Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek Böbrekliyim ve daha birçok rahatsızlığım var. % kaç rapor alırım?

frit.uzun

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi günler ben 19 yaşında bir erkeğim . ilk olarak ben size bir soru sorucaktım .Ben doğduğumdan 12 gün sonra amaliyat oldum ve şuan tek böbrekliyim diğer böbreğim ise amaliyatlı .Diğer bir çok hastalığımda var ancak sanırım onlardan bir oran almak imkansız sanırım ama genede sormak istiyorum . Sağ gözüm diğer gözüm den biraz daha büyük olması , kulak iltihabı olması , geniz eti olup R harflerini çıkartamam konuşma bozukluğu yani , panik atak ve arada kekeleme olması ve yumurtalarımın bir tanesi diğerine göre baya büyük olması ... bunlar a bakılcak olunursa % kaç oran olabilir lütfen bana yardımcı olun hemen cevap atarsanız eğer sevinirim teşekkür ederim iyi günler.

Tek böbrek, Panik atak ve kekemelikten oran alabilirsiniz. Diğerlerinden oran verilmez..

Tek böbrek için alınabilecek oranlar;

Diğer böbrek tamamen normal:% 10
Diğer böbrek tamamen normal, potansiyel hastalık mevcut (örnek: taş hastalığı):% 15
Diğer böbrekte intermitan semptom veren ve devamlı tedavi gerektirmeyen üst üriner
sistem hastalığı:% 20
Diğer böbrekte devamlı takip ve sık tedavi gerektiren üst üriner sistem hastalığı:% 25
Diğer böbrekte cerrahi ya da medikal tedavi yeterli tedavi sağlanamayan üst üriner sistem hastalığı:% 30

Nevrotik, stresle ilgili ve somatoform bozukluklar;(yaygın anksiyete bozukluğu, panik bozukluğu, fobi, konversiyon bozukluğu,somatizasyon bozukluğu, hipokondriyazis, Ağır stres tepkisi ve uyum bozukluğu,Dissosiyatif bozukluk )

1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen:% 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen:% 25
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen:% 50

Not: Panik ataktan oran eklenirse raporunuza raporunuz 1 yıl süreli olur. 1 yılın sonunda yeniden rapor almanız gerekir..

Ek Bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

Tek böbrekliyim ancak diğer böbreğim de amaliyatlı yani diğer böbrekte yarım .... ?

zarzorda olsa 40 ve üzeri süreli rapor alırsın biz ne desek boş hastaneye git bakalım..rapor alırsanda oranları ile buraya yaz arkadaşlarında faydalansın

tamam teşşekkür ederm şuan okuyorum ama ancak önümüzdeki yaz hastaye gidip iyice bir tedavi olabilrim ancak ozaman kaç oran alıdığımı yazarım teşşkür ederim

Üst Alt