Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tedavi ile kısmen düzelen ibaresi ile malulen emeklilik..?

Bekirreis66

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba.

2017 yılından beri psikotik belirtili depresif nöbet teşhisi ile takipliyim. Cezaevi sürecim oldu. Adli tıp kurumundan psikotik belirtili ağır depresif nöbet teşhisi ile Samsun Ruh Sinir Hastanesinde 25 gün tedavi gördüm. Samsun ruh sinir hastanesi de psikotik belirtili nöbet teşhisi koydu. Şuanda bir üniversite hastanesinde takipliyim.
2061 gün prim ödemem var.
Malulen emeklilik için heyete müracat ettim. F33,9 yineleyen depresif bozukluk teşhisi ile psikotik özellikli defresif bozukluk (tedavi ile kısmen düzelen) yazılarak %40 oranında heyet raporu verdiler.
Şuanda evraklarım SGK da işlemde görünüyor.

Sizce olumlu olur mu yada bu şekilde rapor alarak bu oranla emekli olan var mı?

bilgilendirirseniz çok sevinirim.

%40 ile biraz zor görünüyor. SGK en az %60 işgücü kaybı (engel oranı ile aynı şey değil) istiyor.

Kısmet diyelim. Olumlu da olabilir, olumsuz da...

Bekirreis66

"Tedavi ile kısmen düzelen" ifadesi varsa malulen emeklilik mümkün değil maalesef. SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanı almak gerek malulen emeklilik için. O olduğunda da 10 yıl sigortalılık süresi ve en az 1800 prim şartı var.

Teşekkür ederim ilk sgk girişim 2008 yılı peki bu yaşlılık aylığından bahsediliyor o nedir biliyor musunuz?

Bekirreis66

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?

Hocam iyi geceler 2081 gün prim var. Sigorta başlangıcı 01.02.2008 banka personeliydim. 10.03.1987 doğum tarihim

Bekirreis66

sakatlık oranı cetveli'ne göre rapor alacaksınız, sonra o rapora istinaden defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı kazanacaksınız, sonra o hakka istinaden günü geldiğinde erken Yaşlılık emekliliği için kurumunuza dilekçe vereceksiniz. Emeklilik için aranan kriterler:

01.02.2008 +

2008_oncesi.PNG

Hocam peki bu engel oranı %70 e çıkarsa ihtimal var mı?

bülent bey peki engelli emeklilik icin de geçerli mi bu durum?malulen emekli olamıyorsak engelli emekliliğe başvursak sonuç alabilir miyiz?

Hocam sgk dan ara karar çıktı diyor ki yeniden sevkinin yapılarak çalışıp çalışamayacağının son durumunun bildirilmesi diye. Yeniden sevk edildim.süreç nasıl olur yardımcı olur musunuz? Acaba olumlu olur mu?

Malulen emeklilik ara karar

Herkese merhaba. Ocak 2022 de psikotik belirtili ağır depresif nöbet tanısıyla malulen emeklilik için %40( tedavi ile kısmen düzelen) rapor aldım. Sgk ara karar verdi ve yeniden bir sağlık kurulu raporu düzenlenmesini istedi. 2017 yılından beri takipliyim. Samsun ruh sinir hastanesinde yatış yaptım. Adli tıp raporum var.ilk rapor müracatımda samsunun epikrizi yoktu. Onu da temin edip heyete sundum. Samsunun epikrizinde organik olmayan psikoz teşhisi var. Yeniden heyete girdim. Benim sorum şu acaba ilk raporla ikinci rapor arasında fark olur mu? İlk raporda psikotik belirtili ağır depresif nöbet yazıyordu samsunun epikrizi ile teşhis değişebilir mi? Birde 5 aylık bir süreçte heyet doktoru rapor oranını yükselebilir mi? Kullandığım ilaçlar: ozaprin 20 mg, tegretol 200 mg, lustral 100 mg, dideral 40mg,gyrex 400 mg. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Hocam numaranızı alabilir miyim özelden raporları paylaşmak istiyorum

Malulen emeklilik ara karar

Herkese merhaba 2017 yılından beri psikotik belirtili ağır depresif nöbet teşhisiyle tedavi görüyorum malulen emeklilik için rapor aldım 1 yıllık %40 rapor verdiler sgk detaylı epikriz istemiş tekrar heyete girdim oran yazmıyor sadece durum bildirir heyet raporu düzenlendi psikiyatri doktoru yüksek zihinsel aktivite ve ağır sorumluluk gerektiren işlerde çalışamaz demiş sizce olur mu değerli cevaplarınızı bekliyorum. (samsun ruh sinir hastanesinde 30 gün yatışım var, adli tıp kurumu raporum var, bir devlet hastanesinde gördüğüm ayaktan tedaviler var ve son olarak şuan takip edildiğim bir üniversite hastanesi var)

Malulen olamazsin yeterli değil engelli hakkıyla olursun ancak

Sgk ara karar

Herkese merhaba benim sorunum sgk malulen emeklilik için ara karar verdi. Psikiyatri hastasıyım tekrar psikiyatri doktoru görüşü belirten sağlık kurulu raporu istemişler. Heyette KBB uzmanı olmadığı için heyet toplanmıyor. Psikiyatri doktorunun tek hekim raporu geçerli olur mu? Çok acil bilgi verebilir misiniz?

Üst Alt