Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek böbrekliyim. Erken emekli olabilir miyim?

ismail ses

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
mrb sizden bi konuda beni bilgilendirmenizi ric< etcem ben yaklaşık bir yıl önce böbrek verdim yaşım 33 ssk primimde 1900 bu şartlar altında emekli olma durumum varmıdır yada ne gerekiyo koşullar nedir bilgi verirseniz çok memnun olrum

alacağınız rapor %40 altında olacaktır bu yüzden ne emekli ne malul nede başka birsey olamazsınız... tek böbreği olan diğer böbreği sağlam olan için böyle ama böbreğinizdede rahatsızlık varsa alırsın ama yine emekli olmana yetmez...daha tecrübeli arkadaşlar daha detaylı yazacaktır..

tek böbrege 10 ile 30 arası rapor verilmekte erken emeklilik için enaz 40 oranında rapor almalısınız diger böbrek saglamsa malesef engellilere tanınan erken emeklilik ten yararlanamazsınız

tek böbrekli kişilerde "tek kalan böbrek eğer sağlamsa " yüzde 10 oran veriliyor.atrofik böbreklilerde de durum böyle.yani tek böbreği sağlam diğer böbreği fonksiyonsuz veya minimal fonksiyonda..

bende tek böbrekliyim ben şansını dene ben almıştım 13yıl önce bence şimdi daha rahat alırsın denemekten bişey kaybetsin...

Üst Alt