Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek böbrekliyim. Askerlik yapar mıyım?

Kcankatar

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben tek böbrekliyim hastaneye sevk oldum askeri şubeden burda heyete giricem çürük verirler mi bana iç hastalıkları doktoru dedi tek böbrek engel değil diye ben anlamadım kan idrar tahlili yaptılar ultrasona giricem işte salı günü muaf olur muyum Bilgi verirseniz sevinirim

Kcankatar böyle bir karar çıkar ise karara itiraz edin tek böbrek tsk ilgili yönetmenliğinde D/ diliminin madde 53 /göre barışta ve seferde askerliğe elverişli değildir ve muaf ı üroloji doktorunun vermesi gerek dahiliye deil kurula girersen eger ilgili yönetmenliği göster doktorlara askeri hastanelerin devlet hastanelere devridilmesiyle daha ilgili mevzuata hakim değil bazı doktorlar

Valla bilmiyorum abi bana geldi öyle dedi zaten uyuzda bişey ben daha sonuçlarımı alıp nefrolojiye gidicem asıl kararı kim vericek ben onu merak ediyorum abi

Kcankatar asıl kararı Nefroloji verecek oda mevzuata uymalı ve muaf vermeli aksi bir karar verirse tek böbreği olmayanların askere alınmadıklarını ve tsk sağlık yönetmenliğinin D 53 baknasını isteyin iç hastalıkları sana işkembeden sallamış zaten tahlili le bile gerek yok tomoğrofi ve ultrason ile görüntüleyebilirler bir böbreğinin olmayışını

İnşallah dediğiniz gibi olur abi teşekkür ediyorum size sonucu aktarıcam tekrardan buraya saolasın

Üst Alt