Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tehdit edilince kime sığınacak vatandaş?!

k.sahin

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
Öncelikle hukuki kariyeri olmayan lütfen yorum yazmasın. Bu çok ciddi bir sakatlık- insan hakları konusudur. Herkezin başına gelebilir, başkaları mağdur edilmesin diye paylaşıyor. Anlayışınız için, sayın hukukçu ve avukatlara şimdiden saygı ve teşekkürlerimi sunuyorum.

Maruz Kalınan Olay; Ankara beyaz masa kulübelerinde hizmet almakta idim. Bir ben bir hizmetli vardı. Bir şahıs içeri dalıp, görevliye siz burada siyaset yapamazsınız diye saldırmaya başladı. Görevlinin suspus kalması üzerine ben hakkımı arayıp, görevliye ithamlarının yanlış olduğunu, banada saygısızlık yaptığını belirterek, şahsı uyardım. Uyarmaz olaydım!. Şahıs ağırsakat olduğumu görüp, sakatlığım üzerinden şahsımı aşağılamaya,bizlere maaş verdiğini iddia edip, nankörlük yapma, ş*rsizköpek diyiyerek, tehtidler savurmaya başladı. Siyasi görüşünün- taraftarlarının ne kadar güçlü olduğunu, sizi böcek gibi ezeriz, seni geberttiririm tehtidleri ile devam etti. Olayda,açıkçası Nefsi müdafadan başka(hakarete karşılık) fiilim olmadı, ister inanın ister inanmayın gerçek bu. Can güvenliğimle Tehtid edildiğim için devlete şikayet ettim. Ortamda bir kamera vardı. Deliller kısmına bunu belirttim. Kamera kayıtları devletçe adil yargı hakkı anayasal hakkım çerçevsinde temin edilmek zorunda olduğu halde. Ne olsa buyurursunuz? Ortada kamera görüntüleri olmadığı gibi, şikayetimden 2 ay sonra şikayet edilip, şikayetçi oldum diye sanırım başıma, olmayan, hayali bir tanık ifadesi ile reisicumhura hakaret suçlaması ve şahsı tehtid hakaret suçlaması ile sanıklıkla muhatap kaldım. Şaka değil evet gerçek.

Şimdi bu eşsiz cennet memleketimde ne yapmamı önerirsiniz, sayın hukuksever, avukat büyüklerim, küçüklerim.
Değerli öneri ve yol gösteriniz için şimdiden teşekkrülerimi saygı ile sunarım.

m@ndo
Afedersiniz de siz burayı "engelliler barosu" falan mı sandınız, hakim, savcı ve avukatlardan oluşan yüzlerce faal hukukçu üye ile mi işliyor sanıyorsunuz ?
Hukuk kariyeri olmayan yazmasın diyorsanız sorununuzu bir hukuk forumunda dile getirebilirsiniz.

Ahime kadar yolu var, hakkını savun

Hukukçu olmayan cevap vermesin. Ağır hakaretlere maruz kalabilirsiniz.

Sanırım olayın sonuç kısmını biraz eksik anlattınız. Yani sizin tehdit, hakaretten bir şikayetiniz varsa mutlaka bu konu hakkıda bir karar verilir. Dava açılırsa mahkemeden takipsizlik kararı verilirse savcılıktan karar gelir. Elbette sizin dosya üzerinden karşı tarafta müşteki şüpheli sıfatıyla sizden şikayetçi olabilir.Yani bu yönden mutlaka elinize bir karar ulaşır. Artı kamera görüntülerinin olmasına rağmen istendiğini düşünüyor ve hakkınızda takipsizlik kararı verildiğini varsıyorsak da buna karşı itiraz yolu vardır. Sulh Ceza Hakimliklerinde.
Son yargı paketi uzlaşma müessesi baya genişletilerek pek çok suç bu kapsama alındı. Yani bu suçlar her türlü uzlaşmaya tabii.
Cumhurbaşkanına karşı işlenen suçlarda öncelikle bu dosya ayrılır ve fezleke ile Adalet Bakanlığı Ceza işlerinden izin istenir. Eğer bu duruma ceza işleri izin verirse hakkınızda da makul şüphe varsa dava açılır.
Unutmamak gerek ki savcılığın her iddianamesi yada fezlekesi o kişinin suçlu olduğu anlamına gelmez.
AHİM konusuna gelince Anayasa mahkemesi de dahil ülkemizdeki iç hukuk yolunu tüketmeden Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuramazsınız. Sadece tek kıstas iç hukuk yolları da değildir. Atıyorum cd nin delil sayılması yada sayılmaması yönünde AİHM in önceden verilmiş bir kararı varsa, yada insan hakları sözleşmesinden farklı ülkelerin yasal mevzuatını ilgilendiren bir dosyaysa bu durumda da başvuru red olur.
Mutlu huzurlu günler.

Sanırım, kamera kayıtlarını(delilleri) derhal koruma altına almak kimin görevi diye soruyorsunuz..

Üst Alt