Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tecil sonrası ne kadar süre içinde şubeye başvuru yapmalıyım?

3ngineer

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Bu konuyla alakalı arama yaptım ama bir sonuca ulaşamadım bu yüzden başlık açmaya karar verdim. 2020 eylül ayında mezun oldum ve askerliğimi 2 yıl erteleyerek tecilli oldum. Bu sene eylül ayında tecilim bitecek.

İlk sorum, tecilimin bittiği tarihten ne kadar süre sonra askerlik şubeye gitmem gerekiyor? Hafta sonuna denk geliyor bu yüzden sonraki hafta pazartesi askerlik şubeye gitmeyi düşünüyorum. Kronik hepatit b ve işitme kaybım var. Bu sebeple muaf olma ihtimalim var. Askerlik şubeye gittiğimde hangi belgeleri götürmem gerekiyor muafiyet işlemlerini başlatabilmek için?

İyi forumlar.

3ngineer

Eylül'den sonraki celpte gidersin. Yani Şubat celbinde. Sen önceden bir yoklama geçirdiysen (Geçirmiş olmalısın) onunla birlikte Şubat'da herhangi bir şey yapmadan otomatik gidersin.

Kronik olduğuna dair rapor vs. var ise şubeye zaman kaybetmeden gitmelisin. Hastane sevki alırsın (Aile Hekimi üzerinden oluyor) ve doktora bağlı olarak muafiyet alırsın

Geçmiş olsun.

eskiyim ben teşekkür ederim peki tecil bittikten sonraki zamanlarda gitsem sıkıntı olur mu muayene için? Veya doğru mu anladım bilmiyorum ama tecilden sonra Şubat ayına kadar muayene işlemlerimi halletmem mi gerekir?

3ngineer

En kısa sürede gitmeni tavsiye ederim. Ama herhangi bir işlem yapmazsan Şubat'ta gidersin. Haberin bile olmadan sınıflandırılmış olursun.

Üst Alt