Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek böbrek malülen emeklilik için yeterli olabilir mi?

adidas3535

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1977 doğumluyum ssk girişim 1996 2500 3000 ödenmiş günüm var
yakın zamnda tek böbreğimi verdim. Ve şuan tek böbrekle hayatımı idame
ettiriyorum. Hiç bir başvuru yapmadım ama malülen emekli olabilieceğim
söyleniyor. Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim

Tek böbrek için alınabilecek en yüksek oran % 30.. Diğer böbreğiniz sağlıklıysa da % 10.. Erken emeklilikten yararlanabilmeniz için % 40 veya üzeri oranlı raporunuzun olması gerekiyor. Malulen emeklilik içinse % 60..

Tek böbrek için sakatlık oranı cetvelinde verilen oranlar;

Diğer böbrek tamamen normal:% 10
Diğer böbrek tamamen normal, potansiyel hastalık mevcut (örnek: taş hastalığı)% 15
Diğer böbrekte intermitan semptom veren ve devamlı tedavi gerektirmeyen üst üriner sistem hastalığı:% 20
Diğer böbrekte devamlı takip ve sık tedavi gerektiren üst üriner sistem hastalığı:% 25
Diğer böbrekte cerrahi ya da medikal tedavi yeterli tedavi sağlanamayan üst üriner sistem hastalığı:% 30

Benzer bir konu: http://www.engelliler.biz/forum/sag...-kac-oraninda-rapor-veriliyor.html#post833589

Malesef tek bobrege en fazla 30 civari verilmekte baska rahatsizliklar da var ise birihtimal 40 uzeri rapor alirsiniz tek bobrrege malulen emekli etmezler malulen emeklilik icin 60 ve uzeri rapor almanizlazim veya 40 ve uzeri vergi indirimi alir saniz engellilere taninan erken emeklilikten yarar lana bilirsiniz tek bobrekten rapor almaniz malesef olum suz

yengem bana verdi böbregini % 20 veriyolar ben cok araştırdım başka hastalıgın yoksa erken emekli olamazsın

Üst Alt