Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tehlikeli İşlerde Çalışabilir heyet raporunu engelliler de alabiliyor mu?

ENGELLEKTUEL

Aktif Üye
Konular
72
Reaksiyonlar
58
Arkadaşlar merhaba

Tahminimce %40 ve üzeri engelli raporuna sahip çalışan çoğu arkadaşımda “hafif işlerde çalışabilir” veya “ağır işlerde çalışamaz” açıklaması yer alır

Sizlere sormak istediğim devlet hastahanelerinin verdiği “Tehlikeli İşlerde Çalışabilir” heyet raporu biz engellileri ne derece bağlar
Bizler bu raporu alıyormuyuz , alabiliyormuyuz
Alıyor isek sağlık raporu ile çelişki olmuyormu ?
20 tl ye aldıgınız osgb raporundannn bahsetmediğimi vurgulamak isterim

20 TL ye veriyorlar ise ne ala ,bizim buralarda o şirketler 50-70 TL arası veriyor ve hiç bir doktor tarafından inceleme bile yapılmadan her işde çalışabilir diye yazılıyor.

%40 engelli raporum varken doktora ben bu işi istiyorum dedim ve ağır işlerde çalışabilir raporunu başhekime danışarak bana verdiler.O rapor doktorun inisiyatifine ve senin hastalığına kalmış bir şey.Benim rahatsızlığım kalpten ve ne zaman hangi iş için olsa bana doktor çalışabilir raporunu çakıyor,haa dersen ki OSGB ler onlar zaten işveren tarafı olduğu için işveren ne derse onu yapar alacakları paraya bakarlar.Öyle her engelli ağır işlerde çalışamaz muhabbetini ben hiç görmedim duymadım,nerde sağlamların yapmadığı iş var engelliye verirler.Balıkesir İŞKUR ilanlarını bir oku bak ne muhabbetler var orada.Engeli olmayan engelli arayan mı dersin,kaloriferci engelli arayan mı dersin,hammal engelli bile arayan var daha neler neler

İnşallah bu cevap sana yeterli olur

varsayımlar varsayımlar :)
@hakanoncul
abicim yorum yada varsayım değil soruma cevap arıyorum
ayrıca mesajımı tekrar okur isen osgb ler değil kamu hastahanelerinden bahsettiğimi

ve amacımın burada sanal bir çalıştay kurmak olmadığını :) sadece soruma cevap verecek bilgili bir kişi aradığımı göreceksin

@Raman72 bilgi için teşekkürler

Arkadaşım engelli raporu olan bir insan ağır işlerde çalışamaz velevki istedi işyeri gittiğin hastaneye engelli olduğunu söylersen zaten ağır işlerde çalışabilir raporu vermez hatta işe girmek istediğinde hastaneden raporda vermezler sadece tetkiklerini yaparlar sonuç veya görüş bildirmezler işyeri hekimin değerlendirsin derler(büyük işyerleri)

bu konuda cevap verebilecek kimseyi göremiyorum :)
bu raporu alabiliyorsun evet.
her iki raporun formatları ve kullanım amaçları farklı.
çelişkiyi ancak ve ancak mevcut engelini saklamadan eski raporundaki çalışabileceğin iş alanları kısmındaki hüküm artık geçersiz olacağı için (her zaman en son alınan rapor geçerlidir) yeni tarihli farklı formatta alacağın rapordaki hüküm geçerli olacaktır. eski rapordaki sadece çalışabileceğin iş alanlarındaki hüküm geçersiz kalacaktır. ileride o hükmü kullanamazsın o kadar. işine gelen hükmü kimsenin önüne çıkartamazsın. en son aldığın rapordaki hükmü saklarsan sonradan ortaya çıkarsa sen suç işlemiş olursun. benim düşüncem o yönde.

elindeki engelli rapora ek yaparsın yeni raporu sadece çalışma alanlarındaki değişiklikten dolayı yeni belirlenen çalışma alanları ekte bulunan rapordaki gibidir dersin olur bence.
biraz yorum meselesi.

Aykan kardeşim valla ben daha nasıl anlatayım bilemedim :) ben istedim ve doktor verdi ama şu var bedensel engelli bir kişiye de o raporu vermez ,sen almak mı istiyorsun yoksa başka bir sorun mu var onu anlayamadım.Herhangi bir bedensel engelin yoksa görünüş sağlam ise o raporu doktor verir.

tüm arkadaşlara teşekkürler

doktor verir vermez nasıl alırsın vs gibi yorumlarınız için teşekkürler

ancak yanıt beklediğim soru özetle şudur
tehlikeli sınıfta yer alan işyerinde beyaz yakalı olarak ofis ortamında çalışacak olan engelli personel için "ÇOK TEHLİKELİ İŞYERLERİNDE ÇALIŞIR" tam teşekküllü devlet hastahanelerinden heyet raporu istenebililir mi?
evet ise dayandıgı kanun hayır ise dayandıgı kanun maddeleri nelerdir

