Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek böbrekle askerlik yapmışım..?

kastamonumuzayede

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben tek böbrekle askerlik yaptım ve 9yıl oldu yeni öğrendim tek böbrekliymişim bu halde askerlik yaptırdıkları ve askerden önceki muayenelerde hiçbirşey yapmadan sağlam yazdıkları için dava açtığımda bana ne gibi fayda sağlar (özür dilerim avukata verecek danışma ücreti cebimde yok ) bilgi veren olursa dua edebilirim teşekkürler

Maalesef bir tazminat almanız mümkün değil. Askerlik yaparken bir zarar görmeniz halinde alabilirdiniz ancak.

Tam okumadınız sanırım benim doğuştan askerden sonra olmuş birşey değil yoklamada okadar doktor ve hemşireler sözde muayene ettiler ben okadar atladım zıpladım susuz kaldım benim tek olan böbreğim şuanda zedelenmiş durumda nedeni zamanında öğrenemeyip gereğinden fazla yüklenmem oldu

Atlayıp zıplamanız tek böbreğinize zarar vermez. Verse bile bu zarar 9 yılda ortaya çıkmaz.

Sizin askerlik nedeniyle tazminat alabilmeniz için mevcut tek böbreğinizin askerlik nedeniyle zarar gördüğünü ispatlamanız lazım ki, tıbben böyle bir ispat neredeyse imkansızdır.

Sizin tek böbrekli olduğunuz utrason çekilmeden veya Boyalı Böbrek filmi çekilmeden anlaşılamaz. Askere alırken temel sağlık verilerine bakılır, her gelene check-up yapılmaz. Dolayısıyla, sizin görünür bir sağlık sorununuz olmadıkça tespit edilmesi zordur.

Eğer tek böbreğiniz olduğunu askerlik muayenesinde söylemiş olsaydınız ve yinede size sağlam raporu verselerdi o zaman bir tazminat talebiniz olabilirdi.ama sizde bilmiyormuşsunuz tek böbreğinizin olmadığını, tazminat almanız çok zor, askerlik yaptığınız dönemde tek böbreğinizin zarar gördüğünü tıbbı olarak kanıtlamanız gerekiyor, kanıtlarım diyorsanız uğraşın

benimde size bir sorum olacak yoklama eri olarak çürük aldım tazminat alabilirmiyim bilen biri vara bilgi verebilir mi ? kronik böbrek hastasıyım su an diyalize giriyorum

Yoklama eri dediğiniz; askere gitmek için askerlik şubesine başvurup hastaneye sevk edildiniz ve size çürük raporu mu verdiler?

Bunun için neden tazminat verilsin ki? Tazminat dediğiniz kusur nedeniyle verilir.

Askerligi sapasaglam yapmis gelmissiniz bu gururu hazmini yasayacaginiza dava acmaya calisiyorsunuz.ben askere sapasaglam gittim. Zor bela askerligi bitirdim bacaklarim ` yuzdealtmis felc olmustu.askerde ne dogru duzgun hasteneye yolladilar nede film cekilebildim.bir pkk mahkumun disi agirsa konvoyla hastaneye goturuyorlardi.neyin davasindan bahsediyorsun ,yinede basim dik askerligimi bitirdim.yanliz ahtim var bir kac tane rutbeli vardi ins sivilde karsima cikar...ansni belliyecegim.

Senin sorun ettiğin engelin falan değilki, direkt devletten nasıl ve ne kadar koparabilirim demişsin. Yapmayın böyle şeyler ayıp ayıp.

aksine askeriyi meşkul ettiğin için açtığın tazminat davasının miktarını sen askeriye ödemek zorunda kalırsın... aklın varsa bunu düşünme bile... oldu bitti say geçmiş olsun...

sen tek böbrekle yapmışsın bununla gurur duyman lazım vatan borcu namus borcudur ben tek elimle yapmak istediğim halde yaptırmadılar

Hem Kayseri askeri hastaneden hemde Gata dan bana askerliğe elverişsizsin dediler.İlk muayeneye gittiğim kayserideki dr.yarbay çürük raporu vermem lazım dediğinde hüngür hüngür ağlamıştım.yalvara yakara rapor vermemesini askerliğimi yapmak istediğimi söyledim.Yarbay birazda çekinerek tamam ama sivilde benden şikayetçi falan olmayacaksın dedi.bende hertürlü sözü verebileceğimi söyledim.Ve askerliğimin geri kalanını yaptım.Şimdi göğsümü gere gere dolaşıyorum.Askerden döndükten 2 sene sonrada gittim %52 engelli raporu verdiler.Yani bacaklarım tutmazken askerliğimi yaptım.Böberekde nenin nesi??Devlete zarar veren verene biraz Milli duygularla hareket et.

Üst Alt