Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek elini kullanabilen kişilerin yemek yapma hareketleri için ürün..? [Araştırma]

aliakay

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Ben Ali AKAY. Endüstri Ürünleri Tasarımı son sınıf öğrencisiyim. Bitirme projem dolayısıyla yardımınıza ihtiyacım var. Bitirme Projemin konusu;

Tek elle kullanılabilecek bir yemek yapma çözümlemesi.

Şöyle ki, hayatını bu şekilde devam ettirebilen veya hayatının bir kısmında sakatlık dolayısıyla tek elini kullanması gereken insanlar için temel yemek yapma hareketlerini (kesme, doğrama, rende, soyma vb.) kolaylaştıracak, bir başkasına gerek duymadan tek başına bu işi yapmaya yardım edecek bir düzenek tasarlamak.
Ortopedik engelli insanların da gayet güzel yemek yapabileceğini düşünüyorum ve bu konuda bir çalışma yürütmeye çalışıyorum.
Ben kendim denemelerde bulundum ancak benim sadece bir gün yapmaya çalıştığım bu işi insanlar 365 gün yapıyorlar. O yüzden benim bu insanlarla birebir görüşmem gerek.

Siz de eğer bu bahsettiğim konuyla alakalı biriyseniz (veya bir tanıdığınız var ise) ve ev işi yapabiliyorsanız; bana tecrübelerinizi ve yaşadıklarınızı aktarbilirseniz çok minnettar olurum.

Yapacağım görüşme röportaj tadında olacaktır.

Lütfen yardımcı olun çok az zamanım var.

Çok teşekkürler.

Ali AKAY
aliakay01@gmail.com

Gençlerimiz güzel projeler peşindeler. Sizlerin bu azmini gördükce bizlerde mutlu oluyoruz; inş. muvaffak olursunuz.

Tek kolunu kullanabilen arkadaşlarımızızn katkısını bekliyoruz...

çok sacma bir proje bence.millet ayakları ile resim yaparken arkadaşımız diyor tek elle neden yemek yapılmasınn. HAY ALLAHIM YAA.. gece gece güldürdünüz:)))bu arada bende tek ellimi kullanıyorum ve bütün yemekleri yapıyorumm.sevgili ali akay. teknolojiyi geriden takip ediyorsun anlaşılan. sana tavsiyem az teknoloji biraz takip etmen... sevgiler:p

melissa hanım siz tek elle yemeklerinizi yapabiliyorsanız ne mutlu size.işte o arkadaşta tecrübelerden yararlanmak ve daha fazla nasıl yardımcı olabilirim diye bir araştırma içerisinde.tecrübelerimiz ve yaşadıklarımızla yemeğimizi nasıl yapabildiğimizi öğrenmek istiyor. ALİ AKAY araştırmanda başarılar dilerim.Ben ne kadar yardımcı olabilirsem sorabilirsiniz bana.

Merhabalar, ilginiz için teşekkür ederim.
Bahsettiğim konuyla alakalı biriyseniz, bana yapacağınız en ufak yardımın benim için anlamı ve değeri çok büyük. Lütfen yardım edin! Yazın, tartışın; gerekirse karşı da çıkın. Bunların hepsi benim projemi geliştirmem için çok değerli. Buraya veya özel olarak mesaj yazmaktan çekinmeyin lütfen. Şimdiden çok teşekkürler.
Ali AKAY

ali kardeş ben neredeyse 27 yıldır tek elle yaşıyorum microsof bile benım yanımda halt etmiş;););)
onnumara yemek yaparım
yumurta(sade):cool:
peynirli yumurta:p
sucuklu yumurta:D
kıymalı yumurta;)
nenemen(sade):)
sucuklu menemen:confused:
makarna(sade):cool:
makarna sebzeli):eek:
hazır çorbaların alayını sınırsız yaparım:rolleyes:
salata:p
meyve dograma:eek:
patates dograma ve kızartma;)
en son olarakta bunları çok güzel yerim:D:D:D:D

not: makara sanmayın hepsi tarafımdan tescillidir:D:D:D

Merhaba gmail adresinize mail attım umarım ben size siz engelli arkadaslara yardımcı olabilirsiniz ...

DENEYİMLER kolay kazanılmıyor ve bu deneyimler için insanlar bir bedel ödüyor.... bunun karşılığı olarak madem deneyimlerimden yararlanılmak isteniyor bununda bir bedeli olmalı diye düşünüyorum;);)200 tl karşılığında paylaşabilirim deneyimlerimi:)....(katı tutumumu kaldırdım):)

yok öyle bir kuruşa üç köfte firdevscik:D Akayda bunun bedelini ödesinn:) karar onun. ben bütün röportajlara açığım:) duyrulurrr:)

melisam Allah canına can katsın emi..;);) güldürdün ya beni Allah ta seni güldürsün..eee marifet senin ne desen haklısın ;)

sevgili tasarimci
hic annenizin mutfagina dalmiyormusunuz onun mutfaginda aletler dikkatinizi cekiyordur sanirim:) artik teknoloji her her her yerde basdondurucu bi sekilde muthis tasarimcilar sayesinde cocuk oyuncagi
koklear implant derdiyle ugrasirken onun yadigari basdonmeleri sayesinde 3 ay gibisinden bende tek elli oldum dusup bilegimi kirdim
gazi hastanesinin hamarat doktoru sayesinde yanlis yapilinca tekrardan kirik islemi baska hastanede yapilinca iyilesme sureci uzamisti
mutfakta robot bulasik makinesi gibi yardimcilar olunca hersey yapilabiliyor cok fazla bir zorluk cekmeden her is oluyor
yeni yetisen tasarimcilarin dahada iyi seyler kullanisli aletler tasarlayip kullanicilari mest edecekleri seylere cok inanan biri olarak size basarilar diliyorum

Üst Alt