Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek Böbrek ve askerlik?

Seyfseyf

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben tek böbrek olduğumu öğrendim ...Askere de gitmedim daha..Askerlikten muaf olabiliyor muyum ?

Ayrıca Hastaneden tek böbrek olduğuma dair belgelerim de var ..bu rapor Askerlik işlemlerinde işe yarar mı ?

Bir böbrek bulunması askerlikten muaf olunmasını sağlar. Başta sorun yaşatırlarsa, en çok, önce askere alırlar, ama orada hastaneye sevk alırsın ve muaf olursun.
arkadaşlar ben te kböbrekli olan biriyim askerden üçay sonra rapor verdiler gönderdiler

İlgili Yönetmeliğin 53. Maddesi D diliminde de muaf olunacağı belirtilmiştir.

5. Bir böbreğin çıkarılması ya da fonksiyon bakımından yok hükmünde olması

Teşekkürler.Şükür cvb geldi :) Ben öğretmenim. Aralık ayında askerlik şubesine gidip bu işlemlerle ilgilenip bir an önce bu işi halletmem lazım..Umarım inş Muaf olurum

Sonucu bizimlede paylaşın lütfen... En çok sorulan sorulardan bitanesi, sizin deneyiminizide örnek verebiliriz... :)

seyfseyf kardeş askeriyede işler biraz tuhaf yürür..sen ilk defa askerlik müracaatına gittiğinde seni oradaki birliğin doktoruna sevkedecekler ilk muayane için..(askerlik işlemlerin başladığında) ..ona durumundan bahset varsa elindeki raporlarını göster..o seni başvurduğun merkezin bağlı olduğu askeri hastaneye sevkedecek..oradaki nefrolog veya iç hastalıkları uzmanına yine raporlarınla görün.o da seni orada muayane edip yeniden askeri hastanede film veya tetkik isteyecektir.hatta çoğu zaman yatırırlar hastaneye..büyük ihtimal hemen oradaki kurula seni çıkarırlar alırsın çürük raporunu..ama bazende kıllıkları tutat c raporu verirler 1 yıl sonra bir daha gidersin aynı hastaneye..c raporu iyileşebilecek durumdan tekrar kontrole çağırmadır..biliyorum senin iyileşebilecek durumun yok yani eski böbreğin yerine gelmeyecek ama askeriyedeki tuhaf mantık budur..uzattıkça uzat ,burnundan getirebildiğin kadar getir..ama alırsın o raporu merak etme..ama hemen alırım gibi bir beklentiyede bence girme..adı üstünde askerlik "mantık arama".!!!

Erdinç kardeş ben ilk yoklamamı 2003 yılında yaptırmıştım..ama bilirsiniz ki orada sadece fizik görüntüne bakıyor...ben tecil ettirmiştir o yıl liseden mezun olunca...2005te üniyi kazandım..2009'da üni bitti ertelettim...2012'de öğretmenliğe atandım...Ve tecilliyyim.tecilim bitiyor ve aralık ayında askerlik şubesine gitmeyi düşünüyrm..Bir an önce muaf olup bu sıkıntıdan da kurtulmak istiyorum.. :)

Bu arada tek böbrek olduğumu 5 ay önce öğrendim...

Sayın seyfseyf bence biran önce tecilinizi bozdurun. Zaten askerlik şubesine gittiğinizde oradaki ilgili doktor size bir form veriyor ve mevcut olan rahatsızlıklarınızı yazıyorsunuz ondan sonra sizi uygun bir askeri hastaneye sevk gerçekleştiriyor. Ben de muaf olmş biri olarak size tavsiyen yanınza 24 adet vesikalık resim hastaneden almış olduğunuz böbrek eksikliği ile ilgili rapor. Hatta raporu almış olduğunuz ildeki il sağlık müdürlüğünde onaylatırsanız eğer işlemleriniz hızla devam edecektir. İşlemleri ertelemeden bir an önce başlayın derim :) Kolay gelsin

