Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek böbrek nedeniyle hangi oranda rapor alabilirim. Bu durum emekliliğimi etkiler mi?

muratPOLAT

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben Ankara'dan murat benim bir sorum olucak ben tek böbrekliyim ama bazı konular hakkında bilgi sahibi değilim ve gerekli muhattabı bulamadım. lütfen yardımcı olur musunuz.
Tek böbrekli olmamın sosyal güvenlik bakımından % kaç oranı vardır ve bu oranın gelir vergisi gibi maaşımdan kesilmiş olan vergilere ne etkisi vardır?
bu güne kadar tarafımdan kesilen vergileri alma gibi bir hakkım var mıdır?
ayrıca tek böbrekli olmamdan kaynaklanan erken emekliliği etkileyecek bir yönetmelik var mıdır?
beni aydınlatırsanız çok sevinirim. Teşekkürler.

Eğer diğer böbrekde hiç bir sorun yoksa, tek böbreğin olmaması halinde %40'ın altında rapor verlir. Bu da sakatlık statüsünün dışında kalmanız anlamına gelir. Yani vergi indirimi veya erken emeklilik gibi haklardan yararlanamazsınız.

Teşekkürler

Öncelikle göstermiş oldugunuz duyarlılığa cok teşekkür ederim. Diğer böbrekte hiç bir sorun yoksa demişsiniz diger böbregimde taş oluşuyor.1996 yılında ameliyet oldum diğer böbreğimin olmadıgınıda o zaman ögrenmiş oldum.ameliyatımda böbregime müdahale edilmedi taş mesaneye ulaşan kanaldan alındı.

bir böbrek alındı digerinde 21 mm çapında 2 adet kist mevcut sakatlık oranı ne olur

hasan kayı;

Tek böbrek için alınabilecek oranlar;

Diğer böbrek tamamen normal:% 10
Diğer böbrek tamamen normal, potansiyel hastalık mevcut (örnek: taş hastalığı):% 15
Diğer böbrekte intermitan semptom veren ve devamlı tedavi gerektirmeyen üst üriner
sistem hastalığı:% 20
Diğer böbrekte devamlı takip ve sık tedavi gerektiren üst üriner sistem hastalığı:% 25
Diğer böbrekte cerrahi ya da medikal tedavi yeterli tedavi sağlanamayan üst üriner sistemhastalığı:% 30

Üst Alt