Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek göz görme kaybı, sağ ayak bileği kısıtlılığı ve böbrek yetmezliğinde ÖTV indirimi

uckun68

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar. Herkese Selamlar.

Tek Göz Görme Kaybı+Sağ Ayak Bileği Hafif Hareket Kısıtlılığı Ve Böbreklerden Dolayı 2015 Mayıs Ayında %41 Engelli Raporum Var. Geçerlilik Süresi Ömür Boyu.

ÖTV'siz araç alabilir miyim.Ne yapmam gerekir. Hazır ehliyetlerde değişecek

merhaba arkadaşlar. 13/05/2015 tarihli %41 süresiz engelli raporum var. resimdeki rapor. Monoküler b türü ehliyetim var. ehliyetler değiştirilmesi gerektiği için;

1-h ehliyeti kalktığı için ben ehliyet değiştiriken engelli ehliyeti alabilrmiyim ne yapmam lazım
2-bu rapora göre ötvsiz araç alma imkanım varmı.

teşekkürler

uckun68

Sağ ayak bileğindeki kısıtlılık manuel vitesli araç kullanmanıza mani olacak düzeyde ise, evet, kısıtlama kodlu B sınıfı ehliyet ve ötv'den muaf şekilde özel donanımlı araç alabilirsiniz

Özür oranı ve ötv indirimi hakkında?

Merhaba.Sol göz görmeme+sağ ayak bileğinde hafif hareket kısıtlılığı+sol atrofik böbrekden dolayı 2015 yılında %41 sürekli engelli raporum var. B ehliyetim var.
1-Ötv'siz araç alabilir miyim
2-Birde başvuru sonrası rapor oranım düşermi. Teşekkürler

Rapor oranı hakkında net bir şey söylemeyiz ama raporda özel tertibatlı araç kullanır yazarsa sağ ayak bileğindeki kısıtlılıktan dolayı alabilirsiniz.

Teşekkürler. İnşallah rapor oranım düşmez

Üst Alt