Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tedavilerim farklı hastanelerde oldu. Masrafları karşı taraftan alabilir miyim?

ozgr.dmr

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi akşamlar herkese,

12 mart 2018 de trafik kazası geçirdim.
Motosiklet üzerindeydim ve aracın bana çarpmasıyla sağ ayak bileğimden yaralandım.
Sağ ayak bileği parçalı kırık ve doku kaybı nedeni ile toplam 4 operasyon geçirdim.
Parçalı kırık olduğundan platin ve 8 vida takıldı.enfeksiyon nedeni ile bir müddet sonra platin çıkarıldı ve 2 vida bırakıldı.
Ayak bileğimin iç ve dış kısmına uyluktan alınarak deri nakli yapıldı.
Şuan da 5 ay oldu ve bir aylık fizik tedavi sürecim bitti.
Yavaş yavaş yürüyebiliyorum.
Bana çarpan aracın sürücüsü tam kusurlu.
Şikayetçi olduğumdan öncelikle savcı uzlaştırma büroya yönlendirdi.
Bana çarpan şahıs uzlaşmayı kabul etmeyince ceza davası açıldı.
Öğrenmek istediğim konu şu,
Tedaviler farklı hastanelerde yapıldı ve ortalama 10 bin civarında masrafım oldu.(hepsi faturalı belgeli.)
Bu giderleri karşı aracın sigortasından alabiliyor muyuz?
Ayrıca sigortadan maddi tazminat alabilmem için hastane heyet raporu gerekiyormuş.bunu nereden nasıl temin edebiliriz?

Konu ile ilgili tecrübesi olan arkadaşlar yorum yapabilir ise sevinirim.

Teşekkürler.

ozgr.dmr

Öncelikle çok geçmiş olsun karşı tarafın sigorta şirketi senin hastane masraflarını karşılamak zorunda kazadan 1 yıl sonra hastaneden trafik kazasına bağlı olarak heyet raporu alman gerekecek sürekli rapor alırsan adamı ve sigorta şirketini dava edebilirsin kardeş seni aracılar arayıp kandırmaya çalışabilirler yok yüksek rapor alacaz veya yüksek tazminat alacaz diye sakın oyna gelme

cevap için teşekkürler.

Heyet raporu için bir yıl bekleme şartı var mı?
manevi tazminat açma hakkım var mı?

ozgr.dmr

1 yıl dolmadan heyet raporu verseler bile mahkemede bir işinize yaramaz şuanda tedavi süreci devam ediyor.zaten dava açınca adli tıp kurumuna gideceksiniz o rapor esas alınacak manevi tazminat davasını sürücüye acabilirsiniz sigorta şirketleri manevi tazminat ödemiyor(özel anlaşmaya bağlı ve genelde sürücüler fazla para ödeyecekleri için bu anlaşmayı yapmıyorlar)

Anladım

Peki hastane masraflarını sigorta hemen karşılıyor mu?
İtiraz durumu söz konusu olur mu?

@ozgr.dmr

Hemen karşılamaz ( Benim karşılamadı ) tabi ki 8/8 suçlu olduğu halde her yalanı söylemeyi mahkemeyi ve beni oyalamayı başardı. Malum ülkemizde adli olaylar ve adalet çok geç işlemekte, ki her seferinde 3 ay 4 ay ileri tarihe atılıyordu. Tam 9.5 sene sürdü mahkeme...

Ayrı hastanede tedavi görmeniz görecek olmanız sorun olmaz...
Mahkeme daha sizi Adli Tıp Kurumuna sevk edecek orada heyete gireceksiniz, yani hemen sonuçlanacak diye ümit etmeyin. Ama dava açıldığı günden itibaren paranızı faiziyle birlikte alırsınız... Allah yardımcınız olsun...

@ozgr.dmr

yeni genel şartlar gereğince hastane masrafını sigorta karşılamaz, karşı taraftan alabilirsin.

tedavi süresince çalışamadığın için uğradığın zararı sigorta şirketinden talep edebilirsin.

rapor için 1 sene beklemene gerek yok, rapor usulüne uygun bir şekilde hazırlanmışsa yani meslekte kazanma gücü kaybı vs vs yönetmeliği değil de özürlülük ölçütü vs vs yönetmeliğine göre hazırlanmışsa şirketten paranı alabilirsin.

ücretsiz destek

Bugün devlet hastanesinde heyete girdim.
Fakat doktor kaza tarihinden sonra bir yıl geçmesi gerekiyor dedi.
Sonuç olarak rapor alamadım.

Üst Alt