Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Tek göz kaybı ve ameliyat edilemeyen böbrek taşı için yüzde kaç oran alabilirim?
Merhaba gecmis olsun,tek göze verdikleri oran yüzde 32 benimde böbreklerde tas var,2013 nisan ayinda Bakirköy Sami Konuk Devlet Hastanesinden aldigim raporda böbreklerdeki tas icinde yüzde 5 (bes) verdiler. Saygilar..
merhaba tek göze hastalikla ilgili yüzdelik veriyorlar mesala benim tüberküloz üveyit yani göz tüberkülozu bana %52 verdiler sol hic görmüyor sag ile tedavi asamasinda sürekli ankaraya vergi indirimi icin raporumu yolyadim bakanlik %32 düsürmüs bende hic itiraz etmedim 1 yol sonra yeniden yapor alip sansimi yeniden deniyecem tek gözü görmeyen arkadaslar gercekten isleri zor devlet bu duruma bir el atmasi gerek en azindan malulen yada engeli emekli yapmalarini anlayisi icindeyim iskurdan hangi bir kurum veye bir is muracati icin basfurdugunda kapilar hep yüzlerinde kapaniyor cogu arkadaslarimizda evlerine kapanmis sessiz bir sekilde yasamlarini sürdürüyorlar hepinize saglikkli günler diliyorum
Tek göz kaybı için % 32 oran veriliyor. Gözünüzü tümörden dolayı kaybetmiş olsaydınız ek olarak % 10 daha puan verilirdi ve rapor oranınız direk % 42 olurdu. Onun için sordum gözünüzü kaybetme sebebinizi. Bu durumda % 32 oran alırsınız. % 40 olabilmesi için % 12 daha oran gerekiyor. Böbrek taşı için yüzde kaç oran verilir bilmiyorum. Ferhat1965 adlı arkadaşın dediği gibi % 5 verilirse % 35'de kalırsınız malesef.. Rapor için başvuracak olursanız sonucu bizimle paylaşın lütfen..
b-İki Böbrek İçin:% 10
Devamlı takip ve sık tedavi gerektiren üst üriner sistem hastalığı:
a-Tek Böbrek için:% 10
b-İki Böbrek İçin:% 20
Cerrahi ya da medikal tedavi yeterli tedavi sağlanamayan üst üriner sistem hastalığı:
a-Tek Böbrek için:% 15
b-İki Böbrek İçin:% 30