Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tecil için en erken ne zaman muayene olabilirim?

dreamfail

Aktif Üye
Konular
185
Reaksiyonlar
112
Merhaba ben şizoaffektif bozukluk hastasıyım. Geçen sene bipolar bozukluktan dolayı 1 yıl erteleme verdi doktor. Şimdi tekrar muayene olmam en erken ne zaman olabilir? İşimi aralığa son zamana bırakmak istemiyorum.

Haklarında “ertesi yıla bırakma” veya “sevk geciktirmesi” kararı alınan yükümlüler hakkında rapor süresi ilk rapor tarihinden itibaren aynı tanı ve kararlı hastalıklar bakımından üç yılı geçemez. üç yılın hesabında ilk rapor tarihi esas alınır. Farklı tanı ve kararlı geçici hastalıklar bakımından üç yıllık süre yeniden başlar. üçüncü yılda yükümlü hakkında “askerliğe elverişlidir” veya “askerliğe elverişli değildir” kararlı rapor düzenlenir.

Fatih Çalışkan 91
Tanı özel muayenede gittiğim doktor değiştirdi. Daha devlet hastahanesinde tanı değişmedi. Yani 3 yıllık süre devam edecek. Fakat merak ettiğim geçen yıl aralık ayında muayene olup tecil ettirmiştim. Bu yıl öğrenci affı sebebiyle daha erken tecil yaptıramazmıyım?

Kronik rahatsızlığım var. Tecil işlemi nasıl gerçekleşecek?

Merhaba ben bipolar bozukluk hastasıyım. Tecilim 31 kasım da sona erecek. Tekrar tecil süresini bir yıl daha uzatmak istiyorum fakat nasıl yapıldığını bilmiyorum. Yardımcı olurmusunuz?

dreamfail

31 Kasım'dan önce Askerlik Şubesi, hastaneye sevk sonra 1 sene daha uzatma değil direkt muafiyet verilmelidir.

2017 yılında yeni bir yönetmelik eklemesi geldi, kanıtlanabilir tanı tabiri mevcut. Direkt muafiyeti gerektirir. Karar da Barış ve Seferde Askerliğe Elverişli Değildir.

Üst Alt