Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek gözü görmeyen ve şaşılığı olan kişiye yüzde kaç oranında rapor verilir?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,çok yakın bir tanıdığım adına sizlere bişey danışmak istiyorum.
Kendisi internet bağlantısı olmadığından benden rica etti,yol yordam öğrenip onu bilgilendirmek istiyorum.
33 yaşında bayan arkadaşım küçükken bir kaza sonucu tek gözünü cam kesmiş ve sonrasında yıllarca şaşı olarak yaşamış...ve katarakt olmuş o kesilen göz..
lise zamanlarında ameliyat olmuş fakat o gözü hiç bir şekilde görmüyor...
diğer gözü ise uzağı görmüyor ama gözlük v.s. de kullanmıyor.
şimdi danışacağım şey şu,engelli raporu almak için ne yapması gerek ve yüzde olarak 40 ı alabilirmi.
memur olmak için senelerdir çırpınıyor,bende bir engelli ablası olduğumdan sohbet sırasında sınavlardan bahsetmiştim.
devlet hastanesine gitse yönlendirirlermi rapor için.
yoksa büyük şehirleremi gitmesi gerek.
şimdiden yanıtlayan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

bu arada belirteyim ameliyattan sonra şaşılık gitmiş..sadece arada bir kayıyor gözü,anlık olarak yani..

% 40 oran alabilmesi zor.. Tek göz kaybı için % 32 oran veriliyor, bunun üzerine % 12 daha oran almalı ki % 40 olsun.. Diğer gözünden acaba alabilir mi diyorum bu oranı, ama gözlükle rahat görebilecek gibiyse sanmam ki verilsin % 12.. Yinede denesin şansını isterse..

%32 ile hiç bişeyden faydalanamıyor sanırım değil mi?
bu arada devlet hastanesine gitse oradan alabiliyormu raporu.

TufanOzkara;

Ne ameliyatı olmuşki görmeyen gözde şaşılık gitmiş aynı durum bendede varda görmeyen göz kayar diyorlar, merak ettim cidden.

Cevabınız için teşekkür ederim tufan bey ancak görmeyen göz kayar derler bendede durum bu şekilde katarakt ameliyatı ile kayma nasıl durdurulmuş çok ilginç, özeldemi devlettemi oldu arkadaşımız bu operasyonu ayrıntılı bilgi alabilirsem müteşekkir olurum

Üst Alt