İK yöneticisi bir dostumdan öğrendiğim kadarı ile engelli ofis çalışanından böyle bir rapor istenemez DEĞİL istenmez yasal olarak istemesini gerekti,ren bir durum yoktur.. ancak işyeri bazen kendi insiyatifinde isteyebilir . bunuda veren hastahane ağır ve tehlikeli işlerde çalışabilir diye belirtir ancak raporda çalışamayacağı maddeler yazar
örneğin ayakta çalışamaz, sesli ortamda bulunamaz veya asansörsüz alanda çalışamaz gibi
yani raporun adı olumlu olsada içeriğinde olumsuz durumlar belirtilerek iş güvenliği ve alınacak tedbirler açısından bzilerin lehine bir rapordur

yardımcı olmak isteyen tüm arkadaşlara teşekkürler

Bizler anlatamadık diyelim o zaman :) işte anlatılmak istenen de tam da bu :)

Doktor sadece rapora imza atıyor işveren istediği gibi kullanıyor.Özel sektör de olup da çalışılamayacak yer yok işveren neresini isterse orada çalıştırıyor (bedeni arızalar hariç tabi) .

Kısaca işveren kendi totoşunu kurtarmak için belge istiyor doktorda veriyor olan sana bana oluyor.

özetle doktor sadece rapora imza atmıyor
eyyy isg uzmanı
bak bu çalışanb varya tehlikeli işyerinde çalışıyr amaa merdivensiz ortamda duramaz, oksijeni bilmemne altında duramaz vs vs maddeler belirliyor

yani totoşunu değil bizi kurtarıyor
firmada eğer bizi alıyor ise isg uzmanı ile bu şartları sağlayan bir görev tanımında bizi istihdam ediyor

yani alt tarafı imza diyoruzya
doktoru ölüme sebebiyetten suçlamaya kadar götürürler :)
vay haline doktor amcamın.

Emekli olmadan önce iki iş yerine girdim ve çooook zorlandığım için ayrıldım.İkisinde de o senin kurtarıcı doktor yada isg yada her ne halt ise beni incelemediler bile sadece röntgenimi ve kanımı alan atanamamış yeni mezun bir hemşire kardeşimdi.

Yaa kanka sen hangi memlekette yaşadığını zannediyorsun burda insanı sakat bırakacağına öldürdüğünde daha az hüküm alacağına garanti kanunlar var adam işçi bulmuş kanuna kitaba bakarmı :) kalp hastasıyım baskı atölyesine aldı kağıt üzerinde gözüken bu ama çalıştığım yer 50 derece sıcakta yaklaşık 400 kg lık çuval toplarının ayrıştırıldığı makine gel burdan yak yapamıyorum dediğimde kapıyı çok rahat bir şekilde gösteriyorlar mecbur dayanabileceğim yere kadar durdum sonra ayrıldım.

eski çamlar bardak oldu diyesim var sana :)
abicim çalışanlar kendi güvenliğini önemsemez ise işveren ne yapabilir
yahu sana deniyorki güvenlik riski var ise işi durdurma yetkin var durdur.

çalıştıgın yer yasaya karşımı gelecek :) sanmam . eğer geliyor ise hakkınızı kullanın

burası türkiye oldugu için değil kendi güvenliğimizi hiçe saydıgımız ve malımızın gelirimizin canımızdan tatlı oldugunu dusundugumuz için bu hale geliriz

işte burada işletmeyi doktoru vs değil kendimizi suçlayalım
iyileştirme çlaışmaları veya sorun bildiriminde bulunmalıyız

yahu iletsende bişey olmuyomu, olsun ilet yinede yazılı ilet maille ilet

cümlemin başındada dediğim gibi eski çamlar bardak oldu.

neyse paşam ebn soruma cevap buldum konu kapandı
hepinize teşekkür eder
iyi günler dilerim

;) ;) ;)

Bu sorun ne yazık ki öyle kolay kapanmaz ama bitirmek en mantıklısı 46 yıllık hayatta bu kulaklar neler işitti bu gözler neler gördü bilemezsin

;) ;) ;)

büyük engeli olan insanlar ağır işlerde çalışmamalı. ama bu yinede insanın kendi insiyatifine bırakılmalı diye düşünüyorum. her insan istediği ve sevdiği işi yaparsa türkiye daha yaşanılabilir bir ülke olur. bu yüzden insanları kısıtlamak kesinlikle doğru değil.

Merhaba benim durumun ise fabrikada tek göz engelli olarak çalışıyorum bel fıtığı,menüsküs ve tenisci dirseği oldum işin zorluğundan insan kaynakları işten cikmak icin ağır ve tehlikeli işlerde çalışamaz raporu getirmemi istediler.
Tekrar engelli heyetine girsem oranım artacak.
3600 günümü bekleyeyim.

Üst Alt