Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek göz ve böbrek rahatsızlığımdan % kaç oranında rapor alabilirim?

deLLee

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhaba
geçirdiği kazadan kaynaklı sağ gözümü görmüyor. ve yine geçirdiğim bir rahatsızlıktan kaynaklı sol böbreğimden ameliyat oldum : dun hastahaneye rapor ıcın basvurdum. tum doktorları dolastım ıc hastalıkları nefrolojı bölümünü ekleyerek verdi göz bölümü ise askeri hastane raporumu istedi hasarlı gözüme bakmadı diğer gözüme miyop dedi. sağ göz için ısığı bile göremiyor dedi. ve formda tek göz için 2 yazıyor. acaba benim engel durumum nasıl olur. çok stresli bir haldeyim deneyim ve bilgilerinizi rica ediyorum. tesekkur ederım

Gözden % 32 verilir, böbrekten en az % 12 alabilirseniz raporunuz yüzde 40 olur. Sonucu alınca bizimle paylaşın lütfen..

böbrekten nefroloji bölümi %10 verdi ama ürüner sistem hastalıklarında benım durumuma %15 diyor, sizce sonuc %32 + %10 olursa itiraz etmelimiyimdir. salı gunu belli olacak herşey inşallah

raporu aldım :( %39 geldi, zalim nefroloji doktoru... ama itiraz ettim. çünkü nereyi araştırırsam araştırayım sureklı tekrarlayan bobrek rahatsızlıgım artı bır cok bobrek taşı ver 1.6 cm kist var. ve bu tur bır hastalıga 15 vermesı gereken doktor ( ıllakı bır doktor kadar bılemem kustahlık yapmak da ıstemem ) 10 vererek benı 39 da bıraktı. bu cok acı verıcı 30 de 25 de ama 39 nedır be kardesım nedır... memur olmaya calısıyorum ben . onlısans kpssden 81.5 aldım yıne 1 puanla atanamıyorum buradan 39 aldım yıne arafta kaldım rabbım yardımcım olsun..

%39'luk raporum, itiraz ile %45 oldu?

merhaba
daha önce açtığım konuda bahsettiğim gibi tek göz ve böbrekten %39 almıştım, itiraz ile %45'e yükseldi ama ilk raporda beyan etmediğim bel fıtıkları yüzünden yükseldi bu rapor. hakem hastane bu konuda ilk raporda neden söylemedin der mi? ve bundan sonraki süreç nasıl devam eder ? diğer konularda konu sürekli başka yerlere sapmış maalesef , şimdi hakem hastane baştan aşağı yeniden mi kontrol edecek yoksa ıkı raporu kıyaslayacak mi ?
Teşekkürler.

allah yardımcın olsun bende rapor ıcın hastaneye gıttım bana %44 verıldı heyete girdim heyetten sonra durumumu sordum ne yazıkı %29 a ındırmıslerr:(

Tesekkur ederım gecmıs olsun, 3. hastane yanı hakem hastane mı verdı bu 29 oranı

yok devlet hastanesı %44 verdı sonra devlet hastanesınde kurula gırdım kurulda 15 puanımı sılmısler

o hesap yapılan formulle alakalı normalde bana 42 verdıler ama balthazar formulu kumulatıf bır hesap yapıyor o yuzden 39 a dustu bende ıtıraz ettım farklı bır hastaneye gıttım oran 52 olarak cıktı ve formule vurulunca 45 oldu

valla benım nıye sılındı anlamadım hastalıktan yana bı sıkıntı yok bı sorun var ama nedır ıtıraz etcem bakalım ne olcakk

deLLee;

geçmiş olsun arkadaşım.benim başımdan geçeni anlatayım rapor işi apayrı bir engel ben rapor almak için hastaneye müraçat ettim ve bana y 52 rapor verildi. bu hesaplamasıyla y 43 daimi olarak onaylandı .vergi indirimi için muraçat ettim 1 yıl olarak onaylandı.bir yıl sonra raporumu kabul görmediler.bende yeniden rapor çıkartmak için aynı hastaneye muraçat ettim.ve raporumu düşürdüler olaya bakın rahatsızlık aynı hatta ilerliyor herel de iyileştim.neyse davam ankara sağlık kuruluda rapor düştüya oda aynen düşürdü yolladı .il sağlık müdürlüğüne şikayet ettim.benim rahatsızlığım arttı diye.bana hakem hastanesi seçeçen dendi.seçersen hakam hastane sana farklı bir oran verirse misal y 42 o zaman seni bir başka hastaneye sevk ederler o belirleyici olu dediler.ancak il sağlık müdürlüğünde görev yapan bir arkadaşım yani benim gibi sıkıntısı olan bir kardeşim dedi ki sen aynı hastaneden rapor alırsan senden bir daha rapor istenmez o rapor belir leyiçi olur dendi.ve bende bana rapor verip te düşüren aslında düşürmesini gelirler vergi dairesi istedi gibi nedeni işin içinde pskiyatri olması oda ayrı bir konu neyse bende tekrar hastaneye gittim ve raporumu aldım y 48 olarak gelirler vergi da ireside onayladı böylece uğraşarak hakkımı aldım bilgine

merhaba; biraz evvel raporumu aldım:
eğitim araştırma kayseri devletten göz böbrek rahatsızlıgım ıcın basvurdum %32 ve %10 aldım toplamda %39 yaptı ıtıraz ettım ıl saglık mudurlugune bır ılce devlet hastanesıne gıttım tum hastalıklarımı anlattım %45 oldu bıraz evel aldım raporu, hakem hastane yanı 3. hastaneye gıtmeme gerek var mı dedım, hayır bu rapor sureklı olarak senındır hıc bır yere muayene olmana sevk edılmene gerek yoktur dedıler.bılgnıze/yada bır yanlıslık varsa lutfen paylasın

Üst Alt