Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek göz görme kaybı ve major depresyon için hangi oranda rapor verilir?

tnrctn

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
8 Ocak 2012 Güncel:

Çok şükür Allahıma I oranda rapor aldım :)

teşekkürler

Bir göz tamamen görmüyorsa %25*30 arasında bir oran verilir.

a.Manik nöbet, bipolar duygudurum bozukluğu, yineleyici depresyon, kronik depresyon
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen % 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen % 40
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen % 70

İki oran balthazard formülü ile toplanır ve toplam işgücü kaybı oranı bulunur.

retina dekolman ameliyatı özürlü raporu

Merhabalar benim sol gözümde görme kaybı var retina dekolman ameliyatından sonra gerçekleşti araştırmalarım ve edindigim bilgiler tek göz görmediginde özür oranı hesaplamasının 3 madde baz alınarak hesaplandıgını ögrendim işlevsel görme puanı(iGP), islevsel keskinlik puanı(iKP) görme alanı puanı(GAP). fakat mevzuat.adalet.gov.tr adresindeki özürlü raporu hakkındaki maddelerin göz ile alakalı olan bölümun 11.maddesinde retina dekolman ameliyatlı olgularda görme bozukluguna baglı çalışma kaybı,görme ve görme alanına göre degerlendirilir eklemeler balhazard formulune göre yapılır yazıyor durum boyleyken ben retina dekolmanı ameliyatı sonrası tek gözlüm görmüyor tek göz görmeme oranı %32lerden bahsedilirken bizim bu durumuzun farkı nasıl olur oran degişir mi yardımcı olursanız çok sevinirim

özürlü raporunda oran

lütfen bana yardım edin merhabalar arkadaşlar bugun heyete girdim doktor çok tersti saga sola bagırıp duran birisiydi çok ilginç bir durum yaşadım bana tanı yazdı fakat oran kısmını yazmadı ögrenemedim günlerdir uykularım kaçtı. Sanırım uykusuz günlerim devam edecek:( Problemim tek gözümde retina dekolman ameliyatı oldum gözümde görme kaybı var tanı olarak; (refleksiyon kısa) USI yazmış ve '0' sayısın ortasından (/) şeklinde çizgi çekmis dekolman ameliyatlısı yazmış lütfen bana birisi yardım etsin

görme kaybın varsa bunu dikkate almak zorunda.
doktor ne kadar sinirli olursa olsun.senin hastalığını ve görme kaybını dikkate alarak bir oran vermek zorunda.eğer bir oran vermez ise itiraz edersin.

teşekkür ederim okens

nasıl olcak bilemiyorum ama sağ gözümdede miyop ve astigmat var oldukca yüksek hiç umursamadı rapora dahi yazmadı allah sonumuzu hayır etsin.

kardeş eğer bu doktor sana rapor vermiyorsa başka bir doktora muayene ol normalde sana en kötü %50 vermesi gerek sen yine de farklı bir doktora git bende demiyop hipermetrop astiğmat var benim rapor%85 Allah yardımcın olsun

evet öyle yapacagım ama öncesinde itiraz etcem ve engellilere ve adaylarına davranışı hakkında şikayette buluncam biraz olsun iyi hissettim Allah razı olsun ve hepimize yardım etsin

Çok şükür Allahıma %49 oranda rapor aldım :)

Üst Alt