Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek böbrek ve dalak yokluğundan sakatlık raporu alabilir miyim?

kariss

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar;

Çocuk yaşta tek böbreğimi ve dalağımı bir kaza sonucu kaybettim.27 yaşındayım bu zamana kadar sorun yoktu ama1 sene evvelinde sağlam böbreğimde sorun oldu 20 gün kadar hastanede tedavi gördüm böbrekağrısı şikayetiyle....

idrara çıkamama ve şiddetli böbrek ağrısı ile 2 kez dialize girdim ve ağrıdan kurtuldum.

Sorum şu;Ben malülen emekli olabilirmiyim veya özürlü raporu alabilirmiyim.Oran yüzde kaç olur.Ona göre başvuru yapacağım ön bilgi almak adına buraya üye oldum

Şimdiden göstereceğiniz ilgiye teşekkür eder herkeze bol sağlıklı günler dilerim...

öncelıkle çok gecmıs olsun bende böbrek hastasıydım dıyalıze gırıyodum ve gözumden rahatsızdım yuzde 60alırsın diyer işlerını rahatlıkla yaparsın işllah dıyalız gecıcı sure ıcındır genede hayırlısı rabım acıl sıfalar diliyorum

cevap için teşekkürler...

şimdi tek böbrek ve dalak için oran yeni kanuna göre %60 mı oluyor....daha detaylı bilgi sahibi olanvar mıdır.?

Dalak yokluğu için hiç bir oran verilmiyor. Tek böbreğin yokluğunda da -eğer diğer böbrek sağlamsa- %40 ve üzeri bir oran alamazsınız.

merhaba

peki sağlam olan böbrekte 6 ay evvel bir sorun oldu 20 gün kadar hastanede yattım ve 2 kez dialize bağladılar böbrek açıldı idrar çıkışı olmuyodu.şimdi erken emekli olasılığıyok mudur ? şimdiden ilginize teşekkür ederim

Sürekli diyaliz söz konusu olsa, evet, rapor almanız kesin; ama geçici bir süreliğine diyalize girmeniz, tedavi sonucunda buna ihtiyaç duymaz hale gelmeni, işgücü kaybınızın bulunmadığı sonucunu doğurur ve yeterli oranda rapor verilmez...

merhaba

çalıştığım iş yerinde bir arkadaşımın tanıdığı biri benim gibi tek böbrekli ve dalağı yokmuş o yüzde kırkbeş rapor alımış malülen değilde erken emekli olma olayı mevcutmuş o yüzden daha kapsamlı bilen olarak size danışmakistemiştim yinede teşekkür ederim ilginize

Bu tür "tanıdık" sözleri büyük oranda efsanedir... O şunu dedi, bu şunu dedi, onun bi tanıdığı vs. dendi mi, oradan uzaklaşın :)
Bu işin şakası tabii, ama o tanıdığın durumu illa ki farklıdır...

Üst Alt