Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tecilimi bozdurdum ama Bipolar Bozukluk ve Göz sorunum var..?

alamet

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar..

Ocak ayında psikiyatristiminde koyduğu tanıyla "bipolar bozukluk" teşhisi konuldu. 2 tane ilaç vermişti biri antipsikotik biri uyku düzenleyiciydi yanlış hatırlamıyorsam.. hala duruyor bi kısmı çekmecemde. ben ilaçları 1 ay kullanıp bıraktım iyiyim diye.
Ondan öncesi de var, okulu bıraktım ani bir kararla ve mani dönemde harcadığım paranın haddi hesabı yoktu. Ve en sonunda 4 gün öncesinde kabul edip tekrar doktora gittim ve daha kötü şeyler yapabilecek kıvama geldiğimi analyabiiyordum. En önemlisi de askerlik için tecilimi bozdurmamla başladı ardından sinir krizleri (birine zarar verecekmişcesine sinirleniyorum allahtan yanımda bi başkası oluyor uzaklaştırıyor, korkuyorum.)
Neyse ki 4 gün önce gittiğimde doktorumla tekrar tedaviye başladık Ozaprin adında bi ilaca devam ediyorum şimdi.

Konuya geleyim; ben askerlik tecilimi bozdurduğum için çok pişmanım ve şimdi sevk istedim temmuz 15'inde gel silüs kağıdınla yollayalım gataya dediler.
Aynı zamanda gözlerimde sol 6.75 / sağ 4.25 gibi bir numaraya sahip. Ve sevke giderken tek bir hastalık için gidebiliyormuşum galiba..
Ne yapmam lazım nasıl bir yol izleyeyim hastaneden bir rapor almam gerekir mi ? Muaf olma durumum nedir bilgilendirir misiniz?

Merhaba dostum bende bipolarım ve şu anda askerim hava değişimindeyim. Gatadan büyük ihtimalle 1 yıl sevk ertelemesi vereceklerdir bipolar yüzünden. Mutlaka sivilde aldığın raporlar epikrizler varsa yanında götür.

@Ottoman20

Rapor vs almadım hiç fakat kullandığım ilaçları götürürüm ayriyetten ayın 24'ünde psikiyatri doktorumla randevum var ondanda bi rapor mahiyetinde bişey alayım diyorum. teşekkürler bu arada..

Arkadaşlar başka detaylı anlatabilecek varsa yorumlarınızı bekliyorum..

alamet

Aynen Ottoman20'nin dediği gibi. Hastaneye sevk al önce ve durumuna dair detaylıca bilgi ver doktora. Önce erteleme, sonra bir muayene daha yapar karar verirler.

F41.2 ve F90.0 askerik

Arkadaşlar merhaba kıbrısta askerim
Sivilde tedavi görüyordum fakat burda sakladım korktum şimdi ise çok kötüyüm alışamadım usta birliğine 20 gün oldu geleli.bölük komutanımla kouştum pek inanmadı bana ağladım yanında dayanamadım.sivilde aldığım epikrizde f41.2 ve f90.0 kodları yazıyor. Çürük almak istiyorum dayanamıyorum artık nolur yardım edin yol gösterin napmam lazım arkadaşlar. Burda rdm adamı sevmiyorlar suçlu gibi bakyorlar raporumla birlikte askeri hastaneye gidicem nasıl bi yol izlemeliyim ne anlatmalıyım içim çok sıkılıyor sürekli ağlıyorum

alamet

Kullandığın ilaçları, geçmişte aldığın tedavileri ve varsa raporlarını sunacaksın sevgili dostum. Yaşadıklarını doğru bir dille anlat lütfen. Doktor eğer senin adına menfi bir karara varırsa hava değişimi verecektir. Muafiyeti hiç bir şekil de ilk aşama da almak mümkün değil. Sabırlı ve meşakkatli bir yol. Ben an itibariyle hava değişimindeyim. Maneviyatını ihmal etme. Sabırlı ol lütfen.

Bölük komutanıyla tekrar konustum hıçkıra hıçkıra ağlıyordum koğuşta sinir krizi geçirdikten sonra duvarları yumrukladım resmen. Anlattım herşeyi askerlik yapmak istemiyorum nolur yardım edin dedim yarfımcı olmaya calısıcam pazartesiyi bekle rdmylede görüşücez dedi ama herkes cürük alamazsın uğrqşma diyor daha cok daraltıyorlar izine gidip dönmemeyi bile düsünüyorum sizce ne olur bu saatten sonra nasıl kurtulcam ben her gün kafayı yemekten bıktım artık gözlerim çöktü ağlamaktan başım ağrıyor

rdm sana sevk verir, hastaneye gidersin. öncelikle olarak yatak istirahati ya da şanslıysan hava değişimi alırsın hastane de... sakin ol, sinirlerine hakim olmaya çalış en azından. aleyhinde gelişebilecek şeylere imkan tanıma.

Göz Tembelliği Hakkında

Arkadaşlar son 1 aydır gözlerimin numarası sürekli yükseliyor her muaynede farklı göz numarası çıkıyor. Doğuştan sağ gözde şaşılık ve ileri derece göz tembelliği var. Bugün devlet hastanesinde ki doktot seni nasıl askere aldılar dedi bende muafiyet veremez misiniz dedim askeriyede çık onlar verebilir dedi. Ne yapıcam herkes ordan oraya yolluyor yardımcı olur musunuz?

Arkadaşım şaşılık nedeniyle çürüğe ayrılman zor. Ancak görme bozukluğun ileri düzeydeyse o zaman çürüğe ayrılırsın.

Bu kararı sivil hastane veremez. Eğer şu anda askerseniz sevk alıp askeri hastanedeki göz doktoruna gitmeniz lazım.

Farketmez. Birlik doktoru nereye sevk yapıyorsa oraya gidersiniz.

Bugün tekrar gittim doktora tanı için rapor istedim kağıda hipermetrobi astigmat ve ambliyopi yazmış ayriyetten altına 10/7 ve 10/8 yazmış fakat bundan 3 gün önce sağ göz için 10/4 demişti bana orda askeri hastaneye çıkmamı söyledi ben muaf edemem dedi sizce muaf olma durumum nedir? Sağ gözde göz tembelliği var ve numarası 6.50 sol göz 4.50

Sınırda gibisiniz. Şansınızı deneyin bence..

MeTePe

Nasıl bir yol izlemeliyim hocam şansımı denemeyi bende istiyorum

alamet
Siz şu anda asker misiniz?

Askerseniz revire gidip gözüm iyi görmüyor deyin. Sizi askeri göz uzmanına sevk eder. Orada derdinizi anlatırsınız.

Ben de bipolar bozukluk hastasıyım 1 yıl tecil aldım önümüzdeki ekim ayında yeniden muayeneye gireceğim 2 adet ilaç kullanıyorum risperdal ve akineton acaba bana 1 yıl daha tecil verecekler mi merak içerisindeyim.

Üst Alt