kardeş zaten aralık ayında gel dedi bana askerlik şubesi :) ben özel hastanede muane olmuştum özel hastane raporu var...haftaya şubeye gidip bu işi halletmek istiyrm :) inş muaf olurum

sayın hocam özel hastane raporuda olsa devlet hastanesi raporuda olsa askeriye onlara zaten bilgi amaçlı bakıyor.kendi yönetmeliğinden sizi muaf tutması için "muhakkak" sizi sevk ettiği askeri hastaneden bu filmleri çekilmenizi isteyecektir.tabi yanında labaratuar testleride isteyecektir.bir ihtimal işlemleriniz hızlı yürüsün diye sizi hastaneye yatırmakda isteyebilirler.iç hastalıklarında genelde öyle yapıyorlar.siz aralıkda askerlik şubesine gittiğinizde elinizde raporlarınızı ve 24 tane fotoğrafınızı hazır tutarak gidin.eskiden birçok askeri hastanenin fotoğraf stüdyosu vardı orada çekiyorlardı ama hala çekiyorlarmı bilmiyorum.o yüzden fotoğraflarınız elinizde hazır olsun. sinirlerinizi germemeye çalışın, allah sabır versin..
birşey daha ekleyeyim sivil hayatta tek böbrekli olmanız "engellilik raporu" açısından yüzde 10 luk bir değere sahip.eğer diğer böbreğiniz tamamen sağlamsa..

umarım hastanede yatırmazlar..malum öğretmeniz ve okul... :)

özel hastaneden raporunuz var ise onu özel hastanenin bağlı bulunduğu sağlık müdürlüğünden onaylatın yoksa askeriye kabul etmiyor. gerçi kendileride bakarlar ama olsun :) Aralıkta celp dönemi olduğundan kalabalık olur die şimdiden gidin die tavsiyede bulunmuştum ama siz bilirsiniz. yok merak etmesin sizin isteğiniz dışında yatış ypmazlar isteseniz bile ypmazlar :)

Anladım berat sağolasın :) bugün gittim askeriye hastaneye sevki aldım..hastaneye gittim ama üroloji doktoru izindeymiş 16'sına gelecekmiş..Bizim iş 16'sına kaldı sanırım..Elimde sevk zarfım da duruyor..sanırım yeniden sevk alıcam ? Bilgisi olan var mı ?

Ayrıca bi sorum olacak..Askeri hastane, beni sivil hastaneye sevk edemez mi? Üroloji doktoru izine çıkmış 16'sına kadar...

sivil hastaneyi unutacaksın arkadaşım askeri işlemlerde :) aslında sizi nefrolojiye sevketmesi gerekiyordu ama belkide nefrolog olmadığından bu şekilde olmuştur..

Anladım erdinç kardeş..malum bekleyeceğiz 16'sını...Askeri hastanede doktorluk yapan bi ürolog'a sordum..muaf edilirsin dedi..bakalım.. inş :)

P.tesi askeri hastaneye gittim.tomografi çektirdim.. Perşembe günü sonuçları alıp sağlık heyetine gircem..sonucu yazarım arkadaşlar :)

Arkadaşlar bugün sonuçları aldım.üroloji doktoru kararını yazdı. Karar: 53/D/5 Barışta ve Seferde Askerliğe Elverişli DEĞİLDİR.

Salı günü Sağlık kuruluna girip işi halledecem. iyi günler :)

Hocam hayirli olsun ..ben kalp ameliyatlisi oldugum halde ve yönetmelikde de durumum belirtildigi halde burnumdan getirmislerdi.hayırlı olsun ..

Sağol erdinç :)

Ancak öğlen sonu sağlık kurulu vardı..Benm üroloji doktorunun mahkemesi varmış..o olmayınca sağlık kuruluna giremiyorumuşum çok saçma bu ne ya..adam kararını verdi..velhasıl salıya ertelediler...

Arkadaşlar bugün Sağlık heyetine-kuruluna- girdim..Ve sonuç : 53/D/5 Barışta Ve Seferde Askerliğe Elverişli Değildir. Tüm Tek böbrekli arkadaşlarıma duyrulur .:)

Üst Alt