Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek daldan üç farklı oranın hesaplanması nasıl yapılmaktadır?

yusufoz

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar selam. Ben %64 oranla vergi indiriminden yararlanıp emekli oldun ana bulunduğum ilde sahte raporla engelli raporu alıp emekli olanlar olmuş ve kurum bunları ayıklamak için tekrar herkesi heyete yönlendirip yeni rapor istiyorlar. Mecburen bende tekrar gireceğim ama ben raporu aldığumda 4-5 sene oldu ve hesaplama sistemi değişmiş.. Ben hastalığımdan aynı tür hastalıktan 40-30-15 %85 oran aldım ama bu oranın ortalama ile hesaplanıp %64 olarak engelli raporu verildi.. Lakin şimdi sistem değişmiş. Yine aynı oranlar alacağım muhtemelen ama hesaplama ile 85 oranı yeni hesaplama yöntemi ile kaç'a puan verilir bunu öğrenmek istiyorum.. internette hesaplama yöntemleri var ama 2 ayrı engellenden hesaplanıyor.. Ben tek daldan engelli olduğum için hesab'ın nasıl olduğunu söyleyebilir misiniz ?

Hesaplama nasıl yapıldığını yazabilir misiniz? çoklu dallarda hesaplama kolay ama tek dalda engelli oranının nasıl hesaplandığını bilen var mı acaba?

Psikiyatriden 2 veya 3 ayrı hastalığın "Sağlık Kurulu Engelli Raporu" nasıl oluşmakta

Diyelimki, psikiyatri için şu hastalıklar var:
1)-Obsesif Kompulsif Bozukluk
2)-Orta Depresif Bozukluk
3)-Asperger Sendromu

Bu şekilde ENGELLİ SAĞLIK KURULU RAPORU nasıl oluşturulur?

Bu sorunun cevabini sana oran verecek pikiyatri doktoru bilir burda kimse cevaplayamaz malisef

ayDÜNYAvazo
Bu saydığınız hastalıkları epikiriz raporu ile doğrulatırsan,okb.depresif bozukluk,asperger sendromundan aldığın %deler balthazard formülü ile hesaplanır tek bir %de ortaya çıkar.buda sizin engel oranınız olmuş olur...

Doktorlar bu konuda bilinçlilermi? Ki? Yani biliyorlarmı?

Balthazard cetveli mi geçerli?

ayDÜNYAvazo
Dalgamı geçiyorsun?
Anlam veremedim doğrusu.
Engelli raporunu kim veriyor savcı mı?

Bu konuda hiç inancım yokda? Bilemedim yani...

Şizofreni, 65
Asperger Sendromu, 40
Depresif Nöbet, 40
Obsesif Kompulsif Bozukluk, 40

Bu oranlarla kaç yapar?

Toplam oran 92,44 doğrumu?

Üst Alt