Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek böbrekliyim. Tiroid ve şeker de var. Yüzde kaç rapor alabilirim?

şem_i

Aktif Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar bende yeni üyeyim tek böbregim var doguştan digeri isekum yapıyor 6 oada doktora gitmem gerekirmiş rapor almak için ugraşıyorum ayrıca troid ve şeker başlangıcı var çalışamıyorum yorulunca tansiyonum yükseliyor bana ne oranda rapor verirler bilen varmı:confused: şu anda babamın sigortasından saglık için yararlanıyorum yüzde 40 alırsam emeklilik için kaç yıl çalışmam yada prim ödemem gerekir:confused:bilgisi olan lütfen söylesin:)veya maaş alabilirmiyim işkura baş vurdum bana uygun iş olmadıgını söylediler

Tek Böbrek için:

Diğer böbrek tamamen normal: % 10
Diğer böbrek tamamen normal, potansiyel hastalık mevcut (örnek: taş hastalığı): % 15
Diğer böbrekte intermitan semptom veren ve devamlı tedavi gerektirmeyen üst üriner
sistem hastalığı: % 20
Diğer böbrekte devamlı takip ve sık tedavi gerektiren üst üriner sistem hastalığı: % 25
Diğer böbrekte cerrahi ya da medikal tedavi yeterli tedavi sağlanamayan üst üriner sistem hastalığı: % 30
1-Fonksiyon bozukluğuna neden olmamış veya iyileşmiş: % 0
2- Kalıcı hipotiroidi (tedaviye cevap veren.): % 10
3- Kalıcı hipotiroidi (tedaviye cevap vermeyen veya günlük 400 mikrogram ve daha fazla tiroksin gerektirenler): % 40
b- Kretinizm: % 20
c- Doğuştan iyot eksikliği sendromu: % 20
d-İyot eksikliğine bağlı diğer tiroid bezi bozuklukları ve benzer durumlar: % 0
e-Tirotoksikoz (komplikasyonsuz): % 10
f-Tiroidektomi (Fonksiyon bozukluğuna neden olmamış, Ca dışı nedenler): % 0
________

1- Diyabet için :
a- Diyet ve oral antidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış Tip II Diabetes mellitus: % 20
b- Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen, ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus: % 30
c- Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus: %40
_________
Hastalıklarınız için sakatlık oranı cetveli ne göre verilen oranlar bunlar. Durumunuza uygun olan bölümlerin karşısındaki yüzdeliklere bakacaksınız.. Tansiyon içinde oran verilir size.. % 40 ya da üstü rapor alabilirseniz şayet yararlanabileceğiniz haklar bunlar: http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

Ek bilgi: Rapor başvurunuzu şu şeklide yapmanızı tavsiye ederim, sonradan uğraşmamak için: http://www.engelliler.biz/forum/sag...tek-bir-saglik-raporu-almak-icin-dilekce.html

Not: Dilekçe örneğini kendi durumunuza göre uyarlayarak yazınız..

birden çok amaç için saglık raporu vermiyorlar tek bir istekte bulunmalısınız diyorlar.

hala rapor alamadım

ben üye oldugum tarihten beri hala rapor alamadım dahiliye doktorum beni böbrek ultrasonu için gönderdi 2 ay sonraya gün verdiler neyse onuda çektiler ,tahlil için bekledim tahlide yapıldı ,göz ve nörolojiye gönderdi ama her iksinede ayrı günlerdemi gitmem lazım ,yoksa biri digerine aynı günde sevk edermi,birde bu arada çekilen ultrason ,ve tahlllerin zamanı geçermi ,yani zaman aşımına felan ugrarmı ,umarım tekrar ugraştırmazlar beni...

Bir zaman aşımı olmaz. Sonuçta onlar da biliyor devlet hastanesinin sıralarını

inşallah istediğiniz gibi rapor alırsınız ben bilirim bu durumu

çok teşekkür ederim cevaplarınız için:)

Üst Alt