Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek gözü görmeyene hangi oranda engelli raporu verilir?

Aleye

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar tek gözü hiç görmeyene ve şaşı olana yüzde kaç veriliyor bilgimiz varmı

Aleye tek göze %32 veriliyor diğer gözdede görme kaybı var ise onada ayrıca oran verilir.

peki ya bir gözü tam görüp diğer gözü yüzde 5 görürse kaç veriliyor acaba?

umut2135
Bir goz hic gormeyip digerindede kayip varsa tek oran mi veriliyor
yoksa bir goze ayri 32 digerine 12 balhazard formulune gore mi hesaplaniyor
Yoksa direk 40 puan mi veriliyor?

son nefes bir göze %32 veriliyor ise diğer gözdede sorun var ise ayrıca oran verilir ve balthazard hesabına göre toplama yapılır.

Şubat ayı yeni yönetmelikte manifest(görünür)şaşılıkta yüzde 5 ilave engel oranı verilir yazıyor

Abi merhaba Benin bir göz hiç görmüyor aynı zamandada manifest şaşılık var. Yönetmeliği okudum tek göz yüzde 32 diyor , ayrıca ilk defa bu son yönetmelikte manifest(belirgin) şaşılık için yüzde 5 ilave engel oranı verilir diyor. O zaman yüzde 37 de kalıyor , bunu kurul insiyatif alıp 40 a tamamlayamazmı? Ayrıca hemoroid rahatsızlığım var bunun için oran verilirmi ? Ona göre başvuru yapsam kurula

Aleye
Kurulların pozitif inisiyatif kullandığını pek duymadım. Ama şansını denemede yarar var. Ancak sadece göz rahatsızlığın varsa pek umutlanma. Ayrıca tek göz %32 derken görmeyen gözle ilgili her türlü kusuruyla birlikte bu oran veriliyor. Yani şaşılık (Ekzotropya) görmeyen gözün içinse ekstra oran verilmez. Ayrıca bir branşta aldığın oranlar balthazard formülüne tabi tutulur. Yani diyelim ki gözden %32+5 aldın. Toplamı %35 eder. Ayrıca hemoroid tedavisi olan bir rahatsızlık bundan dolayı oran alanı pek duymadım.

Bugün çıktı sonuç tek göz hiç görmüyor yüzde 20 verdiler
turkuazist ilk defa başvurdum bugün sonuç çıktı, tek göz hiç görmüyor doğuştan +şaşılık var yüzde 20 verdiler. Hemoroid rahatsızlığıma yüzde 10 verdiler, kronik ağrıya yüzde 5 verdiler sonuç yüzde 32 de kaldı. Ben burda okumuştum tek göz yüzde 32 diye ama vermediler nalet olsun . Şimdi ne yapmalıyım itiraz hakkım vb neler

Aleye

Arkadaşım tek göz hiç görmüyorsa kesinlikle oran %32'dir. Daha aşağısında oran veremezler. Son yönetmelikte de oran bu şekilde. İl sağlık müdürlüğüne giderek itiraz edin. Ancak tekrar ediyorum. Göz en ufak bir ışık dahi alsa oran ciddi şekilde yani %15-20 lere kadar düşebilir. Eğer bu konuda şüphe yoksa hemen itiraz edin. Şaşılıktan kastın eğer görmeyen göz için diyorsan bu konuda ekstra oran verilmez.

Nasıl oluyor anlamış değilim , ışığı farkediyorum. Ama görmüyorum

Doktor seni gorme alanina gonderip cihazda isigi gorup butona bastinmi

Ben daha once eskilerden 32 almistim
o doktorun biseyden haberi yok galiba...
rapora itiraz et

Nasıl yani@gökyüzü12
sonnefes senin de bir gözün doğuştan mı kör, birde protez falan değil demi

Aleye

Raporda göz görme oranlarına ne yazdılar? Eğer görmüyor dediğin göz 0.05 (yani ışığı alıyorsa) dahi görüyorsa oranın ciddi şekilde düşeceğini yazmıştım.

El hareketi yazdı ama nasıl yani bu nasıl olabilir tek göz görmüyor yani aynı şey değil mi

sonnefes doğuştan görmüyor demi senin bir göz benim ki öyle doğuştan görmüyor bide senin muayen formuna bir göz tam diğer göz eh (el hareketi) mi yazdılar bana öyle yazdı yüzde 20 verdi doktor dedi ben oran vermiyorum kurul belirliyor. Kurulda 20 verdi diyor. Yüzde 10 hemoroidden yüzde 5 te kronik baş ağrısındam verildi yüzde bunların toplamı 10+5+20 baltazarla topladı 32 de kaldı, itiraz etcem artık il sağlık müdürlüğüne

El hareketi yazdı ama nasıl yani bu nasıl olabilir tek göz görmüyor yani aynı şey değil mi
Senin gözünde halen hayat var, yani sinirler ölmemiş. Tıptaki gelişmelerle beraber tekrar görme olasılığın yüksek. Ancak sinirler tamamen ölmüş, retina bozulmuş, yani tekrar görme olasılığı hiçbir şekilde olmayana kör yani 0.0 deniliyor. Yönetmelik bu şekilde yazılmış. Ve bu yönetmelikler uluslararası standartlar gözönüde bulundurularak hazırlanıyor. Ayrıca şunuda belirteyim Türkiye diğer ülkelere göre göz engel oranında çok daha iyi konumda.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

gökyüzü12 nasıl yani çok veriliyor
turkuazist muayene formunda tek gözde körlük yazıyor uluslararası kodunu bile yazmış . Yani monokülerite oluyor Yönetmelikte de yazıyor zaten %0 diye yani Monoküler 0 görme demek el hareketi demek yüzde 0 sayılıyor

Tek gözü kör yazmış rapora

Ayrıca bana profösüre muayen oldum tekrar görme imkanın yok dedi. O söyledi bana zaten git rapor al başka hastalığın varsa da Eklettir dedi şuan senin oranın yüze 32 dedi

benim bir yakınım da gözde nerdeyse bir göz hiç görmüyürdu 44 vermişlerdi tek gözü için normal işleri yaparken sıkıntı yaşıyordu
Aleye

Ayrıca yönetmelikte de yazıyor tek gözlükle ilave kurallar var sayfa 45’te orada formülü var
gökyüzü12 O yakının hangi yıl aldı? Doğuştan mı bir gözü kördü? Birde protez göz değil demi , ayrıca diğer gözü tam mı görüyor bunlar önemli

Aleye

Eğer kod olarak monoküler yazdıysa ve oranı 0.0 olarak belirttiyse hiç vakit kaybetmeden itiraz et. Senin oranın kesinlikle %32. Çünkü 1mt ve daha kısa mesafede parmakla okuma imkanı yoksa o göze %32 vermek zorundalar.

Üst Alt