Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek ayak sakatlığında özür oran kombinasyonu hakkında bilgisi olan var mı?

Gsusa

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Sol ayağımdaki sorunların özür oranı hesaplaması.

Herkese selam
benim durumumda olan arkadaşlar varsa cevaplarsa sevinirim.

2014 senesinde sol ayağımdan travmatik bir kaza geçiriyorum. Bunun neticesinde ayağım transmetatarsal ampute oluyor. Bu arada olay yurt dışında oluyor. Sigorta şirketi tazminat belirlenmesi için tarafsız bir doktora yönlendiriyor.(Aslında adı tarafsız kendi doktoruna gönderiyor ve yasal olarakta gitmek zorundasın.)) Ve o doktor ayağımda yüzde elli kayıp raporu yazıyor.
Bu durumda benim avukatımda görüş almak için kendi doktoruna gönderiyor beni. Gelen rapor sonucu yüzde 70 bacakta. Bu durumu o doktora soruyorum ben ayağımdan yaralandım neden bacak yazdınız diye. Cevabı ;zamanla bacağındaki kaslar ayak bileğindeki harekesizlik neticesinde eriyecek ve bacağında kayıplar olacak diyor. Ve olay üst mahkemeye ve bilir kişiye gidiyor ve gelen sonuçta Bacağında yüzde 70 oda eşittir ayağında yüzde 99,50 kayıp.
Tabi ben ülkeme dönüyorum kısa zaman içinde heyete giriyorum ayağıma bir tane adi diyeceğim doktor yüzde 50 (Yurt dışındaki doktor gibi oran veriyor. Ben diğer rahatsızlıklarımla emeki oluyorum.
Aynı doktor bu sefer ehliyet için rapor alırken karşıma çııkıyor. Ben otomatik vites araç kullanabilir H sınıfı ehliyet alabilir şekline bir rapor için heyete giriyorum ve bana söylediği ben sana bu raporu vermem sen manuel araba kullanabilrsin diyor.Şaka gibi benim sol ayağımın yarısı yok ve ayak bileğim de hareket yok. Sonra başhekime gidiyorum şikayet ediyorum ve başka bir doktor bana otomatik vites araç için ehliyet alabilir raporu veriyor.
Şimdi ben böyle karaktersiz bir doktor sonrası tekrardan sgk nın isteği üzerine heyete gireceğim ve ortapediden hakkım olan oranı almak istiyorum. Ancak doktorların aşağıdaki kombinasyona göre değerlendirme yapmayabileceğinden şüpheliyim. Ayağım da doresflexiyon ev plantar pozisyonda kayıp diye hatırlıyorum. Ayrıca diğer bacağıma göre 3 santim üzeri incelme de var.
Bir de çok şiddetli ağrılarım var ki bunu allah düşmanıma vermesin .Gabaset kullanıyorum.

Doktor bunları kombine ederse maksimum ayak kaybı olan yüzde 40 alıırm. (aslında yüzde kırkı geçiyor tabloya göre ama cetvelde bir ayak yüzde 40 geçemez diyor.) Buraya gitmeden önce bir doktordan tam fikir alacağım. Ancak keyfine göre değerlendirme yapmama ihtimali var mı? Yapalarsa heyet günü başka doktor görüşü isteme şansım var mı? Çünkü daha önceki doktor itiraz edersin demişti keyfine göre davranıp. İtiraz etmek kolay sanki. Ben bu sefer sgk kontrolünde işimi sıkı tutmak istiyorum.

Aşağıdaki tabloda amputasyon durumunda konbine edileceklerin bulunduğu bir cetvel var. Vaktinizi aldım hoşçakalın.

Amputasyon (tablo 3.30) Kas gücü,EHA ankiloz,Tanı,Deri kaybı,Periferik sinir Yaralanması,
Vaskuler

https://prnt.sc/piz195

Son düzenleme:
Sol ayak toplam özür oranı.

Arkadaşlar transmetatarsal amputasyon,Sol ayak güç kaybı ve ankiloz var.Sinir hasarları var deri nakli var.Bu sakatlıkları cetvelden topladığım ve baltazarla kombine ettiğim zaman yüzde 40-50 arası bir rakam çıkıyor.Ayaktaki bu özür oranının maksimum veriebilecek bir oranı varmı.Mesela yüzde 40 yada 50 gibi.Alt ekstremetide özür oranı tablosunda maksimum yüzde 50 gibi bir değer var bu doğrumu?Bir arkadaş forumda yazmıştı 40 ı geçemiyorum doktor söylüyor diye.

Üst Alt