Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek bir bölümün muafiyet değerlendirmesi yapması askerlik için etkili midir?

agerayis

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar merhaba askerlik subesi devlet hastanesinde gogus cerrahisi, ic hastaliklari ve ortopedi polikliniklerine sevkimi yaptı. Burada yapilan incelemeler sonucunda Göğüs cerrahisi sadece bir defa pnomotoraks ameliyati olmam nedeniyle askerlige elverişli, ortopedi servisi ise skolyoz nedeniyle askerlige elverisli değildir diye kurula bilgi geçtiklerini ilettiler. İc hastalıkları ise herhangi bir tetkik yapmadan notunu yazdı fakat herhangi bir bilgi vermediler. Şimdi cuma günü kurul var. Sizce kurul hangisini dikkate alacaktır.

Ortapedinin skolyozu hepsini toplar,kurul bu raporu dikkate alır ve elverişsizdir der,

Hocam umarım dediginiz gibi olur. Genel olarak forumda tek bölüm üzerinden değerlendirmeler yapılınca stres oldum. Mehmet005 arkadaşımızın öngörüsünün aksini yasayan arkadaşımız var midir? Heyet sırasında nasıl bir işlem izlenecek. Biliyorum çok stresliyim fakat 5 gün önce baba oldum ve bu rapor aile yaşantımı etkileyecek.

askere gitmek için çok uğraştım ama almadılar. Yüzük ve serçe parağının kopuk olması sıkıntı yapmazdı ama Başparmağım kopuk olduğundan dolayı almadılar. Çok üzülmüştüm... Muhtemelen sizide almazlar

Geçmiş olsun hocam.Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin.

Yarin heyet karşısına çıkacağım sonucu buradaki arkadaşlarımıza bir deneyim aktarımı olur düşüncesiyle paylaşacağım. Sanırım benim dışımda benzer bir durum ile karşılaşan arkadaşımız pek yok.

Heyet sonucunda ; 48 B/F1 uyarınca askerliğe elverişli değildir sonucu çıktı. Bu tam olarak ne demektir? Bundan sonraki süreç nasıl işleyecek? Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Agerayiş@ Senin akcigerlerinde kaynaklanan fonksiyon bozuklugundan dolayı askerlige uygunluğun,48 B/F1 e,göre onaylanmamış,bu sebebden askerlikten muafsın demek oluyor,sana verdikleri raporu şubene teslim et,yalnız bir kaç nüsha fotokopisini almayı unutma gerekli işlemlerini şuben yapar.Ordan gereken bilgileri almayıda ihmal etme.

Hatta,notere aslına uygundur diyerek tasdiklet ve sakla ilerde belki lazım olabilir.

Mehmet005 teşekkür ederim. Noter işi çok mantıklı. Bunu kesinlikle belgeyi şubeye teslim etmeden yapacağım.

agerayis öncslikle geçmiş olsun notere gitmene gerek yok askerlik şubesinden sana asli gibidir vereceklerdir zaten ayri bir ücret ödeme ayrica sana verilen ön rapor gercek rapor 2.3 ay sonra ev adresine posta yoluyla gönderilecektir

Üst Alt