Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek gözü görmeyen babam, malülen emekli olabilir mi?

cemkara

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
babam geçenlerde hastaneye muaneye gitti ordaki doktarlar bir gözünün hiç görmüceni sölemişler diğer gözünde yüzde 85 görür demişler bu durumda babam malülen emekli olabilirmi acaba?

babanız %85 saglam demısler emeklı olamaz devletın sacmalıgı tek goz oyle goruyorsa ıkı gozun net gorme oranı %100+70 nasıl bır durum anlamdım bende kagıt ustunde saglam vatandas

Sakat statüsünde sayılmak için % 40 ve üzeri rapor alabilmek lazım. Ama tek gözü görmeyen kişiye verilen oran % 32'dir. Yani, babanız erken Yaşlılık emekliliğinden yararşanamaz maalesef.

Not: Görme kaybına nedne olan şey iş kazası ya da meslek hastaşığı ise, sürekli iş göremezlik geliri alabilir ama...

babanız 60 yaşından gün almış ise 10 da ordan gelir 42 olur böyle birde diğer gözle alakalı bir birşeyler çıkarsa olur derim peşini bırakma birde sağlık kurluna git bir hastanin ordan san abilgi verirler

şans meselesi benim sağ gözüm hiç görmez ama sol sağlam normel rapor yüzde 50 aldım hayfarpaşadan vergi indirimide yüzde 46 aldım askerliğimide yapamadım çürük aldım ama sol gözüm sağlam sağ gözüm görmez

Ben 2010 Yılında vergi indiriminden yararlanmak için;rapor almak istedim.Lakin tek gözüm hiç görmemesine ve fıtık ameliyatı geçirmeme rağmen bana verdikleri rapor %20 di,sizce bu oranlar oarn cetvelindeki ornlarmıdır?Sevgiler..

Üst Alt