Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek göz kaybıyla %40 ya da üzeri rapor alıp emekli olabilir miyim?

Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar küçük yaşta talihsiz bir kaza sonucu tek gözümü kaybettim. Şu an 37 yaşındayım uzun zamandır heyet raporu için başvuru yapmadım başka bir rahatsızlığım yok yakın zamanda engelli raporu için başvuru yapmayı düşünüyorum Eğer rapor alabilirsem 2019 yılında emekli olabilme ihtimalim var üzerine gitmeyi düşünüyorum siz ne dersiniz?? Sigorta başlangıcım 2000 yılı..

GM 6 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ihtimalleri değerlendir

Bu zamana kadar devletimin hiçbir faydasını görmedim özürsüz sayildik ama derdimiz kimseye anlayamadık kpss sinavlarina girdik sağlam sıfatıyla 85 civarı puanlarla kazanamadık hep amele gibi çalıştık kul görünüyorsa bu adaletsizliği Allah görüyor Allah yardımcımız olsun arkadaşlar..

turgutcobanoglu mrb öncelikle sadece bir göz kaybına
%32 veriliyor başka rahatsızlıklarınız yok demişsiniz
Engelli erken emeklilikten faydalanmanız için en az%40 rapora ve vergi indirimine sahip olamalısınız.

umut2135

Rapora ilişkin ne kadar birim var ise hepsinden kontrole girmeyi düşünüyorum %8 oranı bir şekilde bulmaya çalışacağım arkadaşim

turgutcobanoglu %32+8 40 yapmaz oranlar balthazard formülüne göre hesaplanıyor %40 bula bilmeniz için %12 orana ihtiyacınız var ayrıca muayane olurken farklı bir rahatsızlığınızla ilgili ilaç raporu ve ya bilmediğiniz başka bir rahatsızliğiniz yoksa kurulda o kadar detaya inmezler
Hepsi 0 verir bilginiz olsun en iyisimi kurula girmeden rahatsızlıklarinız varmı yokmu tespit ettirin derim sizin yararınıza.

umut2135

umut bey dediğiniz gibiyse işimiz zor alan arkadaşlar yok mu acaba ne yapabiliriz psikolojiden alamaz miyiz acaba mesela ben yüzümü gözlük arkasına saklıyorum bu yüzden gece görmekte zorlansamda gözlüğünü çıkarıyorum mesela

GM 6 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadasim bende 13 yasinda tek gözümü kaybettim o zamanlar küçük oldugum icin hayatin ne kadar zor oldugunu anlayamadim 2005 yilinda 18 yasima girdigimde hayatin zorluklarini öğrendim 2005 yilindan 2017 ye kadar rapor cikarmak icin ugrastim hep %32 verdiler 2017 de psikiyatri ve kalp aritmiden tamamlayarak süreli olarak cikardim raporu sonunda

Kaza sonucu kaybettiniz...

bildirdiğiniz bu:
Merakımı mazur gör..
Kaza kısmı dikkatimi çekti: Kaza kısmını biraz açar mısın? İş kazası mı yoksa bildiğimiz normal iş dışı kaza mı?

@yusufyüreklim

Yusuf kardeşim Allah yardımcımız olsun bende 6 yaşında kaybettim demir battı 18 yaşından beri protez kullanmadım birkaç kez ameliyat oldum fakat doğru doktora ulaşamadım operasyonlar başarısız geçti şimdi ise gözümde damarsız doku var Buradaki doktorlardan umut yok Eğer rapor alabilirsem Emekli olduğumda paraya kıyıp dogru doktoru gözümden ameliyat olmak istiyorum..

@Mr.No

Canım kardeşim iş kazası değil 6 yaşında bı inşaatta su piskirtma oynuyorduk arkama bakarak koşarken önümdeki inşaat demirine girdi gözüm..

Trajik bir hayat.. Hepimizde olduğu gibi..

Yine de Allah sana her zaman yardımcı olur ve yine de her zaman yardımcı olsun.

Tek gözüm yüzde 5 görüyor sadece allah kuran carpsin 10 küsür oran verdiler sakarya

turgutcobanoglu

Kardesim benim de gözümü arkadasin attigi kilcik atten göz begini ikiye böldü ameliyatla diktiler ama göz bebeği küçüldü fitizis bulbi diyorlar %32 veriyorlar hep geçen sene baska rahatsizliklarim ciktigi için alabildim raporu

kayınbabam tek gözü görmüyor engel oranı 42 ve su an malülen emekli 46 yaşında.

Üst Alt