Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tecrübeli şizofreni hastalarına bir kaç sorum olacak: "Karşı cins ile ilişkiler"

omeranadolulu

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Tecrübeli şizofreni hastalarına bir kaç sorum olacak: "Karşı cins ile ilişkiler"

Şöyle ki, Ben 7 yıldır aktif olarak ilaç kullanımıma devam ediyorum. İş konusunu halletttim. Ataklarda işte Allah ne verdiyse mod on onlarla da problemim yok. Benim eş problemim var. Bu konuda ne yapabilirim. Nasıl yapabilirim? İşin laçkalaşıp seviyesizleşmesini istemediğim için gördüğüm her dişi kişiliğe yazayım gibi bi duruma girmekte istemiyorum. Hobiye de zamanım yok zaten yazılımcıyım. Sosyal olarakta çok ortada bulunamıyorum malesef. Bu konu nasıl çözülür :D Cidden merak ediyorum. :D

Hani problem x kişi vs. yada meraktan olduğu için değil. Cidden bi hayat kurmak istiyorum. Ama içsel kaygıları ya da hastalığı söyleyip söylememe konusunda kafama takılan şeyler var. Olduğum gibi görünmek istiyorum. Bu yüzden kimseden bişi saklama gereği duymuyorum. Yani benimle tanışsanız 5. günde tüm hayatımı öğrenirsiniz o kadar diyim :D

Şizofreni hastasısında evlılık ıcın normal kız bulamazsın kımse kızını atak gelınce ne yapacagı bellı olmayan kısılere vermez kızda bellı zaman sonra cekmez zaten o yuzden sızofren kız bulman ıkı sızofrende dunyanızı nasıl dondurursunuz bılemem.

Sizosalgun e katılıyorum. Bipolar birey olarak tedavim tamamlanma şansım var ama ihtimal düşük. Tedavim tamamlana kadar ben evlilik yada herhangi bir ilişki yaşamayı gözden çıkardım. Yarınım belli değilken hiç bir kimseye bu zorlukları yaşatmaya gönlüm el vermiyor.

Hastalığı saklamak olmaz ilerde öğrenecek bir gün. Saklarsanız da kırk yıl kadın dilinden kurtulamazsınız.
Sizi artısıyla eksisiyle kabul edecek, beynen uyumlu biri olmalı.
Aksi durumlarda esra erol türü programlara malzeme çıkıyor maalesef çoğunlukla.

@ omeranadolulu kardeşim bence şizofreni olduğun için bu konularda tavsiye isteme. Modun düşer sonra içinden nasıl geliyosa öyle takıl. Benimde naçizane tavsiyem hastalığını herkese açma çünkü bu hastalık özellikle de medyanın pompalamasıyla çok kötü bir üne sahip. Fakat ciddi düşündüğün belli bir aşamayı geçtiğin kadından da asla saklama. İlerde hastalığın alevlendiğinde hem daha da kötü olabilecek durumlardan sıyrılman hemde kadının sana karşı nasıl bir tavır takınması gerekeceğini kestirebilmesi açısından bu gerekli. bu şizofren kardeşinden sana selamlar, saygılar.

Başka atakları bilmiyorum ama benim şizo ataklarım dünyadan kopmama sebep olmuyo. Kendimde oluyorum sadece şüphelerim oluyo ama dünyayı olduğu gibi kabul etmekten vazgeçmiyorum. Canım sıkılıyo modum düşüyo. Evlenme mhbtine gelirsek kişiye göre değişebilir bana yaramaz mesela. Ama evlenenenlerde var görüyoruz. İyice düşünmeden acele etmemek lazım...

Ahmet T

derecesine göre yasak olabilir. Ama evlenenler var. Yani ekstra doktordan rapor falan isteyebilir devlet. Bu vatandaş evlenebilir gibisinden... Tamda bilmiyorum ama evlenenler var nasıl yapıyolar bilmiyorum...

Şizofreniler evlenebilir eşin bu durumu bilmesi ve nikahlanmayı kabul etmesi yeterli.
Yalnız eş bu hastalığı koz olarak kullanabilir, mahkeme açılırsa da, bu adam akıl hastası diyebilir kanun da ondan yana olur.

Toplumun gözünde eli bıçaklı saldırgan diye damga yemişiz bir kere adımız çıkmış deliye.

Seçimi çok iyi yapmak lazım, insanlar çiğ süt emmiş canınızı yakabilirler.

İnce eleyip sık dokuyun yanlış seçim yapıp hayatınızı karartmayın derim.

her paranoid şizofreni hastası hasta olduğunu belli etmez mi bana kuzum senin birşeyin yok diyorlar bende belli etmiyorum diyorum

Ahmet T

Paranoid şizolar normal insanlardan ayirt etmek zor kitaplar öyle der

Akil oyunlari filmide paranoid tip şizoyu canlandiriyor psikiyatri çok geniş bir yelpaze psikiyatride çok hastalik var hiç uzaga gitmeyelim şizonun bile 6.7çeşidi var kafa psikiyatri hastaliga girince çok çeşit çeşit hastaliklar var psikiyatride kafa 100 tiribe giriyor

Üst Alt