Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek böbrekli olduğum için askerliğimi yaktılar, işsiz bıraktılar!?

oguzhanbener

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben 10 ay askerlik vazifemi yaptım bu arada uzman çavuşluk sınavını kazandım saglık raporu almak için Ankaraya geldim ama hiç beklemediğim bişi oldu tek böbrek oldugumu ögrendim tabi elendim elendiğim gibi askerlik yapamaz raporuda verdiler. Ama ben askerliğimi komando olarak yapıyordum.Acemi birliğim Isparta Eğirdir usta birliğim Hakkari Yüksekova..Ama bu elenmem benim cok gücüme gitti 25 yaşındayım işsiz kaldığımamı yanayım askerden cürükaldıgımamıyanayım bilemedim.mahkemeye vermeyi düşünüyorum ne dersiniz ?

Öncelikle geçmiş olsun adınıza üzüldüm herkes askerlik yapmak ister ama kader de olacak olan varsa eldende bir şey gelmiyor.

Mesleğiniz nedir ? Rapor aldıktan sonra tazminat aldınız mı ? O raporla daha kolay iş bulabilirsiniz bundan emin olabilirsiniz..

öncelik ile çok geçmiş olsun mahkemeye vermeniz size bir fayda sağlamaz askerlik te herhangi bir engelli olan kişi askerlik ten muaf tuutulur rahatsızlığınız askerde görevde iken askerlikten kaynaklanan bir rahatsızlık olsa baya bir tazminat alma hakkın olurdu ama senin rahatsızlığın askerlikten önce galiba ama bak araştır yine şöyle bir hakkın var görevde iken askerlikten muaf tutulduğun için askeryeden yine bir miktar para alırsın ve cüzi bir miktar maaşı bağlanırsın benim bir arkadaşımda askerde görevde iken askerlikten muaf olup tazminat ve cüzi bir rakkamla maaş bağlamıştı devlet sen bu yönlerini araştır ama dersen yok ben sınavı kazandımm ama bana çürük verip beni hakkımdan ettiler deyipte mahkemeye verirsende hiçbir şey çıkmaz çünkü tek böbrekile askerliğin veya herhangi bir başka engellilik olması durumunda askerlikten muaf tutulacağı kanunlarca belirtilmiş yok içim rahat etsin dersende iği bir hukukçu ile görüş ondan sonra mahkemeye başvur hukukçunun söylemi doğrultusunda gidersin allah kolaylık versin

Üst Alt