Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek gözü görmeyen ve astım olan kişiler hangi oranda rapor alabilir?

ali.tekdemir

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Cümleten selamun aleyküm.

Arkadaşlar, benim sol gözüm tamamen görmüyor ve sağ gözümde sorun yok.
Ayrıca ileri düzey astım hastasıyım.

sizce; Hangi oranda rapor verilir?

Ve bu şekilde nelerden nasıl faydalanma hakkı doğar?

Ben çalışmak için rapor alacağım ve özürlü statüsüne girip girmediği konusunda bilgim yok. Yardımlarınızı bekliyorum.
Selam ve dua ile..

Astım için verilen değerler %20-%40-%80
gibi sonuçlar verilmiş forumlarda ama hangisi ile nasıl sonuçlar elde ediliyor bir türlü çıkamadım işin içinden.

Görünüşe göre eğer yalnış bakmadıysam
%25 göz
%20 Astım
bunlar balta'nın yöntemiyle %40'ı gösteriyor.
Yanlış olabilir mi?
Bu arada çok çabuk ilgilendiğiniz için ayrıca teşekkür ederim. Ben minimum değerlere bakıyorum. Minimum olarak ne derece gelebilir.

Çok teşekkür ederim.
Yarın Haseki hastanesine gidip rapor için gerekli işlemlere inşallah başlayacağım.
Sonuç ne olur bilmiyorum ama aldığım neticeyi burada paylaşarak kesin sonuçları ileteceğim inşallah.
Önerileriniz varsa ayrıca bilmekten mutluluk duyarım.
Bu arada astım için tedavi gördüğüm doktorumdan ilgili bir belge almam gerekli yada iyi olur mu?
Selam ve dua ile..
-----
ayrıca temel olarak %40 olunca negibi farklar yada faydalar edinilmiş oluyor kısaca özet yada bakabileceğim linklerden verebilir misini?

Çook teşekkür ederim. Yalnız ben elimde bir dilekçe bulunduruyorum. Hastanede verdiler ve sizin yazdığınız gibi açıklama dolu değil.
Elimdeki bu dilekçede "Maluliyet derecesi için tarafımdan istenilen sağlık kurulu raporunun verilmesini rica ederim." yazılı.
Başhekim yardımcısı tarafından imzalı. Acaba sizin yazdığınız dilekçe ile tekrar imzalatıp onunla mı işlem yaptırsam? dil ile söylemek bir fayda vermez herhalde :D

Bu gün hastaneye gittim. Biraz sıkıntılıydı ama o sıkıntıların çoğu bana ait değildi. Ait olmadığından Elhamdülillah dedim kendime geldim.
Arasıra hastanelere gitmek gerekliymiş.

Doktorlar pek ilgilenmesede hastalığım olduğunu söylediğim kısımlarda gerekli envanterlerin teminini istiyorlar.
Astım için SFT ve röntgen gibi.
Eskiden yaptırdığım testleride oraya götürürsem çok daha iyi olacağını söyledi doktor.
9 gün sonraya SFT randevusu verildi :D
Neymiş.. Üfffle .. ama 9 gün sonra..

8 gün sonra, göz muayenesi olmadığım için erkenden gidip göz muayenesini halletmeyi 9. günde kurula herşeyi hazır olarak vermeyi düşünüyorum.

Şimdilik bu kadar.
Eğer benim gibi ücretli gidecekler varsa söyleyeyim.
80,50 TL Kurul için para ödeniyor.
07,50 TL lira Röntgen
31,50 TL SFT
15,00 TL Göğüs Hastalıkları Muayenesi
15,00 TL Göz Myn.

Kafadan 150 lira gidiyor.

Selamun Aleyküm.
Arkadaşlar Sol gözüm tamamen görmüyor. Alerjik Astım hastasıyım yani alerjen etkenlerle tetiklenebilen Astım. (Sigara, Ev tozu akarı, Kedi Köpek Tüyü vb.)

---Rapor---
----
Özre İlişkin Bilgiler
Görme Sistemi : Sağ göz Sağlam, Sol gözde sablüxe lens, Matür Katarakt, Vizyonlar Işık Hissi Düzeyinde. (Benim Gözüm Tamamen Görmüyor.) %20

Solunum Sistemi : Astım Bronşiale (Tedavi Altında) %0

Ben Tedavi Altında Değilim. Alerjen Etkenlere Maruz kalmadığım sürece Nefes tıkanıklığı boy gösteriyor. Yani 1. Seviyeden birden bire 2. ve 3. seviyelere çıkabiliyor.

Dün iş görüşmesine gittim. Ortam çok tozlu olduğu için işe giremedim. Aldığım maaşı fazlasıyla hastaneye ödemem gerekecek.

Benim şimdi ne yapmam lazım??
Yardımcı olur musunuz?

Haseki Hastanesi, heyet beni görmedi bile.

Sakatlık oranı cetveli'ne göre astım için %40'a tamamlayacak bir oran verilmesi gerekiyorken bu oran hastane tarafından verilmemişse, il sağlık müdürlüğüne gidip rapora itiraz etmelisiniz. Sizi başka bir hastaneye sevk ederler...
Sonuçta %40 ve üzeri rapor alamazsanız, maalesef sakat statüsünde değerlendirilmeniz mümkün değil

hastane sevk edilsem ve orada araştırma sonuçları diğer hastaneye göre yüksek çıksa bile mi?
Yani boşuna mı itiraz edilir?

Yukarıda yazdığım gibi, kritik olan şey yeni tahlillerin sonucunda sakatlık oranı cetveli'ne göre yeterli rapor verilip verilmeyeceği. Bunu da en iyi doktorlar bilir, buradan bir şey söylenmesi maalesef mümkün değil

Üst Alt