Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek göz ve tek kulak engelli oranları ne kadar?

oznurr8740

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba benim de bir sorum olacaktı. Benim tek kulağımda tamamen işitme kaybı mevcut ve tek gözümde de %80 görme kaybi var. Ehliyet için bile monokuler rapor verildi. Acaba iki rahatsızlığım icin %40 engel raporu alabilir miyim? Bilgilendirirseniz sevinirim.

Tek kulaktan fazla oran vermezler açıkçası. Yüzde o ikiyi geçmez.

Sitedeki göz ve kulak ile ilgili geçmiş yazıları okuyun. Bi bilgi derlemeniz olur.israrla oturanbogadan da bilgi isteyin, emeklilik içinse rapor psikolojiden de artış yapabilirsiniz. Görmeyen goze%32 veriyor, iyi akşamlar.

Inceledim normalde gormeyen göz icin %32 kulak icin %12 veriyorlarmış ben emeklilik icin değil engelli raporu almak icin araştırıyorum o yuzden direkt olarak bu başlıkla sormak istedim. Ayrıca psikoljiden de veriyorlar mı anksiyete gibi bir şeye oran verirler mi?

Selamlar cümleten. Ben 2010yilinda heyete girdim, hiç bir araştırma yapmadan, düşüncem engelli memur sınavlarına girmekti.goz den %20 geldi. Durum protez, digerinde0, 7 idi. Su an 0"6 mevzuata göre %50almam gerek, o zaman%45almaliydim.gireceginiz hekimlere derdinizi anlatın, görme alanı ve isterse diğer testleri yaptırın. Umarım hakkınızda hayırlısı olur.

Psikoloji ise girişlerde sıkıntı yaratır ı? Faydadan çok zararmi getirir bilemem. Ben düzenli ilaç kullanmaya başladım, okb tanısı ilaçlar kullanıyorum. Hoca ya travma sonrası stres bozukluğu yada okb tanısı koyacak, kararsız kaldı. Okb%30digeri %25puan verilir deniyor.

Teşekkür edrim bilgi için o zaman psikolojik rahatsızlıktan bahsetmemek daha iyi olur.

Hakkınızda hayırlısı olsun. Hakkınızı bırakmayın,umarim raporunuzu alırsınız.

Cok teşekkür ederim. Inşallah alabilirim. Bir de hastanede yazi vardı eger %40 olmazsa masrafları biz mi karşılıyoruz?

Merhaba Öznur beyan ettiğin rahatsızlıklardan hiç birinden puan verilemez ise 2018 de 200 lira alınmaktaydı.Form verir onda taahhüt imzası alırlar. Oznurr8740@

Üst Alt