlerini başlatabilirim?
Sanirim yönetmeliğe bu 3 hastalığım da askerliğe gitmemi engelliyor ama kesin bir şey söylenmedi bana. Ben şu an Ankarada doktorla konuşup kesin bilgi alarak tecili bozup askerlikten muaf olmak istiyorum
Sorularım şu şekilde olacak
1)Tecil bozmadan muafiyet raporu alabilir miyim?
2)Ikametimin bulunduğu il dışında tecil yapabilir miyim?
3)Eğer ikametimi değiştirmem gerekiyorsa sadece ikamet değiştirmek yeterli mi aile hekimimi de değiştirmem gerekiyor mu?
4)İkamet ve aile hekimini değiştirdikten ne kadar süre sonra muafiyet işlemlerini başlatabilirim?