Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tedaviyle çalışma olanağı vermeyen %80 raporla özürlü bakım aylığı alınır mı?

paranoid_şizofren

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar %80 tedaviyle çalışma olanağı vermeyen (paranoid şizofreni raporumla özürlü bakım aylığı alabilirmiyim??
cevaplar için şimdiden teşekkürler

Raporunuz da "agir ozurlu" ibaresi yoksa alamazsiniz.

ilgine ve cevabına teşekkür umut.raporda ağır özülü ibaresi de var sürekli de oluyormu.?
bide ehliyetim iptal edilirmi?

Evde kisi basina dusen gelir 330tl` sini gecmiyorsa evde bakim maasiniz baglanir.

Ehliyetiniz sizin kazanilmis bir hakkiniz, niye iptal olsun ki?Olacagini hic sanmiyorum.

ehliyetiniz iptal olur

----------

ayrıca bu rahatsızlığınızla hala araç kullanmayı düşünüyorsanız,diyecek bir sözüm yok size

benim ehliyetim e sınıfı sayın umut bide şizofren hastaları h sınıfı ehliyet alabiliyormu?

Ben H sinifi ehliyetinizin oldugunu dusundum pardon.

H sinifi ehliyet alamazsiniz.

Ama, yinede E sinifi ehliyetinizin iptal olacagini sanmiyorum..

bir şekilde tesbit edilirse ehliyeti anında iptal olur.evde bakım aylığı için müracaat ettiğinde belki tesbit edilebilir.
şizofren hastalarına ehliyet verilmiyor,sonradan hastalananlarında iptal ediliyor
ayrıca vasi tayin ediliyor.

Sayet almasalar bile, sizin kendi sagliginiz ve baskalarin sagligi icin, kendiniz teslim edin.Malum, trafikte en ufak bir hata geri donulmeyen buyuk kayiplara yol acabilir.

sayın umut ve tunç verdiğiniz bilgiler için teşekkürler peki bu evde bakım aylığını alabilecekmiyim raporumda ki bilgiler sizin söylediklerinizle aynı evde ki gelirde 318 tl yi geçmiyor ama babam sigortalı ve şeker fabrikasında çalışıyor.üzerinde bi daire var bu ayın sonunda da araba almayı düşünüyor ben evliyim shck ile babam ilgilendi ve babamın adına düzenlendi evraklar bu bizim için bi sorun teşkil edermi? evde bakım aylığı için bazıları 800 küsür demişti siteden baktım 477 tl den bahsediyorlar acaba evde bakım aylığı tam olaarak ne kadar ve rapor oranına göre deişiyormu?

bunun öğrenmenin tek yolu müracaat etmek,bence alırsın.babanlarlamı duruyorsunuz aynı evde,aynı evde dursanızda birşey farketmez geçinemediğimiz için babam bakıyor bize dersiniz.babanın evi olması birşey değiştirmez çünkü o hala sağ ve ev onun üzerine.müracaat et alırsın

----------

size zandedersem bir vasi tayin edilir

teşekkürler tunç zaten vasi tayini davası hala devam etmekte.peki alacağı araba durumu deiştirirmi ve bu aylık tam olarak ne kadar?

babnın üzerine olanlar bir şey değiştirmez,senin ve eşinin üzerine olanlar bakım maaşında dikkate alınır.maaş zannedersem aylık 400 kusur civarında.

çok sağol tunç verdiğin blgiler için bide sayın oturan boğa konuyu inceleyip cevap yazarsa memnun olurum..

Evde bakim ayligi standarttir,engelli bakicilarina verilir. Zannedersem bu ay 490tl civarinda olacaktir.

Sizin 800tl diye duydugunuz, 3 ayda bir engelliye verilen 2022 maasidir.Karistirmis olmalisiniz.

Bu aydan itibaren evde kisi basina dusen gelir 318 tl den 330 tl ye cikarilmistir.Bilginize duyrulur.

Yazidiklariniza bakarsak, maasinizin baglanacagini dusunuyorum.Saygilar

Evde Bakım hizmetinden yararlanabilmek için sağlık koşullarınız uygun diye düşünüyorum.
Hanede* kişi başına düşen gelir 330,6 tl'den az ise, SHÇEK'na başvurmanız halinde (daha doğrusu vasinizin başvurmasıo halinde) evde bakım aylığı bağlanacaktır.

Evde Bakım aylığı aylık net asgari ücret yani 496 tl'dir. Ve rapor sürekli ise, evde bakım hizmetinden yararlanmaya neden olan rahatsızlık sürdüğü müddetçe bu bakım aylığı ödenmeye devam olunur.

* Bakmakla Yükümlü Olunan Bireyler: Bu Yönetmeliğin uygulanmasında, üveyler de dahil olmak üzere bakıma muhtaç özürlünün kendisi ve kendisi ile birlikte aynı evde yaşayan; eşi, çocukları ile ana ve babası, çocuklarının eşleri, evli olmayan torunları, ana ve babasının ana ve babası, evli olmayan kardeşleri, eşinin ana ve babası, eşinin evli olmayan kardeşleri; başka bir adreste bulunsa dahi evli olmayan ve eğitimini devam ettiren 25 yaşını tamamlamamış çocukları ile aynı durumdaki kardeşleri ve eşinin kardeşleri ile aynı evde yaşamakta iken er veya erbaş olarak askere gitmiş olan babası, çocuğu ve kardeşi; ayrı adreslerde ikamet etse dahi özürlü üzerinde velayeti devam eden anne ve babayı ifade eder.

bülent abi evli olan kardeşler bakabiliyor mu

size zandedersem bir vasi tayin edilir
----------

tunç arkadaşım bu vasi tayin olayını bana acıklıya bilirmisiniz ben sizofreni hastasıyım emeklilik içinugrasıyorum vasi tayi için de nekadar uğraşırımsizce yönetmelişgi nasıl işliyor

"Özürlünün vasisi var ise, vesayete ve vasi atanmasına ilişkin mahkeme kararı" isteniyor. SHÇEK da bu yönde açık bir görüş belirtmiş zaten (bkz):
İlgi (b) yönetmelik gereği, evde bakım hizmetinden yararlandırılması uygun görülen özürlü hakkında vasi kararı zorunlu belgeler arasında yer almamaktadır.
Ancak aynı yönetmeliğin 6 ncı maddesinin Değişik (c) fıkrası gereği "...Yatılı ve sürekli bakımı için resmi veya özel bakım merkezine yerleştirilecek olan"lar için özürlü velayet altında değil ise vasi atanması kararı ön görülmüştür.

Üst Alt