Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek böbreği olmayan biri yüzde kaç rapor alır? Erken emekli olunabilir mi?

number

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ..

Tek böbrekli olan bir insanın erken emekli olma hakkı var mıdır? Varsa şartları nelerdir?

Bu arada kısaca özetlemek gerekirse bir böbrek sonradan kaza sonucu alındı diğer böbrek ise tamamen sağlam.

Dip Not : Bu konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim ..

Hayır, tek böbrek kaybı için %40 ve üzerinde rapor verilmez. Oran yüzde 40'un altında olduğu için de sakatlıktan dolayı erken emeklilik olamaz.

Askere alınmak için yüzde oranına bakılmaz. Yani %10 sakatlığı olan biri de askere alınmayabilir. Askere alınmadı diye o kişi sakat statüsünde sayılmaz. Yani ikisi birbiri ile mukayese edilmez. Maalesef devlet işine gelince sakat işine gelmeyince sakat-değil diyor.

İlgilendiğin için teşekkür ederim artık erken emeklilik gibi düşünceler aklımda olmayacak madem sakatta sayılmıyorum normal yaşantıya devam edecez..

doguştan tek böbrek %15 sakat aldım

slm arkadaş ben yeni heyetegirdim doguştan tek böbrekliydim ama öbürü şükür saglam %15 verdiler :!:

Böbrek hastalığından dolayı erken emeklilik hakkınız var.Ancak alacağınız sağlık kurulu raporunda özürlülük dereceniz %40 ve üstünde bir değer olması lazım.

Tek böbrekli olan bir vatandaşın hiç bir konuda devletten yararlana bileceği bir şey yok mu doğrumu anladım ..

Sorun; tek böbrekli olmanızdan değil.Sorun; yeni yönetmeliğe göre sakatlık derecelerinin düşmesinden dolayıdır.

peki %40 rapor verildiği zamanlar olmuşmuydu .. Ne zaman düşürüldü bu oran ..

Daha önce bu hakkımı kullanıp %40 rapor alsaydım ve erken emeklilik haklarımı kullansaydım oran düşürüldükten sonra sorun olmaz erken emeklilik için tamamlamam gereken gün birim için çalışma hayatıma devam edebilirmiydim ..

ilgilendiğiniz için teşekkür ederim haklı olarak bazı haklarımın olup olmadığını araştırıyorum sizlerinde yardımları dokunuyor sağolun..

Bi sorum daha var şimdi ala bileceğim %15 ila %35 arasında bir rapor elimde olursa ne gibi fayda sağlayabilir bana ?

%40'ın altındaki orana sahip rapor hiç bir işine yaramaz.

Anladım teşekkürler.. Bu oranları nasıl takip edebiliyorsunuz? Bende bi şekilde takip edebilir miyim? Ne zaman %40 ın altına düştüğünü çok merak ediyorum bunu nasıl tespid edebilirim .. ayrıca tekrar bu yüzdelerin çıkma olasılığı var mı?

Benim sol böbrek ve dalak alındı amelıyatla. Simdi mallünen emekli oldum. Ssk mudurlune muracat ettim, bana sevk verdiler mallünen emeklık ıcın. Hasekı ars. Hast. Saglık kurul raporu verdı ve emeklı oldum

slm

ben sadece muracat ettım ssk mud. malunen emeklık ıcın bana yol
gösterdıler sadece ssk gıttın zaman özurlu raporu istemiyorum soyle
sadece malunen emeklı olmak ıstıyorum de bırde raporları götur hastaneden aldın epekrız ve amelıyat raporu götur onlara

Üst Alt